Lorem Ipsum

ဆင္ေဂါင္းပဲနဲ႔ ဗယာေၾကာ္သုပ္

 Friday, November 26, 2010

မေန႔က မနက္ ဆင္ေဂါင္းပဲ ခ်က္ျပီး သုပ္စားပါတယ္ ။မစားရတာၾကာေတာ့ ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းတယ္ ။ျမန္မာျပည္မွာဆိုရင္ ေမေမ အျမဲလို ခ်က္ေကြ်းေနၾကပါ ။ က်မတို႔ ေမာင္ႏွမကလည္း ေမေမခ်က္သမွ် မညည္း မညဴ စားေပးေနၾက :) ဒီအသက္အရြယ္ ရလာေပမဲ့ က်မ အခုထိ ေမေမ့ကို ခြ်ဲေနတုန္း ။ေမေမနဲ႔ စကား ေျပာရင္ အသံက သူ႔အလိုလို ေျပာင္းသြားတယ္ :P ေက်းဇူးရွင္က မိန္းမ အသံေျပာင္းသြားျပီေတာ့လို႔ သတိေပးယူရတဲ့အထိ ။ဟဟ ရီေတာ့ရီခ်င္သားေနာ္ ။တခါေလ ေၾသာ္ ငါ့ကို ခြ်ဲမယ့္ သမီးေလးအတြက္ ေနရာေပးရမယ္ ဆိုျပီး ေတြးမိတယ္ ။ဒါေပမဲ့ အေမေရာ သမီးေရာ ႏွစ္ေယာက္ ေပါင္းျပီး ပိုခြ်ဲၾကပါတယ္ ရွင္။ လိုရင္း မေရာက္ေတာ့ဘူး ။ တခုခုလုပ္ရင္ လိုရင္း မေရာက္တတ္တာလည္း က်မ အက်င့္ျဖစ္လို႔ ေနပါျပီ ။ ဆင္ေဂါင္းပဲဆီ ျပန္သြားၾကဆို႔ကြယ္ :P


 



 
ဆင္ေဂါင္းပဲ စားခ်င္ေနတာ ၾကာျပီ ပ်င္းလို႔ မခ်က္ျဖစ္ဖူး ။ မေန႔ကေတာ့ အေကာင္ထည္ေဖာ္ ျဖစ္တယ္ ။ ဆင္ေဂါင္းပဲကို ၂နာရီ ၃ နာရီၾကာေအာင္ ေရစိမ္ထားတယ္ ။ တညလံုးလည္း စိမ္လို႔ရပါတယ္ ။ ေရ၀သြား တဲ့ပဲကို အိုးတလံုးထဲထည့္ ၊ဆား ၊အခ်ိုမႈန္႔ ၊ဆႏြင္းမႈန္႔ ၊အေရာင္တင္မႈန္႔ နဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ထား ။ ေရခမ္းျပီး ပဲလံုးေတြ ႏူးအိသြားရင္ သပ္သပ္ဖယ္ထား။ ဆီအိုးတည္ သစ္ဂ်ေပြးေခါက္နဲ႔ ကရေ၀း ရြက္ကို ဆီသတ္ ၾကက္သြန္နီ ၊ျဖဴ ၊ဂ်င္း ေထာင္းျပီး ဆီသတ္ အာလူး အခြံႏြာထား ျပီးသားေလးကို ထည့္ ေရဆူနဲနဲထည့္ ၊ ေရခမ္းရင္ ဆင္ေဂါင္းပဲေလာင္းထည့္ ၊ေရာေမႊေပးပါ။  ပဲမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းကို ေရနဲ နဲနဲ႔ ေဖ်ာ္ျပီး ဟင္းအိုးထဲ ေရာေမႊ ေရဆူထပ္ျဖည့္ျပီး မဆလာထည့္ ၊ပဲစိမ္းနံ ့ ေပ်ာက္တဲ့အထိ ေမႊေပးပါ ပဲ စိမ္းနံ႔ေလး ေပ်ာက္ရင္ သုပ္စားလို႔ရပါျပီ ။(ပဲမႈန္႔နဲ႔ အာလူးကို သတ္သတ္ ခ်က္ၾကေပမဲ့ က်မကေတာ့ လြယ္ေအာင္ တခါထဲ ေရာခ်က္တာပါ )


 







သုပ္မဲ့ ပန္ကန္ထဲကို ဆင္ေဂါင္းပဲခ်က္ထည့္ ၊သခြါးသီး ၊ေဂၚပီ ၊ငရုတိစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ပူစီနံ ရိတ္ရိတ္လွီး ထည့္ ၊မန္က်ည္းရည္ထည့္ျပီး သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ ။( က်မကေတာ့ ေရွာက္ရြက္နဲ႔ မစားတတ္ပါဘူး ။ကခ်င္ မွာ လည္း ေရွာက္ရြက္နဲ႔ သုပ္တာေတာ့ ရွားမယ္ထင္တာပဲေလ ။က်မ မစားဘူးတာလည္း ျဖစ္မွာပါ )ၾကိဳက္ တတ္ရင္ ဗယာေၾကာ္နဲ႔ ဆမူစာနဲ႔ ေရာသုပ္စားၾကပါေသးတယ္ ။



က်မ ေၾကာ္ထားတဲ့ ဗယာေၾကာ္ပါ ။ကုလာပဲျခမ္း လက္ သံုးဆုပ္စာေလး ေရစိမ္ထားပါတယ္ ။ၾကိတ္မဲ့ စက္ထဲ ကုလာပဲ၊ ငရုတ္စိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၊ဂ်င္း ထည့္ျပီးၾကိတ္ပါတယ္ ။ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ နံနံပင္္လွီးထည့္ ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႔ ၊ေဆာ္ဒါ ထည့္ျပီးေရာနယ္ ။လိုခ်င္တဲ့အရြယ္ ထည့္ေၾကာ္ ။ အသုပ္ထဲ ထည့္သုပ္စားေပါ့ေနာ္။




ဒါက သုပ္ျပီးသားေလ ။တပြဲမေလာက္ရင္ ႏွစ္ပြဲစားေပါ့ေနာ္ :-P ေရေႏြးၾကမ္း ပံုေလး မရိုက္ထားမိဘူးကြယ္
အမွန္တိုင္းေျပာရရင္ စားခ်င္ေဇာနဲ႔ေလ :)


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP