Lorem Ipsum

နံနက္စာမ်ား (၂)

 Sunday, September 04, 2011


အားလံုး မဂၤလာပါရွင္..... ခုတေလာ မအားလို႔ ပို႔စ္မတင္ျဖစ္သလို၊ စာေတြ လိုက္ဖတ္ျဖစ္ေပမဲ့ ေျခရာ မခ်န္ ျဖစ္ခဲ့ဘူး။ ဘေလာဂ့္ေဒးပို႔စ္ကို သတိတရ တဂ္တဲ့ ညီမေလးရိုစ့္္ကိုလည္း အထူးေက်းဇူးပါလို႔ ..... ေရးဖို႔ အခ်ိန္မရလိုက္တဲ့အတြက္ ေဆားရီးပါေနာ္ း)




                                            ပူရီး လုပ္စားျဖစ္တယ္။



ဂ်ံဴနယ္ထားျပီးသားပါ

ဂ်ံဴၾကမ္း (Aatta) နဲ႔ All Purpose Flour ႏွစ္မ်ိဳးေရာျပီး နယ္ထားတာပါ။ All Purpose Flour တမ်ိဳးထဲနယ္ ျပီး လုပ္ရင္လည္း ရပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ သူ႔တမ်ိဳးထဲလုပ္ရင္ မုန္႔လွိမ့္တဲ့အခါ အျပားက က်ံဴ့သြားတတ္ပါတယ္။ အဲ့ဒါဆို မုန္႔ကထူသြားတတ္ပါတယ္။ ထူသြားရင္ ပူရီး မေဖာင္းလာဘူး။ မုန္႔လွိမ့္တဲ့အခါ ပါးလြန္းျပန္ရင္လည္း ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္ အေပါက္ေပါက္ျပီး ပူရီး မေဖာင္းလာေတာ့ဘူး။ မထူမပါးေလးေတာ့ လွိမ့္ဖို႔ လိုပါလိမ့္မယ္။ ဂ်ံဴၾကမ္းနဲ႔ ဂ်ံဴႏု ၂မ်ိဳးေရာရင္ ပူရီးကို ၾကာၾကာထားလည္း မမာသြားဘူး ႏုးညံံ့ျပီး စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။

ဂ်ံဴ ၂မ်ိဳးေရာျပီး ဇကာေလးနဲ႔ ခါခ်လိုက္ပါ။ ဆားအနည္းငယ္( လၹက္ရည္ဇြန္း ၁/၃)ထည့္၊ ဆီ (လၹက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္းထည့္၊ ေရဖ်န္းျပီး နယ္သြားပါ။ မုန္႔သားညက္လာရင္၊ အ၀တ္စိုေလးတခုနဲ႔ အုပ္ထားပါ( ၂နာရီ) ေၾကာ္ ခါနီးမွာ ဂ်ံဴကို အလံုးေလးေတြလုပ္ ဆီေလးနဲနဲတို႔ျပီး ပုလင္းေလးတလံုးနဲ႔ (သို႔) မုန္႔လွိမ့္တဲ့ ဒလွိမ့္နဲ႔ လိပ္ျပီး မီးမွန္မွန္နဲ႔ ေၾကာ္ပါ(မီးမွန္မွန္ဆိုတာ မီးမ်ားသြားရင္ အေပၚယံပဲ နီျပီတူးသြားပါလိမ့္မယ္။ အတြင္းမွာ မက်က္ပါဘူး။ မီးနဲသြားရင္လည္း မုန္႔မေဖာင္းလာပဲ ပ်င္တြဲတြဲၾကီး ျဖစ္ေနမွာမို႔လို႔ပါ)





ေၾကာ္ေနစဥ္ မုန္႔သားစျပီး ေဖာင္းလာရင္ ဇြန္းၾကီးနဲ႔အသာေလး ပူရီေပၚကဖိေပးပါ။ ပိုျပီးေဖာင္းၾကြလာ မွာျဖစ္ပါတယ္။





အာလူးမရွိတာနဲ႔ ကုလားပဲ ေရစိမ္ျပီး ႏူးေနေအာင္ျပဳပ္ပါတယ္။ ျပီးမွ ေျခလိုက္ျပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဟင္းခတ္ မဆလာထည့္၊ ေျခာက္ေနေအာင္ေမႊအျပီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္ေျခာက္ ဆီသတ္ေလာင္းလိုက္ ပါတယ္။ ေကာ္ဖီနဲ႔ မနက္စာေပါ့။




ေခါက္ဆြဲကို ၾကက္သား၊ ၾကက္ဥနဲ႔ အသီးအရြက္ေတြထည့္ျပီး နံနက္စာေၾကာ္စားပါတယ္။



ေခါက္ဆြဲနဲ႔ စားဖို႔ သခြါးသီး ခ်ဥ္စပ္သုပ္


မုန္႔တီဖတ္ ရွိေနတာနဲ႔ အစပ္မစားရတဲ့ကိုယ္၊ တိုဖူးနဲနဲက်ိဳျပီး စားလိုက္တယ္။



ပုဇြန္ေျခာက္ဟင္းခါး လုပ္ျပီး မုန္႔တီနဲ႔ေပါ့


အေရာင္မႈန္႔



Saffron (ကံုကုမံ) ဒီပံု ၂ခုကို ဂူဂဲလ္က ယူထားတာပါ။

တခါက ဒန္ေပါက္မွာ ထည့္တဲ့အေရာင္ကို ညီမေလးတေယာက္ ေမးဖူးပါတယ္။ မအားလို႔ေရာ ေမ့သြားလို႔ေရာ မတင္ျဖစ္ခဲ့ပါဘူး။ ေဆားရီပါ။ ခုတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီအေရာင္မႈန္႔ကို သံုးၾကသလို Saffron( ကံုကုမံ)ကို ႏြားႏို႔နဲ႔စိမ္ျပီးလည္း အေရာင္အတြက္ထည့္ၾကပါတယ္။ အဆင္ေျပပါေစ။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP