Lorem Ipsum

ပလာတာနဲ႔ ပဲျပဳပ္

 Saturday, January 08, 2011

ကိုယ္က စားစရာေတြကို ရယ္ဒီမိတ္ထက္ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားရတာ ပိုစိတ္ခ်တယ္ :) တခ်ိဳ ႔ဆီေၾကာ္ ရယ္ဒီ မိတ္ အထုတ္ေတြက ဆီဂ်ီးေစာ္နံေနတတ္တယ္ေလ။ ေက်းဇူးရွင္ကလည္း အိမ္က အစားအစာပဲ ပိုၾကိဳက္ေတာ့ အမ်ားဆံုး အိမ္မွာပဲ ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ၾကီးၾကီးက်ယ္က်ယ္မ်ိဳး လုပ္စားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ တူ/တူမေလးေတြ ေခၚျပီး မဟုတ္ရင္ေတာ့ အိမ္ကလူေတြပါပဲ။

ဒီေန႔ေတာ့ ပဲျပဳပ္ထားတာနဲ႔ ပလာတာ လုပ္စားပါတယ္။

ဂ်ံဴ (All Purpose Flour) 3 Cup(သို႔) 750ml
ဆီ (သို႔) ေထားပတ္ (Ghee) ၂ထမင္းစားဇြန္း
သၾကား ၂ လဖက္ရည္ဇြန္း
ဆား    ၁/၂ လဖက္ရည္ဇြန္း
ေရေအး အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ   ၁လံုး

ဂ်ံဴကို ဇလံုတလံုးထဲ ထည့္လိုက္ပါ။ သၾကား၊ ဆား၊ ဆီ၊ ၾကက္ဥ အားလံုးထည့္ျပီး နယ္ပါ။ ျပီးမွ ေရေအးနဲနဲ စီထည့္ျပီးနယ္သြားပါ။ မုန္႔သားညွက္လာရင္ အ၀တ္စိုေလးနဲ႔ ၃၀ မိနစ္ႏွပ္ထားပါ။ ေနာက္ထပ္ ဂ်ံဴကို ထပ္နယ္ျပီး လိုခ်င္တဲ့ အလံုးေလးေတြ ပိုင္းလိုက္ျပီး ၁၅ မိနစ္ထားပါ့မယ္။ ဒါမွ မုန္႔သားေတြက ညွက္ျပီး ပလာတာ ရိုက္ရတာ ေကာင္းမွာျဖစ္ပါတယ္။ ၁၅မိနစ္ျပည့္ရင္ေတာ့ စရိုက္ျပီေပါ့။ မရိုက္တတ္တဲ့ လူေတြ အတြက္လည္း မပူပါနဲ႔။ အလြယ္ဆံုး ဘီယာပုလင္းခြံနဲ႔ ပူရီလိမ့္သလို လိမ့္ပါ။ ျပီးမွ ေထားပတ္နဲနဲ လူးျပီး ဖ်ာလိပ္သလို လိပ္လိုက္ျပီးေခြလိုက္ပါ။ ထပ္ျပီး ပုလင္းနဲ႔ လိပ္လိုက္ပါ။ အထပ္ေတြ အမ်ား ၾကီးျဖစ္တဲ့ ပလာတာရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ဒယ္ျပားတည္ျပီး ပူလာရင္ ပလာတာျပား ထည့္ ေနာက္ တဖက္ လွည့္တဲ့အခါမွ ဆီ(သို႔)ေထားပတ္ကို အေပၚကေန နဲနဲထည့္ပါ။ ဖိျပီး ေၾကာ္ေပးပါ ေနာက္တဖက္လွန္ျပီး အဲ့ နည္းအတိုင္းေၾကာ္ပါ။ အလြန္႔အလြန္ စားေကာင္းေသာ ဆီဂ်ီးေစာ္ မနံေသာပလာ တာရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ဖတ္ရတာ အရမ္းရွဴပ္ျပီး နားမလည္ဘူးဆိုရင္ ပလာတာ လုပ္ရတာ ခက္တာ မဟုတ္ ပါဘူး။ ေသခ်ာရွင္း မျပတတ္တဲ့ ကိုယ္ရဲ့ ညံ့ဖ်င္းမႈသာ ျဖစ္ပါတယ္။




























စေတာ္ပဲျပဳပ္ပါ။ ကိုယ္က ပလာတာနံျပားနဲ႔ စားရတဲ့ပဲျပဳပ္ဆို ဒါမ်ိဳးပဲၾကိဳက္တယ္။ ငယ္ငယ္ကတည္း ကလည္း ဒါမ်ိဳးနဲ႔ စားခဲ့လို႔ထင္ပါတယ္။ ေျခာက္ေနတဲ့ ပဲျပဳပ္နဲ႔ မစားတတ္ျပန္ဘူး။ ပဲျပဳပ္ထဲကို ေရဆူထည့္ပါ တယ္။ ျပီးမွ ေရခမ္းရင္ ပဲ၃ပံု၁ပံုကို ေခ်လိုက္တယ္။ ဆႏြင္း၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ မဆလာနဲနဲ ထည့္ပါတယ္။ ျပီးမွ ဆီထည့္ျပီး ခ်လို႔ရပါျပီ။ အေပၚကေန ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးျဖဴးပါတယ္။ ဒါကေတာ့ ကိုယ္ငယ္ငယ္ကေန အ ခုခ်ိန္ထိ ပလာတာ စားတိုင္း စားေလ့ရွိတဲ့ ပဲပါ။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP