ထိုင္းသခြါးသီးေထာင္း၊ မုန္႔တီနဲ႔ ၾကက္ျမစ္ကင္
Saturday, April 14, 2012
ေမာင္ႏွမအားလံုး မဂၤလာရွိတဲ့ ႏွစ္သစ္ေလးျဖစ္ပါေစ။
အိမ္မွာ မၾကခဏ လုပ္စားျဖစ္တာကေတာ့ ထိုင္း သေဘာၤသီးေထာင္း၊ မွ်စ္သုပ္နဲ႔ သခြါးသီးသုပ္ပါပဲ။ အရင္ကလည္း ထိုင္းသေဘာၤသီးနဲ႔ သခြါးသီးေထာင္းကို ေရးဖူးပါတယ္။ ျပန္ရွာတာ မေတြ႔ေတာ့ဘူး း(
သခြါးသီးကို အခြံႏြာ အူတိုင္ခ်န္ျပီးျခစ္ပါ့မယ္။ ခါၾကက္ဥကိုလည္း နဲနဲျခစ္ျပီးေရာပါ့မယ္။ ငရုပ္သီးစိမ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုဇြန္ေျခာက္တို႔ကိုေထာင္းပါ့မယ္။ ငရုပ္သီး မညွက္တညွက္ ျဖစ္လာရင္၊ ေျမပဲေလွာ္ထည့္၊ တခ်က္ႏွစ္ေလာက္ေထာင္းျပီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မထူမပါးလွီးထည့္၊ သံပုရာသီးထည့္ (အခြံ မၾကိဳက္က မထည့္ ပါႏွင့္) ငံျပာရည္၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္နဲ႔ ၾကံသၾကာတို႔ကို လိုအပ္သေလာက္ထည့္ျပီရင္ ျခစ္ထားတဲ့ သခြါးသီး ထည့္ပါ့မယ္။ တခ်က္ ႏွစ္ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းလိုက္ရင္ ရပါျပီ ထိုင္းသခြါးသီးသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္။
ထိုင္းသေဘၤာသီးေထာင္းမွာ ထည့္ရတဲ့ ၾကံသၾကာ သီးသန္႔ရပါတယ္။
သခြါးသီးေထာင္းကို ၾကက္ျမစ္ကင္၊ မုန္႔တီဖတ္ရယ္နဲ႔ တြဲျပီစားပါတယ္။
ၾကက္ျမစ္ သက္သက္ကို၊ ဆန္၀ိုင္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ခရုဆီ၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ အညွက္ေထာင္းတို႔နဲ႔ ေရာနယ္ျပီ ၂နာရီ ႏွပ္ထားပါတယ္။ ေနာက္မွာ ကင္မဲ့ ဗန္းထဲ ဆီ အနည္းငယ္ဖ်န္း၊ ၾကက္ျမစ္ေတြထည့္၊ အေပၚကေန ဆီအနည္းငယ္ဖ်န္းေပးျပီး မီးကင္ထားတာပါ။
ငါးကေတာ့ ရိုးရိုး ငါးေၾကာ္နည္းအတိုင္း ေၾကာ္ထားပါတယ္။
ေက်းဇူးရွင္ကို အားကိုးမိလို႔ ကိုယ့္ အကင္နဲ႔ ငါ့ပံု ဒီပံုထြက္လာပါတယ္ း( ဓါတ္ပံု ရိုက္ခိုင္းလိုက္မိတာ ဒီ ပံုေလးေတြ ထြက္လာပါတယ္။
ထိုင္းသခြါးသီးေထာင္၊ မုန္႔တီဖတ္နဲ႔ ၾကက္ျမစ္ကင္
ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ