Lorem Ipsum

ရွမ္းေခါက္ဆြဲ(၂)

 Wednesday, December 14, 2011


ရွမ္းေခါက္ဆြဲခ်က္ ေကြ်းတယ္။ ထံုးစံအတိုင္း

ေခါက္ဆြဲဖတ္ ကိုေရစိမ္ျပီးျပဳပ္

ၾကက္သြန္မိတ္ကို ပါးပါးလွီးထား

ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းျပီး ဆီက်က္ခ်က္( တရုတ္မဆလာ အနည္းငယ္ထည့္)

ေျမပဲ ေလွာ္ျပီးေထာင္းထား

ငရုပ္သီးအေျခာက္ကိုေၾကာ္၊ ေထာင္းျပီး အဲ့ဒီဆီမွာ ျပန္စိမ္ထား၊

ဆားရည္ေဖ်ာ္ထား

အခ်ိဳမႈန္႔

ၾကာညိဳ့


ၾကက္သားကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထား

ဆီအနည္းငယ္မွာ နာနတ္ပြင့္ တပြင့္ထည့္ဆီသတ္။ ဆီေမႊးလာရင္၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ အျဖဴကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္ျပီး ဆီသတ္။ ၾကက္သြန္ နီ၀ါေရာင္သန္းလာရင္၊ ဆႏြင္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂လံုးႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထား ၾကက္သားႏူးျပီး ဆီျပန္လာရင္၊ ေရဆူ အသားျမဳပ္ေအာင္ထပ္ထည့္ျပီး ေကာ္မႈန္႔ ( ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ အေနအထားရေအာင္ထည့္ပါ။ ) ထည့္ပါ( အမွန္တကယ္ေတာ့ တခ်ိဳ့က ေကာ္မႈန္႔ သပ္သပ္က်ိဳပါတယ္။ အလြယ္လုပ္လိုက္တာပါ) လိုခ်င္တဲ့ ၾကက္သားဟင္း အပ်စ္အေနထား ရရင္ ျပဳပ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲဖတ္ပါ အဆာပလာနဲ႔ ၾကက္သားဟင္းထည့္၊ ပဲရြက္(ပဲလိပ္ျပာအရြက္) ရွိရင္ေရေႏြးေဖ်ာထည့္။ စားေပေတာ့ပါပဲ း)

အရင္ကလည္း ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အေၾကာင္းေရးဖူးပါတယ္။ ပီကာစာမွာ ပံုေတြ ဖ်က္လိုက္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ား ပ်က္ကုန္ပါတယ္ း(




ရွမ္းေခါက္ဆြဲ (ေျမပဲဆံ ၾကိတ္လိုက္ရင္ အဆီေတြ ထြက္လို႔ ေထာင္းခိုင္းမိပါရဲ့ လမ္းခင္းတဲ့ေက်ာက္ အေန အထားျဖစ္သြားတယ္ း)


                                                    ပုဇြန္ေျခာက္ ဟင္းခါး



မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္( ကခ်င္မွာဆို ဒီမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္အေပၚကို ေျမပဲ ဆီက်က္၊ ၾကာညိဳ့၊ ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ျပီး ခ်ေပး တယ္ း)



                                                              း)


                                            လိုက္ပြဲေလးမ်ား လိုမလားလို႔ပါ း)



း)



ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP