Lorem Ipsum

ဖတ္ထိုင္း

 Tuesday, December 28, 2010

ဖတ္ထိုင္စားခ်င္ေနတာ ၾကာလွေပါ့။ ေကြ႔ သယို အဖတ္ကို ထိုင္းစတိုင္ ေၾကာ္ထားတာပါ။ ျမန္မာမွာဆိုရင္္ ေတာ့ ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲဖတ္ လို႔ေခၚတယ္ ထင္တာပဲ။ ထိုင္းမွာေတာ့ ေကြ႔သယိုတဲ့။

ေၾကာ္နည္းကေတာ့ သိျပီးသားျဖစ္ေနရင္လည္း ပန္ကန္ေလးပဲ ၾကည့္ျပန္ေပါ့ကြယ္ :)

ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို ေရစိမ္ထား( ကိုယ္ကေတာ့ အစိုပဲ၀ယ္တယ္) ၂နာရီေလာက္ စိမ္ရင္ရပါျပီ။
တိုဖူးကို ပါးပါးလီွးထား။
မံုလာဥေျခာက္ (အာရွဆိုင္ေတြမွာ ရတတ္ပါတယ္ မံုလာဥေျခာက္ဆိုေပမဲ့ စိုစုိေလးပါပဲ)
က်ဴဆိုင္းရြက္ အသင့္ျဖတ္ထား။
ပဲပင္ေပါက္ေရေဆးထား။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရိုက္ျပီး ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထား။
ပုဇြန္အခြံခြါထား။
ၾကက္ဥ
ပဲငံျပာရည္
ငံျပာရည္
ခရုဆီ
သၾကား
ေျမပဲေလွာ္
ငရုတ္သီးမႈန္႔
သံပုရာသီး


ပထမဆံုး ဒယ္အိုးတည္။ ဆီထည့္ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္၊ တိုဖူးထည့္၊ တိုဖူးရရင္ ပုဇြန္ထည့္၊ မံုလာဥေျခာက္ထည့္ ( လဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း) ေခါက္ဆြဲဖတ္ထည့္၊ ေရနဲနဲဖ်န္းျပီးေၾကာ္( ေရမ်ားသြား ရင္ေခါက္ဆြဲဖတ္လံုး သြားတတ္တယ္။ ) ခရုဆီ၊ ငံျပာရည္၊ ပဲငံျပာရည္ သၾကားထည့္ေၾကာ္၊  ေၾကာ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြကို ေဘးဖယ္ျပီး ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ ၊ ပဲပင္ေပါက္နဲ႔ က်ဴဆိုင္းထည့္၊ ေခါက္ဆြဲေတြနဲ႔ေရာ ေမႊျပီး ဆက္ေၾကာ္လိုက္ ရျပီ။ ပန္ကန္ထဲထည့္၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္းထည့္၊ သံပုရာသီးညစ္၊ သၾကားနဲ႔ငရုတ္ မႈန္႔ ၾကိဳက္ရင္ထည့္စားေပါ့။ ထိုင္းစစ္စစ္ေတြ ေၾကာ္သလိုေတာ့ ျဖစ္ခ်င္မွ ျဖစ္မွာပါ။ ဒါေပမဲ့စားလို႔ေတာ့ ျဖစ္ပါတယ္။







လည္ေခ်ာင္းနာေနလို႔ေလ အခ်ိဳရည္ မေသာက္ပဲ ဒီေရခဲမုန္႔ပဲ စားလိုက္တယ္။ ေရခဲမုန္႔ကလည္း ဒီတံဆိတ္ ပဲ ၾကိဳက္တယ္။ တျခားေစ်းၾကီးတာေတြ မစားႏိုင္လို႔လည္း ေနမွာပါ :)



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP