Lorem Ipsum

အာလူးပလာတာနဲ႔ ပါနီးရ္သီးစံုသနပ္ခ်က္

 Sunday, April 29, 2012

ဒီနံနက္စာက ကိုယ္ထိုင္းသြားျပီး ျပန္လာေတာ့ အိမ္မွာ ဘာမွမရွိဘူး။ မနက္ရွာ ေဖြေတာ့ အိမ္မွာရွိတဲ့ ႏို႔နဲ႔ ၾကံဖန္ခ်က္ထားတာပါ။ ၁၀၀% ကိုစားေကာင္းပါ တယ္။

ပထမဆံုး ပါနီးရ္(ႏို႔ခဲ)ျဖစ္ေအာင္ လုပ္ပါ့မယ္။ ႏို႔ကို အိုးတလံုးထဲထည့္ျပီး က်ိဳပါ့ မယ္။ ႏို႔ဆူလာရင္ သံပုရာသီး တျခမ္းေလာက္ညွစ္ထည့္ျပီး က်ိဳပါ့မယ္။ ႏို႔က အရည္တျခား အဖတ္တျခားျဖစ္မွ ဇကာစိပ္စိပ္ထဲ ေလာင္းထည့္ျပီး ေရေအးနဲ႔ ေလာင္းခ်ျပီး ေရစစ္ထားပါ့မယ္။ (အ၀တ္ပါးနဲ႔စစ္ျပီး အေပၚကေန အေလး တခု ခုနဲ႔ ဖိထားျပီး ေရစစ္ရင္ ႏို႔ခဲျဖစ္လာမွာပါ) ကိုယ္ကေတာ့ အခဲျဖစ္ေအာင္ မလုပ္ ပါဘူး။ ပါနီးရ္ဘူရ္ၾကီးလို႔ေခၚတဲ့ ႏို႔အေၾကလုပ္မွာ မို႔လို႔ပါ။

ဒယ္အိုးတည္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၊ ဇီရာ၊ မုန္႔ညွင္းေစ့၊ ငရုပ္သီးအေျခာက္နဲ႔ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္တို႔ကို ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပီးမွ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္းတို႔ကို ခပ္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီးထည့္၊ ၾကက္သြန္ နီ၀ါေရာင္ေလးျဖစ္လာရင္၊ ပါနီးရ္(ႏို႔ခဲ)ေတြ ကိုထည့္ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ပါတယ္။ ျပီးမွ သရက္သီးနဲ႔ သီးစံုသနပ္ ၃ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)ထည့္ျပီး ေရဆူအနည္းငယ္ထည့္ခ်က္ပါတယ္။ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ဆိုက်က္ပါျပီ။ ကိုယ္ကေတာ့ အရည္စပ္စပ္ေလးခ်က္ပါတယ္။ အာလူးပလာတာ နဲ႔ တြဲစားမွာမို႔လို႔ပါ။ ခ်ဥ္စပ္ေလးမို႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ဒီဟင္းခ်က္နည္းက ကိုယ့္ရဲ့ ကိုယ္ပိုင္ ဟင္းခ်က္နည္းပါ။ ကိုယ့္ဟာကိုယ္ စမ္းခ်က္တာမို႔ သူမ်ားေတြ ၾကိဳက္ခ်င္မွ ၾကိဳက္ပါလိမ့္မယ္။


ႏို႔ခဲနဲ႔ သရက္သီးသနပ္ခ်ဥ္စပ္



အာလူးပလာတာ

ပထမဆံုး အာလူးကို ျပဳပ္ျပီး ေခ်ထားပါ့မယ္။ ေခ်ထားတဲ့ အာလူးထဲကို၊ ၾကက္ သြန္နီႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္၊ ဆားနဲ႔မဆလာမႈန္႔ အနည္းငယ္တို႔ ထည့္ျပီး ေရာနယ္ထားပါ့မယ္။

ဂ်ဴံၾကမ္း(AATA)ကို ဆီအနည္းငယ္နဲ႔ ဆား(လၹက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)ကိုထည့္ျပီး ေရာနယ္ထားပါ့မယ္။ ဂ်ဴံသားညွက္တဲ့အထိနယ္ျပီး ခဏႏွပ္ထားပါ့မယ္။



မုန္႔လိွမ့္ေတာ့မယ္ဆိုရင္၊ ဂ်ဴံသား တလံုးကို( ခပ္ၾကီးၾကီး)ယူျပီး ခပ္ထူထူ လွိမ့္ပါ တယ္။ ေဘးသားကို ပါးပါးလွိမ့္၊ ခလည္သားကို ခပ္ထူထူထားျပီး၊ အာလူးထည့္၊ အ၀ိုင္းေလးျဖစ္ေအာင္ လွိမ့္ပါ့မယ္။



အရမ္းမလွိမ့္ပါဘူး။ ခပ္ဖြဖြေလးသာလွိမ့္ ပါ့မယ္။ အရမ္းလွိမ့္ရင္ ဂ်ဴံသားေပါက္ျပီး အာလူးေတြထြက္ကုန္ပါ့မယ္။






ေၾကာ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္၊ ဒယ္ျပားေလးတည္။ အရမ္းမပူပါေစနဲ႔ မုန္႔ဒယ္ျပားထဲ ထည့္၊ တဖက္က်က္မွ ေနာက္တဖက္လွန္ျပီးရင္ ေထားပတ္အနည္းငယ္သုတ္ျပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ဒါမွ အာလူးပလာတာက ေဖာင္းလာမွာပါ။ နည္းနည္းေလး ဖိျပီး ေၾကာ္ေပးရပါ့မယ္။


တခ်ိဳ႔ေသာ ပံုေတြကို ဂူဂဲလ္က ယူထားပါတယ္ း)



ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP