နံနက္စာမ်ား
Tuesday, August 09, 2011
လာလည္ၾကတဲ့ ေမာင္ႏွမအားလံုးကို ေက်းဇူးအထူးပါလို႔။ မီးခိုး မတိတ္ခဲ့သလို အားေနခဲ့ပါတယ္ း) ပ်င္းေနတာပါ။ လြယ္ကူဆံုးနည္းနဲ႔ တိုရွည္(DOSA) လုပ္စားခဲ့တယ္။ လုပ္နည္း ေျပာပါ့မယ္။ စားခ်င္သူေတြ အတြက္ေပါ့ း)
ဆန္မႈန္႔၅ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ပဲမႈန္႔ ၂ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ေရႊၾကည္မႈန္႔၁ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
အုန္းႏို႔ ဗူး၀က္(တဗူး)ရဲ့ တ၀က္တို႔ကို ေရာျပီး ညကတည္းက ေမႊထားပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲ မထည့္ပဲ အျပင္မွာဘဲထားပါ။ ေနာက္ေန႔မနက္ ခြက္တခြက္ထဲ ေရဆူ250ml ၊ သၾကာနဲ႔ ေဆာ္ဒါမႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္ျပီး ေရာေဖ်ာ္ပါ။ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ေဆာ္ဒါကို မုန္႔ႏွစ္ရည္ထဲ ေလာင္းထည့္ေမႊလိုက္ရင္ မုန္႔ႏွစ္ရည္ဟာ ပြတက္လာမွာျဖစ္ပါတယ္။ မုန္႔ႏွစ္ရည္ကို အရမ္းမက်ဲေစဖို႔ သတိထားရပါလိမ့္မယ္။ ဒါဆိုရင္ ဒယ္ျပားတခု မွာ ၾကက္သြန္ထက္ျခမ္းလွီးျပီး ဆီမွာ ႏွစ္လိုက္ျပီး ဒယ္ျပားမွာ ဆီသုတ္ မုန္႔ႏွစ္ရည္ တဇြန္း(ဇြန္းၾကီး) ထည့္ျပီး ဇြန္းဖင္ေလးနဲ႔ အ၀ိုင္းေလးခ်ဲ႔သြားရင္ ရျပီ။ အေပၚကေန ဆီေလးတစက္ ႏွစ္စက္ခ်ေပး ၃မိနစ္ဆို က်က္ပါျပီ။ ဒါက ဆန္မႈန္႔၊ ေရႊၾကည္မႈန္႔၊ ပဲမႈန္႔နဲ႔ အုန္းႏို႔တို႔ရယ္ဒီမိတ္ ရႏိုင္တဲ့လူေတြ လုပ္စားဖို႔ လြယ္ကူ ေအာင္ပါ။
ဆန္နဲ႔ပဲစိမ္ျပီး အီတလီ၊ ဒိုစာ လုပ္စားခဲ့ရင္ ထပ္တင္ေပးပါအံုးမယ္။ တိုရွည္ ကို ျမန္မာျပည္မွာ တမ်ိိဳး တည္းစားဖူးေပမဲ့ ျပည္ပေရာက္လာေတာ့ အမ်ိဳးေပါင္းမနည္း စားဖူးျပီးသြားျပီ။ အသိသူငယ္ခ်င္း တမီးလ္မ ကေျပာတယ္ တိုရွည္ လုပ္နည္းေပါင္း ၃၇မ်ိဳး ရွိသတဲ့ း)
အမဲသားဗူး တဗူးရွိေနတာနဲ႔ ဇီရာေစ့၊ ငရုတ္သီးေျခာက္ဆီသတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းေထာင္းထည့္၊ အနံ႔ ေမႊးလာရင္ အမဲသားဗူးေဖာက္ထည့္၊ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔၊ မဆလာနဲ႔ ေရဆူအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ခ်က္လိုက္တယ္။ တိုရွည္နဲ႔ တြဲစားဖို႔ း)
တိုရွည္
လၹက္ရည္ဆိုင္က ၀ယ္လာတဲ့ နံျပားကို အိမ္ေရာက္ေတာ့ ေထာပတ္သုတ္လိုက္တယ္။
အမဲသား စြပ္ျပဳပ္ပါ။ အခ်ဥ္ရည္အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဗီနီဂါေရာေထာင္းတယ္။ တရုတ္နံနံနဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္ ပါးပါးလွီးျပီးထည့္စားပါတယ္။
ေပါင္မႈန္႔ကို ေထာပတ္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းသုတ္ျပီး မီးကင္ထားတာပါ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster