Lorem Ipsum

စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္း(၁၃)

 Saturday, December 17, 2011


ငါးဖတ္ကေဖာင္ေၾကာ္

ငါးကို အာလူးမႈန္႔နဲ႔ကပ္ျပီး အၾကြပ္ေၾကာ္ထားတာ က်န္ေနတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုပ္သီးစိမ္းေထာင္း ဆီ သတ္၊ ငါးထည့္၊ ငံျပာရည္၊ သၾကားနဲ႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ နဲနဲထည့္ေၾကာ္၊ ေနာက္ဆံုးမွာ ဖတ္ကေဖာင္ရြက္( ပင္စိမ္း အရိုင္းမ်ိဳး= Hot Basil) ထည့္ျပီး စပ္စပ္ေလးေၾကာ္ပါတယ္။


                                               အမဲသားနဲ႔ ကင္မ္ခ်ီေၾကာ္

မံုလာဥ ကင္မ္ခ်ီ က်န္ေနေသးတာနဲ႔ ပါးပါးလွီးျပီး အမဲသားနဲ႔ ေရာေၾကာ္ထားတာပါ။ ကင္မ္ခ်ီက ခ်ဥ္စပ္ အရ သာ ရွိျပီးသားမို႔ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ျဖဴကို ဆီသတ္၊ အမဲသားထည့္၊ ငံျပာရည္နဲနဲထည့္ေၾကာ္၊ အမဲသားက်က္ ေလာက္မွ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ကင္မ္ခ်ီနဲ႔ အရည္နဲနဲထပ္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။



ကခ်င္အရည္ေသာက္ ဟင္းတမ်ိဳးခ်က္ေကြ်းတယ္။ အရိုးထုတ္ျပီးသား ငါးတေပါင္ကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဆီသတ္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး ငါးထဲက ေရခမ္းမွ ရံုးပေတသီးနဲ႔ ပိႏၷဲသီးကို၊ ထည့္ ေရဆူထပ္ထည့္ျပီး တည္ထား။ ထမင္းစားခါနီးမွ ငရုပ္ေကာင္းေစ့၊ ငရုပ္သီးစိမ္းမီးကင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပဲပုပ္မီးကင္တို႔ကို ေထာင္းထည့္ျပီး ပင္စိမ္းေလး အုပ္လိုက္ရင္ရပါျပီ။ ထမင္းအရမ္းျမိန္တဲ့ ဟင္းတခြက္ပါ။


                                      ပုစြန္ ငပိက်က္ပါ။ (ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲနဲပဲထည့္ထားတယ္)


Watercress( ျမန္မာလို ဘယ္လိုေခၚမွန္းမသိဘူး။ ျမန္မာျပည္မွာတုန္းက ျမင္ေတာင္မျမင္ဘူးဖူးရယ္) ကို ငါးဆုပ္လံုးနဲ႔ ဟင္းခ်ိဳပါ။



ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ


 

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP