ဖတ္ကေဖာင္ ကိုင္
Thursday, October 28, 2010
ဟင္းနာမည္ ဘယ္လိုေခၚရမယ္ မသိလို႔ ဖတ္ကေဖာင္ကိုင္လို႔ ပဲေခၚလိုက္တယ္ ။ သိသူမ်ားရွိရင္ ေျပာျပ ေပးၾကပါ ။ က်မ ယိုးဒယား သြားတုန္းက စားခဲ့တာပါ ။ သူတို႔ ဟင္းေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ားကို က်မၾကိဳက္တယ္။ စားလို႔လည္း အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ။ ဒီပင္စိမ္းရြက္နဲ႔ ဟင္းအမ်ိဳးမ်ိဳး ခ်က္ၾကတယ္ ။ေတာ၀က္သား နဲ႔ ငရုတ္စိမ္း ႏိုင္ႏိုင္နဲ႔ ေၾကာ္ထားတာလည္း ေတြ႔ရတယ္ ။ က်မကေတာ့ ၀က္သားမစားတာ ေတာ္ေတာ္ ၾကာျပီဆိုေတာ့ ၾကက္သားနဲ႔ ငါးခူကို ခရမ္းကြ်တ္သီး ေရာခ်က္တာ စားတယ္ ။ ကခ်ိဳင္ဆိုတာထိုင္းမုန္႔တီ ဟင္းရည္မွာ ထည့္တယ္ေျပာတာပဲ ။အန႔ံက တမ်ိဳးေလး ပဲျမစ္ဥလိုလို ဘာလိုလို ။ ခ်င္းနဲ႔လည္း တူတယ္။ ပင္စိမ္းကေတာ့ အားလံုးသိၾကမွာပါ ။က်မတို႔ စားေနၾက မဟုတ္ပါဘူး ။ အဲ့ဒါက ျမန္မာျပည္မွာ ဟိႏၵဴဘာ သာ ၀င္ေတြရဲ႔ အိမ္ေရွ ့မွာ အထြက္ျမတ္ထားျပီး စိုက္ၾကတဲ့ အပင္ပါ။ ဘိုင္ကေဖာင္ လို႔ေခၚပါတယ္ ။
ေၾကာ္နည္းကေတာ့ လြယ္လြယ္ေလးပါ ။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထားတာေလးနဲ႔ ဆီသတ္ျပီး
ထည့္ခ်င္တဲ့ အသား ထည့္ေၾကာ္ ။ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ ေရနည္းနည္းထည့္ ၊ကခ်ဳိင္းထည့္ ၊ ကေဖာင္
ရြက္ (သို႔) ပင္စိမ္းထည့္ တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီး ခ်လို႔ရပါျပီ ။ ၾကက္ဥ မက်က္တက်က္ေၾကာ္နဲ႔ ငရုတ္သီး
ငံျပာရည္စိမ္ေလးနဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္ ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster