Lorem Ipsum

ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္၊ ပဲသီးေၾကာ္၊ မာပိုတိုဖူးနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္

 Tuesday, June 28, 2011





ၾကက္သား ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ပါ။ ၾကက္သားကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးတယ္။ မွ်စ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာ ဥတို႔ကိုေရာ အတံုးေလးေတြတံုးထားျပီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းကိုႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီး ဆီသတ္ ၾကက္သား ထည့္၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ေမႊျပီး အဖံုး ခဏအုပ္ထားလိုက္တယ္။ ျပီးမွ မွ်စ္၊ မုန္လာဥနီနဲ႔ ၾကက္သြန္ ေရာထည့္ျပီးေၾကာ္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွ ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ျပီးထည့္၊ ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔ ငရုပ္ေျခာက္ အ ေတာင့္လိုက္ ေၾကာ္ထားတာထည့္တယ္။

မွတ္ခ်က္။  ။ ေကာ္ရည္ကေတာ့ မထည့္လည္းရပါတယ္။ ကိုယ္က ငယ္ငယ္ကတည္းက ေကာ္ရည္ပါတာပဲ စားဖူးေတာ့ အက်င့္ပါေနလို႔ပါ။


ဘိုစားပဲသီးကို ၾကက္ဥနဲ႔ ေမႊေၾကာ္တယ္။





Ma Pa Tofu တဲ့။ Youtubeမွာ ေတြ႔ျပီးစမ္းခ်က္ဖူးတယ္။ မခ်က္စားျဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာျပီ။ ဟိုတ ေလာက Ma Po Tofu အႏွစ္ထုတ္ ေတြ႔တာနဲ႔ ၀ယ္လာျပီး ခ်က္စားျဖစ္ျပန္တယ္။ Ma Po ဆိုတဲ့ အမ်ိဳးသမီး က သူ႔နည္းသူ႔ဟန္နဲ႔ ခ်က္လို႔ အဲ့လို ေခၚတယ္လို႔ ေျပာတာ ၾကည့္ဖူးတယ္။ လင့္ခ္ျပန္ရွာတာ မေတြ႔ေတာ့ ဘူး။

ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္၊ ၾကက္(သို႔) ၀က္ (သို႔) အမဲသားအေၾကကို ထည့္ေၾကာ္ အမဲသားက်က္ေလာက္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္တိုဖူးအႏွစ္ထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ေၾကရင္၊ တိုဖူးေတြကို တံုးျပီးထည့္၊ ေရဆူ နဲနဲထည့္၊ အရသာျမည္းၾကည့္၊ ကိုယ္ကေတာ့ လိုအပ္ မယ္ထင္လို႔ ခရုဆီနဲ႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ နဲနဲျဖည့္

တယ္။ ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးျပီး စားလို႔ရပါျပီ။





ၾကက္ဟင္းခါးသီး(အၾကီးမ်ိဳး)ကို ေရေဆး အူတိုင္ထုတ္ျပီး၊ ပါးပါးလွီးပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္စိမ္းကို ဆီသတ္၊ ပဲပုပ္ေဆာစ့္ထည့္၊ ၾကက္ဟင္းခါးသီးထည့္၊ ခရုဆီနဲနဲထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားလိုက္တယ္။ ၅မိနစ္ ဆိုရပါျပီ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster




Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP