Lorem Ipsum

မွ်စ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲ

 Wednesday, November 17, 2010



ငရုတ္သီးေၾကာ္ မထည့္ဘူး ။ဒီလိုေလးပဲ စားတယ္ ။နဂို အရွိန္ကိုက ပူစပ္ေနတာေလ ။


တိုဖူးေၾကာ္ (၀မ္းတိုဖူးေၾကာ္ )

ေရစိမ္ ေခါက္ဆြဲ လုပ္စားမယ္ စဥ္းစား ထားတာပါ ။တကယ္ ့တကယ္ လုပ္စား ျဖစ္တာက မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ ဆန္ေခါက္ဆြဲ လုပ္စားျဖစ္တယ္ ။ဆန္ေခါက္ဆြဲကို အစီးမ်ိဳး ၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ့ မရဘူးဆိုေတာ့ ေရစိမ္ဖတ္ကို မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ အမဲသားေရာ ျပီးခ်က္စားတယ္ ။

အမဲသား အဆီနည္းနည္း  ပါတာကို ေရဆူဆူမွာ ၃မိနစ္ေလာက္ ျပဳတ္ျပီး ပထမ တေရသြန္ပစ္လိုက္ပါတယ္ ။  ေနာက္တေရ ဆူလာရင္ ဂ်င္း လက္ တဆစ္စာေလာက္ကို အမဲသားနဲ႔ တူတူထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါတယ္ ။အမဲသားႏူး လာရင္ ေၾကေအာင္ ေျခလိုက္ျပီး မွ်စ္ခ်ဥ္ ႏႈတ္ႏႈတ္စဥ္းထည့္ ၊ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ငရုတ္ေကာင္း ေထာင္းထည့္ ၊ဆား နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ျပီး ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္ ။

ပဲဆီနဲ႔ ႏွမ္းဆီ ( နည္းနည္း) ေရာအပူေပး တရုတ္မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ေလာက္ကို ထည့္ျပီးေမႊးေအာင္ လုပ္ထား ။

ငရုတ္ေျခာက္ကို အ၀တ္အစိုနဲ႔ သုတ္ျပီး ဆီနဲ႔ေၾကာ္  ေထာင္းျပီး အဲ့ဒီဆီထဲ ျပန္စိမ္ထားပါ ။

ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညွက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီတုိဖူး နဲ႔ေရာ ေဖ်ာ္ထား ။

ပဲလိပ္ျပာရြက္နဲ႔ ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို အဆင္သင့္ျပင္ထား

တိုဖူး(၀မ္းတိုဖူး) ကို ပါးပါးလီွးျပီး ေၾကာ္ထား။

မုန္႔ပြဲျပင္မယ္ေနာ္ ။ေခါက္ဆြဲကို ေရဆူထဲ ထည့္ျပဳတ္ က်က္လွ်င္ ပဲရြက္ထည့္ျပီး စကၠန္႔ ၃၀ ထားပါ ပန္ကန္လံုး တလံုးတြင္ ေခါက္ဆြဲဖတ္နဲ႔ ပဲလိပ္ျပာထည့္ ၊ဆီေမႊးတဇြန္းထည့္ ၊ ဆီတိုဖူးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ရည္ထည့္ ၊ တိုဖူးေၾကာ္ထည့္ ၊ဟင္းရည္ထည့္ ၊ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ငရုတ္ေၾကာ္ထည့္စားပါ ။

ဒီေခါက္ဆြဲကို တခ်ိဳ ့ကစားဖူး ခ်င္မွ စားဖူးမွာပါ ။က်မ တို႔ အရပ္မွာေတာ့ ငါခူနဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ ေရာခ်က္ျပီး ေခါက္ဆြဲထဲ ထည့္ေရာင္း ေသးတယ္ ။ တခါက မဂၢဇင္း တအုပ္မွာ ဖတ္ဖူးေသးတယ္ ။မွ်စ္ခ်ဥ္ ေခါက္ဆြဲကို အခုခ်ိန္မွာ ရန္ကုန္မွာလည္း စားၾကတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္ ။ ကခ်င္ျပည္နယ္ ရဲ ့ ေဆာင္းမနက္ခင္းက ေတာ္ေတာ္ ေအးပါတယ္ ။ ဒီလိုေခါက္ဆြဲ ပူပူေလးကို မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ တြဲစားရတာ အရမ္းကို ခံတြင္းေတြ ့ျပီး ေခြ်းျပန္ လူလည္း လန္းဆန္း ေပါ့ပါး သြားေရာ ။

သတိ ။  ။ ငွက္ဖ်ား သမားမ်ားေတာ့ မွ်စ္ခ်ဥ္ မစားရဖူးဆိုတယ္ ။ဒါေၾကာင့္ မစားတာ အေကာင္းဆံုးပါ ။


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP