Lorem Ipsum

ေခါပုတ္ေၾကာ္

 Sunday, September 26, 2010

အမိေျမနဲ႔ ေ၀းေနတဲ့လူေတြအတြက္ ဒီေခါပုတ္ေၾကာ္လုပ္နည္းက လြယ္ကူမယ့္ထင္တဲ့နည္းေလးပါ။ က်မလည္း ဘေလာဂ့္ ေလးေတြ လည္ဖတ္ရင္း အခုဘေလာဂ့္ ပိတ္လိုက္တဲ့ ညမေလးတေယာက္ဆီက ဒီနည္းေလး သိခဲ့တာပါ။

က်မတို ့ငယ္ငယ္ကဆို ေခါပုတ္ေထာင္းရတာ အရမ္းေပ်ာ္တာပဲ....ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ ေကာက္ညင္း ဆန္ ကိုေရစိမ္ျပီး ေပါင္းပါတယ္ ။ ျပီးမွ ပူပူေလး ဆံုထဲထည့္ ေထာင္းရတာပါ။ နမ္းေလွာ္မႈန္ ့ေလးလက္မွာ လူးျပီးေကာက္ညွင္ ေထာင္းေတြကို ေဘးမထြက္လာေအာင္ ျပန္ျပန္ ထည့္ရတာကလည္း ေပ်ာ္စရာ ေကာင္းလွပါတယ္။ ေကာက္ညင္း ရရင္ေတာ့ လက္မွာဆီေလး နည္းနည္းလူး ေကာက္ညင္းကို၊ အလံုးေလးေတြ လံုးလံုးျပီး လက္ဖ၀ါး နွစ္ခုဖိ ျပားျပားေလးလုပ္ စီစီ ရီရီေလးေတြ တခုေပၚတခု ထပ္ထာၾကတယ္ ။ ေၾကာ္စားတဲ့ လူက ေၾကာ္စားတယ္ ။ စီတိုဖူး ေၾကာ္ခ်က္ေလးနဲ႔ ၊ တခ်ိဳ ့က်ေတာ့ မီးေသြးမီးဖိုေပၚ ကင္ျပီး ထန္းလွ်က္ေထာင္း (သို ့) ႏွမ္းေလွာ္ ေထာင္းေလးနဲ႔ တို ့တို ့စားၾကတယ္။

က်မ လုပ္စားတဲ့ နည္းေလးက ေကာက္ညင္းဆန္ အမႈန္ ့ကို ေရထည့္ျပီး ေမႊထားပါ ။ ေရ နည္းနည္းပဲ ထည့္ရမယ္ေနာ္။ ေကာက္ညင္းကို ေပါင္းအိုး ထဲထည့္ေပါင္းပါ ေကာက္ညင္း က်က္ေလာက္ရင္ေတာ့ ႏွမ္း ေလွာ္ေထာင္း နဲ ့အလံုးေလးေတြ လုပ္ျပီး ျပားျပားေလး ရေအာင္ လုပ္ယူေပါ ့။ အိမ္မွာေတာ့ ႏွမ္းျဖဴမရွိလို ့ႏွမ္းမဲ နဲ႔ လုပ္ထားတာ ။ က်မက အေသးေလးေတြထက္ ခပ္ၾကီးၾကီးပဲ ျပားလိုက္တယ္ ။ တညေလာက္ အျပင္မွာ ထားလိုက္ေတာ့ ခပ္မာမာေလး ျဖစ္သြားတယ္ေပါ့။ ပါးပါးလွီးျပီး ေၾကာ္စားရံုေပါ့။


ဒါေလးကေတာ့ က်မတို ့ေၾကာ္စားၾကတာပါ။ စီတိုဖူးခ်က္ မရွိေတာ့ ေျမပဲ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးခ်က္ထားတာ
နဲ႔ပဲ တို ့စားျဖစ္တယ္။ သတ္သတ္လြတ္စားတဲ့လူေတြ အတြက္ အရမ္းေကာင္းတဲ့ ေျမပဲခ်က္ ခ်ဥ္ငံစပ္
ေလးပါ။





အားလံုပဲ သံုးေဆာင္သြားၾကပါအံုး

ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP