Lorem Ipsum

ငါးသေလာက္ေပါင္းနဲ႔ ပုဇြန္ငါပိသုပ္

 Monday, November 29, 2010




ေက်းဇူးရွင္ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္က ငါးသေလာက္ေပါင္း စားခ်င္တယ္လို႔ေျပားထားေတာ့၊ အလုပ္၄ရက္ပိတ္ရင္ ေပါင္းေကြ်းမယ္လို႔ ဂတိေပးခဲ့တယ္ေလ။ အနီးကပ္မွ ငါးသေလာက္၀ယ္ေတာ့ အေကာင္ၾကီးၾကီး မရျပန္ဘူး။ ငါးသေလာက္က ေသးရင္လည္း မစားေကာင္းျပန္ဘူး။ အမတေယာက္ကို ညမွ ဖုန္းဆက္ေတာ့ သူကေျပာတယ္ သူ႔ဆီမွာရွိေနတယ္ တေပါင္ကို ရ ေဒၚလာတဲ့။ သြားၾကည့္ေတာ့ တေကာင္ကို ၁ကီလို ေက်ာ္ေက်ာ္ေလးအေကာင္က အၾကီးဆံုးပဲ။ မထူးဘူး မလာတယ္။ အေၾကးထိုးျပီး သြားမွ၊ ေက်းဇူးရွင္ ေဘာ္ေဘာ္က ဖုန္းဆက္လာတယ္၊ သူတျခား ျပည္နယ္တခုကို အေရးတၾကီးသြားမ လို႔တဲ့။ အေသထုခ်င္လိုက္တာ :D ( ဖတ္မိရင္လည္း မတတ္ႏိုင္ဘူး။ ေရလည္တင္းေနတယ္ေနာ္)

ခ်က္ရေတာ့မွာေပါ့ မလာလည္း ရွိတဲ့ကိုယ္တို႔ပဲစားမယ္။ က်မက ငါးသေလာက္ကို ေျပာသေလာက္ မၾကိဳက္ တတ္ဘူး။ ေပါင္းအိုးထဲမွာ စပါလင္အရြက္ ၾကမ္းေတြ ေအာက္ဆံုးကစီထည့္ပါတယ္ (က်မ ေမေမကေတာ့ၾကံ ေတြစိတ္ျပီး ေအာက္ဆံုးမွာ ထည့္တတ္တယ္) အိုးတလံုးမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တံုးထားျပီး သားဗူး တဗူးေဖာက္ထည့္ပါတယ္ (တေအာင္စဗူးပါ) ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး ၁လံုး ပါးပါးလွီးထည့္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ဂ်င္းလက္တဆစ္စာ ေထာင္းထည့္၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ အေရာင္တင္၊ ဆႏြင္း ခန္႔မွန္းထည့္ျပီးနယ္လိုက္ပါတယ္။ ေပါင္းမဲ့အိုးထဲ နယ္ထားတဲ့ ငါးသေလာက္ကိုထည့္၊ ဆီလိုအပ္မယ္ ထင္သေလာက္ ထည့္၊ စပါလင္ တေခ်ာင္း ထုထည့္၊ ေရျမဳပ္ရံုေလးထည့္ျပီး ခ်က္ပါတယ္။ ေပါင္းအိုးက ၁၀ ခါေလာက္ျမည္ ျပီးရင္ေတာ့၊ မီးကိုမွိန္မွိန္ေလးနဲ႔ ထပ္ျပီး နာရီ၀က္ႏွပ္ပါတယ္။ နာရီ၀က္ၾကာတာနဲ႔ မီးပိတ္ျပီး အိုးမဖြင့္ပါဘူးအေငြ႔နဲ႔ ဆက္ႏူးသြားေအာင္ ထားလိုက္ပါတယ္။ က်မက ငါးသေလာက္ကို ဘယ္ေတာ့မွ  အခ်ဥ္ေတြနဲ႔ မေပါင္းပါဘူး။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပဲ မ်ားမ်ားထည့္ျပီး ေပါင္းလိုက္ပါတယ္။ ေပါင္းအိုး မရွိလည္း ႏူးေအာင္ေပါင္းလို႔ ရပါတယ္။ အဖံုးကိုလံုေအာင္ ပိတ္ျပီးအေပၚကေန အေလးတခုဖိေပးထားပါ။ အရိုးႏူး လြယ္ပါတယ္။




စိမ္းစားငပိ သုပ္ပါတယ္။ ငပိကို ေငြေရာင္စကၠဴနဲ႔ ထုပ္ျပီး မီးကင္ပါတယ္။ ပုဇြန္ကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီး ေလွာ္လိုက္ တယ္ (ပုဇြန္ဆိတ္ေလးေတြ ေလွာ္ျပီးသုပ္တာ ပိုၾကိဳက္တယ္) ငရုပ္သီးေျခာက္မီးကင္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုေရားေထာင္း။ ငရုတ္သီးစိမ္၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ပါးပါးလွီးျပီး သံပုရာသီး တျခမ္းညစ္ ထည့္ျပီး အားလံုးကို ေရာနယ္လိုက္ပါတယ္။





ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးေနာ္ :)

 

ခ်ဥ္ေပါင္၊ မွ်စ္နဲ႔ ကဇြန္းရြက္ (ခ်ဥ္ရည္ေသာက္တဲ့ ကဇြန္းထင္တာပဲ) ကို ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႔ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းပါ။



ေပါက္ပန္းျဖဴ နဲ႔ သခြါးသီး တို႔စရာအျဖစ္ စားၾကပါတယ္။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP