Lorem Ipsum

စေနေန႔က ထမင္း၀ိုင္း(၁၄)

 Monday, December 26, 2011

အားလံုးပဲ မဂၤလာအေပါင္းနဲ႔ ျပည့္စံုတဲ့ ႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစ။ အိမ္မွာ ဧည့္သည္ႏွစ္ေယာက္လည္း ေရာက္လာ ေတာ့ သုမ့္ယမ္စားခ်င္တယ္ ဆိုလို႔ ခ်က္ေကြ်းျဖစ္တယ္။ ဒီတခါ အုန္းႏို႔နဲ႔ ခ်က္ပါတယ္။ ထိုင္းမွာေတာ့ အုန္း ႏို႔နဲ႔ အျဖဴသက္သက္ ခ်က္တာကို သုမ့္ကာလို႔ ေခၚတယ္ထင္တာပဲ။ ဒါေပမဲ့ ကိုယ္ကေတာ့ ငရုပ္သီးေတြ ပါလို႔ သုမ့္ယမ္ေပါ့ း)




သုမ့္ယမ္


သုမ့္ယမ္

ပထမဆံုး အုန္းႏို႔နဲ႔(အေရာင္လွေအာင္) ေရကိုေရာျပီး ဆူပြက္လာေအာင္တည္ပါတယ္။ ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ေရထဲကို စပါးလင္၊ ပတဲေကာ(ပါးပါးလွီးထည့္) ငရုပ္သီးစိမ္း(ေထာင္းထည့္) ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္၊ ဆက္ ဆူေနပါေစ။ ျပီးမွ ငံုးဥျပဳပ္( ၾကိဳက္လို႔ထည့္တာပါ) ငါးဆုပ္၊ ပုဇြန္၊ ေရဘ၀ဲထည့္ျပီး က်က္ေလာက္မွ၊ သုမ့္ ယမ္အႏွစ္ထည့္(ရယ္ဒီမိတ္) သံုပုရာသီး၊ နံနံပင္၊ ေရွာက္ရြက္တို႔ထည့္ျပီး သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ။


Baby Bok Choy ေၾကာ္ထားတာပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ျပီး Baby Bok Choy ထည့္၊ ခရုဆီနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။


Baby Bok Choyေၾကာ္


ငါးသလဲထိုးအၾကြပ္ေၾကာ္

 ငါးသလဲထိုးကို ေကာ္မႈန္႔နဲ႔ ေရာေၾကာ္ပါတယ္။ သူ႔ကို ဂ်ံဴမႈန္႔နဲ႔ ေၾကာ္ရင္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးမျဖစ္ပါဘူး။ ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ ငရုပ္သီးမႈန္႔တို႔နဲ႔နယ္ျပီးမွ၊ ေကာ္မႈန္႔(သို႔) ေျပာင္းဖူးမႈန္႔(သို႔) အာလူးမႈန္႔(သို႔) ကစြန္းဥမႈန္႔တို႔နဲ႔နယ္ျပီး ခ်က္ခ်င္းဆီပူထဲ ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ အၾကာၾကီးထားရင္ ဆားနဲ႔ နယ္ထားတဲ့ ငါးက အရည္ေတြ ထြက္လာတတ္လို႔ပါ။

                                             
                                             Scallopနဲ႔ အသားတု ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္

ဗီယက္နာမ္ အသားတုနဲ႔ ဂံုး(ခံုး Scallop) ကို ေရာျပီး၊ ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ပါတယ္။ ပထမဆံုး ၾကက္သြန္နီကို အစိတ္ၾကီးၾကီး စိတ္ျပီး ဆီသတ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းကို မညွက္တညွက္ေထာင္းျပီး ဆီသတ္ထဲထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္(အစိတ္ၾကီးၾကီးစိတ္) ၁မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးရင္၊ အသားတုနဲ႔ ဂံုးကိုထည့္၊ အဖံုးအုပ္ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ဆက္ေၾကာ္။ သၾကား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေစာစ့္၊ ရွကာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ခရုဆီနဲ႔ တရုတ္မဆလာ(နဲနဲ) တို႔ကို ေရ အနည္းငယ္နဲ႔ ေရာေဖ်ာ္ထည့္ျပီး၊ ေနာက္ထပ္ ၃မိနစ္အဖံုးအုပ္ျပီး ေၾကာ္ရင္ ရပါျပီ။ ၾကက္သြန္မိတ္ အုပ္ျပီး ခ်လို႔ရပါျပီ။



                                          Scallopနဲ႔ အသားတု ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္


ၾကက္သားနဲ႔ မွ်စ္သုပ္

ၾကက္သားနဲ႔ မွ်စ္ကို ထိုင္းသုပ္ သုပ္ထားပါတယ္။ သုပ္နည္းကေတာ့ အရင္က ထိုင္းမွ်စ္သုပ္နဲ႔ အတူတူပါပဲ။

                                                        အာလူးသုပ္

အာလူးကို ျပဳပ္ျပီး အတံုးေလးေတြတံုး။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီက်က္၊ ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း၊ နံနံပင္၊ ငရုပ္သီးစိမ္း(တေတာင့္) အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ သံပုရာသီး တျခမ္းထည့္ျပီး သုပ္ထားတာပါ။ မွ်စ္သုပ္က စပ္လို႔ မစားႏိုင္တဲ့ လူေတြအတြက္ အာလူးသုပ္ေပါ့ း)


                                                 ဗီယက္နာမ္ အသားတု


အတြင္းပိုင္းမွာ အဲ့လိုရွိတယ္။ ငရုပ္ေကာင္းေစ့ေတြ ေတြ႔တယ္။


                                          ဂံုးလား ခံုးလားေတာ့ ေသခ်ာ မသိပါ။


                                 ဒီလို အထုပ္ပါ။ Walmart မွာ တထုပ္ကို $9.99ပါ။



ကိုယ္တို႔အိမ္ အေပၚထပ္မွာ ငွါးေနသြားတဲ့အမက ကိုယ့္ဆီမွာ Avon ကေန ပစၥည္းေတြ မွာတယ္။ သူပစၥည္း ေတြ လာယူတုန္း အမေရ လက္ကေလးငွါးပါဆိုျပီး လက္သည္းဆိုးေပးလိုက္ပါတယ္ း) ကံဆိုးတာက သူ႔ ညာဖက္လက္သည္းေတြက တိုေနတယ္ း( ဒါေၾကာင့္ ဘယ္ဖက္တဖက္ပဲ ဆိုးေပးလိုက္ရတယ္။ ေနာက္ေန႔ အခ်ိန္ရမွပဲ ဆိုးနည္း တင္ေပးေတာ့မယ္ေနာ္ း)



                           Snowmanက ပါစပ္ဆြဲဖို႔ ေနရာမေလာက္ဖူး ျဖစ္သြားတယ္ း)



                                     း) ဒီတေကာင္ေတာ့ ပါစပ္ပါတယ္ေနာ္ း)


ေနာက္ေန႔ အားရင္ဆိုးနည္း တင္ေပးပါ့မယ္ း)



ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP