ေခါက္ဆြဲေၾကာ္၊ ၾကက္ကင္ႏွင့္ ထိုင္းသေဘာၤသီးေထာင္း
Saturday, June 29, 2013
မဂၤလာပါရွင္ ...... ခ်က္စားျဖစ္သမွ် ဓါတ္ပံုရိုက္ပ်င္းလို႔ မတင္ျဖစ္ဘူး။ ဖဘမွာ ညီမေလး အိခ်ိဳက.. မမေရ
ဟင္းဘာလို႔ မခ်က္ေတာ့တာလဲ ဆိုလို႔ တင္လိုက္တာ း)
ေခါက္ဆြဲေၾကာ္၊ ၾကက္သား ဆာေတးနဲ႔ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္စပ္သုပ္ပါ.....
း)
မႈိေၾကာ္ကို ပင္စိမ္းအုပ္ထားပါေသးတယ္။
ထိုင္းသေဘၤာသီးေထာင္း၊ ၾကက္ကင္နဲ႔ ေရမုန္႔ညွင္း ဟင္းခ်ိဳေလးပါ။
ဂ်င္းသုပ္ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္
ကိုယ္က လဖက္မၾကိဳက္တတ္ဘူ။ အဲ့ဒါကိုပဲ အျပစ္လိုလိုေျပာၾကတယ္။ မိန္းမျဖစ္ျပီ လဖက္မၾကိဳက္ တတ္လို႔ဆိုပဲ :-/ ဘယ္သူရွိမတုန္း အိမ္က ေက်းဇူးရွင္ေပါ့ :)
ၾကက္သားကို အသားမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ အမႈန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ ဟင္းခ်က္၀ိုင္ျဖဴ အနည္းငယ္တို႔ေရာနယ္ျပီ ႏွပ္ထားပါတယ္။ ကင္ေတာ့မွ ဆီေလးနည္းနည္းသုတ္ျပီ ကင္ထားတာပါ။ အသားမႈန္႔က အငံပါလို႔ ဆားမထည့္ထားပါဘူး။
ထိုင္းသေဘာၤသီးေထာင္း (ဆြမ္႔သမ္)
ၾကက္သား ဆာေတးပါ။ ရယ္ဒီမိတ္ ဆာေတးမႈန္႔သံုးထားတာပါ။ ၾကက္သား ၁ကီလိုထဲကို ဆာေတး အမႈန္႔
တထုပ္၊ စပါးလင္တေခ်ာင္းၾကိတ္ထည့္ အုန္းႏို႔ ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းထည့္ေရာနယ္ျပီ ၃နာရီ ႏွပ္ထားပါတယ္။ စားခါနီးမွ တဖက္ကို ၁၀မိနစ္ ကင္ထားတာပါ။ ရယ္ဒီမိတ္ ဆာေတးထုပ္ေတြ ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ အရင္ကလည္း ဒီမွာ ငံုးဆာေတးနဲ႔ ဒီမွာ ၾကက္သားဆာေတး တင္ဖူးပါတယ္။
အားလံုးကို ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ