Lorem Ipsum

နံနက္စာမ်ား(၇)

 Wednesday, November 23, 2011


ပူရီးနဲ႔ ပဲျပဳပ္တြဲစားပါတယ္ း) ပဲျပဳပ္နည္းကေတာ့ အရင္က ပလာတာနဲ႔ ပဲျပဳပ္အေၾကာင္းေရးဖူးပါတယ္။ အဲ့ဒီနည္းအတိုင္း ပဲျပဳပ္လုပ္ထားပါတယ္။ ပိုသြားတာက ဒီတေခါက္ ငရုပ္မႈန္႔နဲနဲထည့္လို႔ အေရာင္ေျပာင္းသြားတာပါ။ အရင္က ပလာတာနဲ႔ ပဲျပဳပ္က ဒီမွာပါ နဲ႔ ပူရီးေၾကာ္နည္းက ဒီမွာပါ။



ပူရီးနဲ႔ ပဲျပဳပ္


ပဲျပဳပ္


ဒါက အိမ္မွာ ဘာမွမရွိတုန္း သခြါးသီးနဲ႔ မယိုးနစ္ကို ၾကက္သြန္မိတ္၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီးနဲ႔ ဆားထည့္ျပီး သုပ္ထားတာပါ။ ဘီစကစ္နဲ႔ တို႔စားပါတယ္။



ဒိန္ခ်ဥ္

ဒါက ဒိန္ခ်ဥ္ပါ။ ႏို႔ကို မိုက္ကရိုေ၀ဖ့္နဲ႔ ၄မိနစ္အပူေပးျပီး ႏို႔ခ်ဥ္ ထမင္းစားဇြန္း၁ဇြန္း(သို႔) သံပုရာသီး တျခမ္းညစ္ထည့္ အဖံုးလံုေအာင္ဖံုးျပီး အိုဗင္မွာ တညထားလိုက္ရင္ရပါျပီ။ ကိုယ္ကေတာ့ သိပ္ခ်ဥ္တာ မၾကိဳက္လို႔ မနက္လုပ္ရင္ ညေနေလာက္ဆို စားလိုက္တာပါပဲ။


ပူရီးနဲ႔ အာလူးဟင္း

စေတာ္ပဲျပဳပ္ထားတာကို အာလူးနဲ႔ မဆလာထည့္ခ်က္တယ္။ ကုလားဟင္းေပါ့ ျပီးေတာ့ ပူရီးေၾကာ္နဲ႔ တြဲစားပါတယ္။


ရခိုင္မုန္႔တီသုပ္နဲ႔ တိုဖူးေၾကာ္

ရခိုင္မံုတီသုပ္ပါ။ တိုဖူးေၾကာ္နဲ႔ ၾကက္ဥျပဳပ္ျပီးထည့္သုပ္ပါတယ္။ အရင္ကလည္း ရခိုင္မံု႔တီခ်က္ဖူးပါတယ္ ဒီမွာပါ။


                                     မသုပ္ခင္


                                                          ရခိုင္မုန္႔တီသုပ္


မုန္႔ဟင္းခါး(ပဲေၾကာ္နဲ႔ ၾကက္ဥျပဳပ္နဲ႔)

မုန္႔ဟင္းခါးကေတာ့ ခဏခဏ ခ်က္စားတယ္။ အရင္ကခ်က္စားထားတာ ဒီမွာပါ


                                                        အသုပ္စံုပါ။

သေဘၤာသီး၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ေခါက္ဆြဲ၊ ၾကာဇံ၊ အာလူးျပဳပ္၊ ငွက္ေပ်ာအူနဲ႔ ပဲျပားေၾကာ္တို႔ထည့္ျပီး သုပ္ထားပါ တယ္။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP