Lorem Ipsum

ငါးခူစဥ္းေကာ

 Tuesday, October 25, 2011



အသိတေယာက္က ငါးသြားမွ်ားတာတဲ့ အမ်ားၾကီးရလာလို႔ ငါးခူ၁ကီလိုေက်ာ္ေလာက္ အရြယ္လက္ေဆာင္ လာေပးတယ္။ အလည္ရိုးနဲ႔ဗိုက္သားေတြကို ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္စားမယ္ဆိုျပီးထားလိုက္တယ္။ က်န္တာကို ေတာ့ ငါးခူစဥ္းေကာလုပ္စားတယ္။ 



ငါးခူစဥ္းေကာ




ပထမဆံုး ငါးခူကို အလည္ရိုးခ်န္ျပီး ပါးပါးလႊာျပီး လွီးထားပါတယ္( စဥ္းလိုက္ရင္ ေၾကသြားမွာစိုးလို႔ပါ) ဆီအိုး တည္ ဆီပူလာရင္ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္းနဲ႔ငရုပ္သီးအေျခာက္ေတြကို ညွက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီသတ္၊ ၾကက္သြန္အေရာင္ ေျပာင္းလာရင္ ဆႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္နဲနဲထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္ျပီး၊ အဖံုးအုပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကေလာက္ရင္ ငါးခူထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္ထည့္၊ ေရဆူ နဲနဲေလးထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားလိုက္တယ္။ ဆီျပန္လာရင္ ရပါျပီ။( အိမ္မွာေတာ့ ရြဲယိုရြက္အုပ္ခ်က္တယ္။ ဒီ မွာေတာ့ မရွိလို႔မထည့္ရဘူး)


 ျမင္းခါြြရြက္ အခ်ိဳသုပ္


ငါးဥနဲ႔ ေပါက္ပန္းျဖဴခ်ဥ္ရည္ဟင္း (Kang Som)

Kang Som (ထိုင္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္း) ခ်က္တယ္။ ငါးခူထဲက ဥရယ္၊ ငါးရံံ့ ၃ေပါင္ေလာက္ရွိတဲ့ အေကာင္၀ယ္ လာတာ။ အထဲမွာဥရွိေနတာနဲ႔၊ အဲ့ဒီငါးႏွစ္ေကာင္ထဲကဥေတြေရာျပီး ေပါက္ပန္းျဖဴနဲ႔ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္ တယ္။

ပထမဆံုးေရေႏြးတည္၊ ေရဆူလာရင္၊ Kang Som အႏွစ္( ၃ဇြန္း ထမင္းစားဇြန္း)ထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ သၾကား နဲနဲထည့္၊ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္၊ ငါးဥေတြကိုထည့္ (သပ္သပ္ျပဳပ္ျပီး အေရသြန္ျပစ္ပါတယ္ညွီမွာစိုးလို႔) မ က်ည္းမွည့္ေဖ်ာ္ထည့္( အခ်ဥ္ၾကိဳက္သေလာက္ေပါ့)။ ေနာက္ဆံုးမွာ အေပါ့အငံျမည္းျပီး၊ ေပါက္ပန္းျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ျပီး ေသာက္လို႔္ရပါျပီ။ (ဒန္႔သလြန္သီး၊ ငါးရံ့ေၾကာ္၊ ထိကရံုးတို႔နဲ႔လည္း ခ်က္တာစားဖူးပါ တယ္) အရင္ကလည္း Kang Som  ခ်က္ဖူးပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဆီသတ္ျပီး ခ်က္ထားတာပါ။




လက္ေဆာင္ ရတဲ့ ငါးခူ



ငါးခူ (လတ္လတ္ ဆတ္ဆတ္)


ငါးရံ့ေၾကာ္




ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster






Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP