Lorem Ipsum

ဒီေန႔ ခ်က္စားျဖစ္တာေတြပါ(၂)

 Sunday, May 15, 2011

အမဲနံရိုးေတြ ၀ယ္လာတယ္။ အဆီေတာ္ေတာ္မ်ားတာနဲ႔ ပဲငါးပိနဲ႔ေပါင္းလိုက္တယ္။ အမဲနံရိုးေတြကုိေရေဆးအရြယ္ေတာ္တံုး( ကိုယ္ကေတာ့ တံုးျပီးသား၀ယ္လာတာ) ခ်က္မဲ့အိုးထဲထည့္၊ ပဲငါပိ ၃ဇြန္း(ထမင္းစား ဇြန္းခရုဆီ ၁ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၂ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္အေႏွာက္ ၁ဇြန္း၊ငရုတ္ေကာင္းေစ့၁၀ေစ့( အျဖဴမ်ိဳး) ဂ်င္းလက္၂ဆစ္(ဓါးျပားရိုက္) ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀မႊာ (ဓါးျပားရိုက္) ေျမပဲဆီ ၃ဇြန္းထည့္ျပီး ေရာနယ္လိုက္တယ္။ ျပီးမွ မီးဖိုေပၚတင္ ဆီျပန္လာေအာင္ခ်က္၊ ဆီျပန္လာမွ ေရဆူအသား ျမဳပ္ေအာင္ ထည့္၊ ေရခမ္းေတာ့မယ္ဆိုရင္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ နဲနဲျဖဴး၊ မီးေငြ႔ေငြ႔ေလးနဲ႔ အဖံုးကိုလံုေအာင္ဖံုးျပီး အေလး တခုခုနဲ႔ ဖိထားလိုက္တယ္။ အနည္းဆံုး တနာရီၾကာရင္ ရပါျပီ အမဲနံရိုး ပဲငပိေပါင္း။

ဆားနဲ႔အခ်ိဳမႈန္႔ မထည့္ပါဘူး။ ပဲငါပိ၊ ခရုဆီနဲ႔ ပဲငံျပာရည္က အငံပါေနလို႔ပါ။



(ပံု ဂူဂဲလ္)

ဒီလိုပဲငါးပိ အေစ့ကို သံုးပါတယ္။ အခ်ိဳမ်ိဳးနဲ႔ အငံမ်ိဳး ရတတ္ပါတယ္။ အခ်ိဳမ်ိဳးကို သံုးပါတယ္။







ကန္စြန္းရြက္ နဲနဲက်န္ေနတာနဲ႔ အမဲရိုး ေပါင္းျပီးသား အိုးထဲထည့္ျပီး ေမႊလိုက္တယ္။




အခ်ဥ္တခြက္ပါမွ ဆိုေတာ့၊ အိမ္မွာ အဆင္သင့္ ရွိေနတဲ့ မံုလာဥနီ၊ ေဂၚရခါးသီး၊ ၾကက္သြန္နီ အၾကီးမ်ိဳး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ အခ်ဥ္( ကိုရီးယားမိတ္) တို႔ကို ေရာျပီး သနပ္လုပ္တယ္။ ပထမဆံုး မံုလာဥနီနဲ႔ ေဂၚရခါးသီးကို အခြံခြါလိုက္တယ္။ ေရဆူထဲကို ဗီနီကာ ခြက္တ၀က္( လဖက္ရည္ခြက္)ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္။ ေရဆူပြက္ လာရင္ မံုလာဥနီနဲ႔ ေဂၚရခါးသီးထည့္၊ ၅မိနစ္ျပဳပ္၊ ၾကက္သြန္နီထည့္၊ ၂မိနစ္ဆို မီးပိတ္ျပီး ေရစစ္ထား။ အိုး တည္ ဆီ ၃ဇြန္းထည့္( ထမင္းစားဇြန္း) ေရစစ္ထားတဲ့ အသီးအႏွံေတြထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴခ်ဥ္ ငရုတ္သီးစိမ္း ျခမ္း၊ ႏွမ္းေလွာ္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳ  မႈန္႔ထည့္ျပီး ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္လာရင္ခ်လို႔ရျပီ။ ေအးမွႏွမ္းမဲ နဲနဲျဖဴး လိုက္တယ္။ မံုလာဥနဲ႔ ေဂၚရခါသီး ၾကက္သြန္ေတြက အခ်ဥ္ေၾကာင့္ ၾကြပ္ျပီး အရမ္းစားလို႔ ေကာင္းေနတယ္။



 ပုဇြန္ေျခာက္ ဘလာေခ်ာင္ေၾကာ္ပါ။



ဒါက ပိန္းရိုးဟင္းခါးပါ။ ပိန္းရိုးကို အခြံသင္ ပါးပါးလွီးျပီး ေရစိမ္ထား။ ေရဆူတည္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္ေထာင္းထည့္ျပီး ဟင္းရည္က်ေအာင္ တည္ထားလိုက္တယ္။ ထမင္းစားခါနီးမွ ပိန္းရိုး၊ ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔ ဆားထည့္ျပီး ဆူလာရင္ရပါျပီ။ (တခါတေလ ပင္စိမ္းခတ္ပါတယ္)





ပိန္းရိုးပါ။ ပိန္းဥအပင္ကေန ရပါတယ္။ အရြက္ကိုေတာ့ ႏုရင္စားၾကေပမဲ့ ရင့္ရင္ မစားၾကပါဘူး။


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP