Lorem Ipsum

Paneer Kachori

 Sunday, October 03, 2010

 မေန႔က အိမ္မွာ Paneer Kachori လုပ္စားျဖစ္တယ္ ။ Pieလို ခပ္စင္စင္ပါပဲ ။ သူ က်ေတာ့ ဆီ ထဲထည့္ ေၾကာ္ရံုေပါ့ ။ ၀ိတ္ေလွ်ာ့ ေနသူေတြ အတြက္ကေတာ့ မေကာင္းဘူး ထင္တယ္ ။ Paneer အစား  တျခား အစာေတြ ထည့္ရင္လည္း  ရပါတယ္ ။ ဥပမာ- အာလူး ၊ စေတာ္ပဲစိမ္း၊ ၾကက္သား အေၾကသား ၊ ပုဇြန္ ၾကိဳက္တတ္ ရာရာေပါ့ ထည့္ေၾကာ္ ခ်င္တယ္ဆို ရပါတယ္ ။ မနက္ခင္း စာအျဖစ္  စားလို ့ရသလို ေန ့လည္ဖက္ လက္ဖက္ရည္ နဲ႔လည္း တြဲစားဖို ့ေကာင္းပါတယ္ ။ဒါမွမဟုတ္ ဧည့္သည္ လာရင္ ျဖစ္ျဖစ္ ခ်ေကြ်း လို႔ေကာင္းတဲ့ မုန္ ့ေလးပါ။  လုပ္နည္း ေလး ေျပာျပမယ္ေနာ္




 
ပထမဆံုး ဂ်ဴံမုန္ ့ (All Purpose Plour ) ကို ဆား အနည္းငယ္ နဲ႔ဆီ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း စာေလာက္ ထည့္ျပီ နွံံ႔ေအာင္ ေမႊေပးပါ ။ ျပီးမွ ေရအနည္းငယ္ဆီ ထည့္ရင္ မုန္႔သားညက္ လာတဲ့ အထိနယ္ေပးပါ ။ မုန္ ့သားညက္လာရင္ အလံုးေလး လုပ္ျပီ အေပၚကေန အ၀တ္ ေရစို ပါးပါးေလး အုပ္ထားျပီး မိနစ္ ၃၀  နပ္ထား ေပးပါ ။ အေပၚကပံုေလးေပါ့ ။


မိနစ္ ၃၀ဆိုရင္ ထပ္ျပီး ဂ်ဴံကို နယ္ေပးျပီး အလံုးေသးေသးေလးေတြ လံုးလိုက္ျပီး ေဘးသားေတြကို ေပါက္စီလုပ္သလို ျပားေအာင္  လက္ေလးနဲ႔ ၀ိုင္္း၀ိုေလးဖိျပားေပးပါ။  ျပီးမွ ကိုယ္ထည့္ ခ်င္ တဲ့ အစာ ကိုထည့္ျပီး ေပါက္စီလို ေဘးသားေတြ ဆြဲျပီး အလံုးေလးလုပ္ပါ ။


ဒီလို အလံုးေလး ျဖစ္လာပါလိမ့္မယ္ ။ ဒီအလံုးေလးကို လက္ဖ၀ါးေလး နဲ႔ အသာေလးအေပၚက ဖိခ်လိုက္ရင္




ဒီလိုမ်ိဳးေလး ျဖစ္လာမွာပါ ။




အားလံုး ရယ္ဒီျဖစ္ရင္ေတာ့ ဆီအိုးတည္ပါ ။ ဆီပူလာရင္ မုန္ ့ေလးေတြ တခုျပီး တခုထည့္ေၾကာ္ ေပါ့ေနာ္။


တဖက္ကို ၃ မိနစ္ ဆိုက်က္ပါျပီ ေရႊ၀ါေရာင္ေလးေတြ ျဖစ္လာမွာပါ ။

ဒီလို စားခ်င္စရာေလးေပါ့ း)


အခ်ဥ္ကိုေတာ့ ၾကိဳက္တာ နဲ႔တြဲစားပါ ။ အိမ္မွာေတာ့ ဟိုေန ့က မန္က်ဥ္းမွည့္ အခ်ဥ္ ရွိေနလို ့ဒါေလးနဲ႔ပဲ တြဲစား လိုက္ၾကတယ္ ။



ဒါေလးက က်မ မုန္ ထဲ ထည့္ထားတဲ့ အစာပါ ။ Paneer ဆိုတာက ႏို ့ခဲပါ  က်မကေတာ့ ႏို ့ကို အိုးတလံုးထဲ ထည့္ျပီး အပူ ေပးပါတယ္ ႏို ့ပူလာရင္ အခ်ဥ္ တမ်ိဳးမ်ိဳး အနည္းငယ္ ထည့္ျပီး ႏို ့ကို ေရသပ္သပ္ ျဖစ္ေအာင္ လုပ္လိုက္ပါတယ္ ႏို ့ခဲေတြကို အ၀တ္ပါးေလးထဲ ေလာင္းခ် ေအာက္မွာ ခြက္ေလးနဲ႔ ခံထား ျပီး ေရေအး ဖြင့္ခ်ျပီး ေရစစ္ထားပါ ။ အေပၚကေန အေလး တခုေလာက္ ဖိထားေပါ့ ။ ေရစစ္သြားရင္ ေျခလိုက္တယ္ ။

ဒယ္အိုးတည္  ဆီ အနည္းငယ္ ( ပါရံုေလ) ထည့္ပါ ။ၾကက္သြန္နီ ေသးေသး လွီးထည့္ျပီး ဆီသတ္ ႏို႔ခဲေလး ေတြေျခထည့္ ။ဆားအနည္းငယ္ နဲ႔ မဆလာမႈန္ ့ေလးထည့္ ငရုပ္သီး ၾကိဳက္တတ္ရင္ထည့္ နံနံပင္ နဲ႔ ၾကက္ သြန္မိတ္ေလး လွီးထည့္ျပီး ေလွာ္လိုက္ပါတယ္ ။ အာလူး ထည့္လည္း ရပါတယ္ ။ျပဳတ္ျပီး ေျခထည့္ေပါ့ ။

Paneer kachori  လို ့ေခၚရတာက ႏို ့ခဲနဲ႔လုပ္လို ့ပါ။
အာလူးနဲ႔ သာလုပ္မယ္ ဆိုရင္ ေတာ့ အာလူး Kachori ေပါ့ း)

ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby Taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP