Lorem Ipsum

ရခုိင္မုန္႔တီ

 Saturday, February 05, 2011

ရခိုင္မုန္႔တီ လုပ္စားတယ္။ ညေနပိုင္းဆိုေတာ့ သိပ္မစားႏိုင္ဘူး။ အသုပ္နဲနဲပဲ စားျဖစ္တယ္။ ဒီေန႔မနက္ အရည္နဲ႔ ေသာက္ျဖစ္တယ္။ ဘယ္လိုခ်က္စားသလဲ ေျပာျပမယ္ေနာ္။

ပထမဆံုး ေရေႏြးတည္ျပီး ေရဆူရင္ ပတဲေကာ၊ ဂ်င္း၊ ငါး၊ ငါးပိစိမ္းစားထည့္ျပဳတ္ပါတယ္။ ငါးကိုဆယ္ျပီး အရိုးႏြင္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေလွာ္ျပီး အရိုးႏြင္ထားတဲ့ ငါးနဲ႔ေရာေထာင္းပါတယ္။ ျပီးမွ ငါးျပဳတ္ရည္ နဲနဲထည့္ျပီး ေလွာ္ပါတယ္။

ငါးျပဳတ္ထားတဲ့ အရည္ထဲကို ငါးေခါင္းနဲ႔ အရိုးေတြထည့္ျပီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ဆက္ ျပဳတ္ထားပါတယ္။

မုန္႔ဖတ္ကို ျပဳပ္ျပီး ေရေအးစိမ္ ေရစစ္ထားပါတယ္။

နံနံပင္နဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္ ပါးပါးလွီးထားတယ္။

ငါးဆုပ္ကို မေၾကာ္ခ်င္တာနဲ႔ ငါးျပဳပ္ရည္ထဲထည့္ျပီး ျပဳပ္ထားလိုက္ပါတယ္။

မန္က်ည္းမွည့္ကို ေရေႏြးစိမ္ျပီး အႏွစ္ရေအာင္ယူ၊ ငရုတ္ဆီနဲ႔ေရာထားတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါတယ္။

ပဲေၾကာ္ေၾကာ္ထားပါတယ္။ တခ်ိဳ႔က ၀က္ဆီဖတ္ ထည့္ျပီးသုပ္ေပးတာ ျမင္ဖူးလို႔ ကိုယ္ေတြလည္း ၾကက္နဲ႔ ငါးအေရခြံကို တန္ပူရာမႈန္႔နဲ႔ ဆန္မႈန္႔ေရာေၾကာ္လိုက္တယ္။







ဒါက ဒီေန႔မနက္မွ စားတဲ့ ရခိုင္မုန္႔တီ အရည္ေပါ့။ ငါးဆုပ္၊ ပဲေၾကာ္၊ ၾကက္အေရခြံနဲ႔ ငါးအေရခြံေၾကာ္၊ ငရုတ္သီးနဲ႔ငါးေထာင္း၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္၊ အကုန္ထည့္ျပီး စားပါတယ္။ အရမ္းေကာင္းေပါ့ း)



း)




အစံုပလံုေပါ့။ ပဲေၾကာ္၊ ငါးနဲ႔ ၾကက္အေရခြံေၾကာ္၊ ငါးဆုပ္ျပဳပ္၊ ငါးနဲ႔ ငရုတ္သီးေလွာ္ေထာင္း၊ မန္က်ည္းရည္၊ ဆီက်က္၊ နံနံပင္နဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္၊ မုန္႔ဖတ္၊ ဟင္းရည္ေတြေပါ့။




ငရုတ္သီးစိမ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေလွာ္ျပီး ငါးျပဳပ္နဲ႔ ေရာေထာင္းျပီး ထပ္ေလွာ္ထားတာပါ။



ၾကက္အရည္ခြံ၊ ငါးက်ည္းအေရခြံ (ဟိုေန႔က ငါးသုပ္လုပ္တဲ့ အေရခြံအက်န္ေတြပါ) ကို တန္ပူရာနဲ႔ ဆန္မႈန္႔ ေရာျပီး ေၾကာ္ထားတာပါ။ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးေနာ္။




ဒါက ညကသုပ္စားတဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ ရခိုင္မုန္႔တီသုပ္ေလးေပါ့ း)




ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP