ၾကက္ဥဒန္ေပါက္
Tuesday, April 24, 2012
ဒန္ေပါက္။ ဒီတခါ ၾကက္ဥ၊ ၾကက္ဥတိုဖူး၊ ခါဂ်ယ္ဥ၊ အာလူးနဲ႔ ပဲစိမ္းလံုးေတြနဲ႔ ခ်က္ထားပါတယ္။
ၾကက္ဥကိုျပဳပ္ျပီ အခြံခြါထားပါတယ္။
ၾကက္ဥတိုဖူးကို ပါးပါးလွီးျပီ ေၾကာ္ထားပါတယ္။
အာလူးကို အခြံႏြာ၊ ဆား၊ ဆႏြင္းနယ္ျပီး မက်က္တက်က္ ေၾကာ္ထားပါတယ္။
ေထာပတ္ အနည္းငယ္ထဲမွာ၊ ဇီရာ၊ သစ္ဂ်ေပြးေခါက္၊ ဖာလာေစ့( အၾကီးနဲ႔ အေသး) ကရေ၀းရြက္၊ ေလး ညွင္းပြင့္တို႔ကို ဆီသတ္ပါတယ္။ အရြက္နဲ႔ အေခါက္ေတြ ဆီသတ္ျပီးရင္၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထည့္ျပီး ဆက္ ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းလာရင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းေထာင္းထည့္၊ ၾကက္သြန္အႏွစ္ နီ၀ါေရာင္ သန္း လာရင္၊ ဆႏြင္း အနည္ငယ္ထည့္ျပီ၊ ဆန္ကို ေရေဆးျပီးထည့္ပါတယ္။ ဆားနဲ႔ မဆလာမႈန္႔ ထည့္ျပီး ေရဆူ ထည့္ျပီ ဆက္တည္ထားပါတယ္။ ေရခမ္းေတာ့မယ္ဆိုရင္၊ ခါဂ်ယ္ဥ၊ ပဲစိမ္းလံုး၊ ၾကက္ဥျပဳပ္နဲ႔ တိုဖူးေၾကာ္တို႔ ထည့္ျပီ ႏွပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ ရပါျပီ ၾကက္ဥဒန္ေပါက္။
မွတ္ခ်က္။ ။ မဆလာနဲ႔ အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကို ေလ်ာ့ထည့္ပါမယ္။ အသားငါး မဟုတ္တဲ့ အတြက္ အမ်ားၾကီး မလိုပါဘူး။
ၾကက္ဥ ဒန္ေပါက္
း)
တြဲျပီ စားျဖစ္တာေတြကေတာ့ ေနာက္မွ တ္ေတာ့မယ္ း)
ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ