စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္း(၁၈)
Tuesday, April 03, 2012
ငါးသေလာက္ေပါင္း (အရင္က ခဏခဏခ်က္ဘူးပါတယ္။ ဒီမွာပါ)
အအီေျပေအာင္ ေရွာက္သီးမရွိေတာ့ အစားထိုး၊ သံပုရာသီးသုပ္ပါတယ္။ သံပုရာသီးကို အခြံႏြာျပီ အသားေလးေတြ ယူပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးျပီေရေဆးထည့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ပဲမႈန္႔၊ ငရုပ္သီးေလွာ္ ေထာင္းမႈန္႔၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္၊ ငရုပ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး( အနည္းငယ္) တို႔ကို ထည့္ျပီး သုပ္ထားပါတယ္။ ခ်ဥ္ငံစပ္ေပါ့ း)
မႈိကစြန္းေၾကာ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္၊ ပဲပုပ္ေစ့ေစာစ့္အနည္းငယ္ထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တလံုးပါးပါး လွီးထည့္ျပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။
ပုဇြန္ေျခာက္ ငံျပာရည္ခ်က္ပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ခပ္မ်ားမ်ားကို ဆီသတ္ျပီး ပုဇြန္ေျခာက္ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ပုဇြန္ေျခာက္ ၾကြပ္လာရင္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ငံျပာရည္ထည့္၊ ငရုပ္သီးေၾကာ္ေထာင္းထည့္ျပီး ဆက္ောကာ္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္( ရယ္ဒီမိတ္)ကို ထည့္ရင္ ငံျပာရည္ခ်က္ရပါျပီ။ အထားခံေအာင္လို႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မထည့္ ေတာ့ပါဘူး။
သုမ့္ယမ္ ခ်က္ပါတယ္။ ျပည္ၾကီးငါး၊ ခရု၊ ပုဇြန္၊ ပန္းပြင့္၊ မိႈတို႔နဲ႔ ခ်က္ထားတာပါ။ (ဒီတခါ အုန္းႏို႔မထည့္ထား ပါဘူး) အရင္ကလည္း ခ်က္ဘူးပါတယ္ ဒီမွာပါ