Lorem Ipsum

ငါးခူ ငရုတ္ေကာင္း မုန္႔ဟင္းခါး

 Monday, January 24, 2011

တနဂၤေႏြေတာ့ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္စားျဖစ္တယ္။ အီၾကာေကြးပူပူေလးေတြ ရလာတာနဲ႔ ခ်က္စားခ်င္စိတ္ ေပါက္လာတယ္။ ငါးခူငရုတ္ေကာင္း မုန္႔ဟင္းခါးပါ။ ပူပူစပ္စပ္ေလးနဲ႔ ေသာက္လို႔ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ ေကာင္း ပါတယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးဆို အဖတ္နဲနဲ အရည္မ်ားမ်ားၾကိဳက္တယ္။ ဒီမွာ တခ်ိဳ့ေတြက အဖတ္ေတြမ်ားလိုက္ တာ ထမင္းပန္ကန္အျပည့္လိုပဲထည့္ျပီး အရည္က်ေတာ့ နဲနဲေလး၊ ျပီးေတာ့ အရည္ကလည္း ပဲမႈန္႔မထည့္ က်ဘူး။ ဒါမ်ိဳးက်ေတာ့ ကိုယ္က မစားတတ္ျပန္ဘူး။ ကိုယ္ကေတာ့ မုန္႔ဟင္းခါးမွာ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ထည့္သလို၊ တခါတေလ ေရႊခ်ီမႈန္႔ေလွာ္ျပီး ထည့္တယ္။ အင္းေလ ေဒသအလိုက္ အစားအစာေတြလည္း ကြဲျပားၾက တာပဲေလေနာ္။ ကခ်င္မွာဆို မုန္႔ဟင္းခါးကို မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္နဲ႔ တြဲစားၾကတယ္။ ဒါေပမဲ့ တခ်ိဳ႔ေဒသေတြမွာ သံပုရာသီးနဲ႔တဲ့။ တခ်ိဳ႔က်ျပန္ေတာ့ ဇီးျဖဴသီးနဲ႔တဲ့။ တခ်ိဳ႔က်ေတာ့ ငါးသေလာက္နဲ႔ ဟင္းရည္ခ်က္ၾကသတဲ့။ တခါမွေတာ့ မစားဖူးပါဘူး။ မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္ေတာ့မယ္ကြယ္ :)

ငါးခူ ၁ကီလို (အေရခြံဆုပ္ျပီးသား)
ပဲမႈန္႔
ဆန္ေလွာ္မႈန္႔
ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ဂ်င္း (ေထာင္းျပီး)
စပါးလင္ ၃ေခ်ာင္း
ငံျပာရည္
အခ်ိဳမႈန္႔
ဆႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္
မုန္႔တီဖတ္
ငွက္ေပ်ာအူ (ရွိမယ္ဆိုရင္ေပါ့)
ၾကက္သြန္အေသး (အလံုးလိုက္)
သံပုရာသီး
နံနံပင္
ငရုတ္ေကာင္းေလွာ္မႈန္႔
ငရုတ္သီးစိမ္ (မိုးေမွ်ာ္သီး)
ဘဲဥ၊ ငါဆုပ္၊ ပဲကပ္ေၾကာ္စတာေတြက ရႏိုင္မွပါ။

မုန္႔ဖတ္ျပဳပ္ထား။
နံနံပင္နဲ႔သံပုရာသီး လွီးထား။
ဘဲဥျပဳပ္ျပီး စိတ္ထား။
ငရုတ္သီးေလွာ္ျပီး ေထာင္းထား။
ငါးဆုပ္ ပါးပါးလွီးထား (ၾကိဳက္တတ္မွပါ)
ပဲကပ္ေၾကာ္ထား
အီၾကာေကြးညွပ္ထား။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ခ်က္ထား။

အိုတလံုးထဲမွာ ငါးခူ၊ စပါလင္တေခ်ာင္းထုထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္႔နဲနဲနဲ႔ ငံျပာရည္ထည့္၊ ေရနဲနဲထည့္ျပီးျပဳတ္၊ အေအးခံ၊ အသားႏြင္ထား။ က်န္တဲ့ အရိုးနဲ႔ ေခါင္းကိုထုျပီး ေရနဲ႔ဆက္ျပဳတ္ထား။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္းနဲ႔ စပါလင္းတေခ်ာင္းကို ညွက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီသတ္ပါ့မယ္။ ၾကက္သြန္ေတြ နီ၀ါေရာင္ေလးရလာရင္ ဆႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္နဲနဲထည့္ျပီး ႏြင္ထားတဲ့ ငါးေတြထည့္ျပီး ဆီျပန္လာရင္မီးပိတ္ထား။

ငါးဆီသတ္တုန္းမွာ တဖက္မွာေရေႏြးအိုးတည္၊ စပါလင္ တေခ်ာင္းထုထည့္၊ ငါးရိုးျပဳတ္ရည္ေတြစစ္ျပီးထည့္၊ ေရဆူလာရင္၊ ပဲမႈန္႔ေဖ်ာ္ထည့္ျပီး အဆက္မျပတ္ေမႊေပး။ ဆီသတ္ထားတဲ့ငါးထည့္၊ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ နာရီ၀က္ေလာက္ဆူေနပါေစ။  ၾကက္သြန္ အေသးေလးေတြထည့္၊ ငွက္ေပ်ာအူး ရွိရင္ထည့္( ၾကိဳတင္ လွီးထားျပီး ဆႏြင္းနဲ႔ စိမ္ထားပါ) ငရုတ္ေကာင္းအေစ့ကို ေလွာ္ျပီးေထာင္း ငရုတ္သီးမိုး ေမွ်ာ္သီးကိုမီးကင္ ငရုတ္ေကာင္းနဲ႔ ေရာေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္၊ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ဟင္းရည္ အေနအထားရရင္ မီးေငြ႔ေငြ႔ေလးပဲထားေပါ့။

 

စားၾကအံုးမလား  :)


ဓါတ္ပံုေတြက အလင္းေရာင္ ေျပာက္က်ားျဖစ္ေနတာေရာ မီးက ၀ါေနတာေရာဆိုေတာ့ :D



မုန္႔ဖတ္


ဟင္းရည္



ဘဲဥျပဳတ္၊ ငါးဆုပ္၊ ပဲကပ္ေၾကာ္၊ အီၾကာေကြးနဲ႔ ငရုတ္သီး (အမွန္ဆို ငရုတ္သီးမႈန္႔ေတာင္ မလိုဘူး)




သံပုရာသီးနဲ႔ နံနံပင္



ေက်းဇူးရွင္ပန္ကန္


ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီက်က္မလုပ္မိလို႔:) ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ထည့္စားတယ္:)




ငရုတ္သီးနဲ႔ သံပုရာသီးမပါတဲံ ကိုယ့္ပန္ကန္




ပဲကပ္ေၾကာ္ အိမ္မွာေၾကာ္ပါတယ္။  ကုလာပဲးျခမ္း လက္ႏွစ္ဆုပ္ေလာက္ကို ေရ ၃နာရီေလာက္စိမ္ထား။ ေဆာ္ဒါမႈန္႔ (လဖက္ရည္ဇြန္း) ထည့္စိမ္။

တန္ပူရာမႈန္႔ တခြက္၊ ဆန္မႈန္႔ ခြက္တ၀က္ေရာျပီး ေရနဲ႔ေဖ်ာ္။ ဆားနဲနဲထည့္။ မုန္႔ႏွစ္ရည္ကို မျပစ္မက်ဲျဖစ္ ရမည္။ စိမ္ထားတဲ့ပဲနဲ႔ေရာထား။

ဆီအိုတည္ ဆီပူလာရင္ မီးနဲနဲေလွ်ာ့လိုက္ပါ (မီးမ်ားရင္ မုန္႔ႏွစ္တူးျပီး ပဲကမက်က္ပဲ ေနလိမ့္မယ္) ဆီပူထဲကို မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ပဲ တဇြန္းခပ္ထည့္ပါ။ ပဲေၾကာ္က အလည္မွာပဲ ထူျပီးလံုးေနရင္ မုန္႔ႏွစ္ပ်စ္လို႔ပါ။ ပဲေၾကာ္ ျပန္႔ေၾကသြားရင္ ေရမ်ားလို႔ပါ။ အေနေတာ္ဆိုရင္ေတာ့ ျပန္႔ျပန္႔ေလးပဲ ျဖစ္ေနမွာပါ။ ပဲေၾကာ္နီ၀ါေရာင္ ျဖစ္လာရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားေပါ့။ ေအးရင္လံုတဲ့ဗူး တဗူးထဲထည့္ျပီး၊ တပတ္ထိ စားပါတယ္။ ၾကာရင္ေတာ့ ဆီဂ်ီးေစာ္နံတတ္လို႔ပါ။

ေနာက္တနည္းက ျမန္မာျပည္မွာ ေၾကာ္နည္းပါ။
ဆန္မႈန္႔ ၃ဆ၊ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ ၁ဆကို ဆား၊ ေဆာ္ဒါမႈန္႔(ခန္႔မွန္း)၊ ေရႊခ်ီမႈန္႔ ၂ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း) ကိုေရနဲ႔ ေဖ်ာ္။ မုန္႔ႏွစ္ မျပစ္မက်ဲရရင္၊ စိမ္ထားတဲ့ပဲနဲ႔ေရာျပီး အေပၚကနည္းအတိုင္း ေၾကာ္ပါ။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster







Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP