အေၾကာ္ေလွာ္မ်ား (၂)
Saturday, October 30, 2010
ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ ၾကက္သားေရာ မစားရဘူးလို႔ ၾကားဖူးတယ္ ။ တခါက ျမန္မာကား တကားမွာေရာ မင္း
ေမာ္ကြန္းက ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ ၾကက္သား ေရာစားမိလုိ႔ အန္ျပီး သတိလစ္သြားတာ ၾကည့္ဖူးေတာ့ စားဖို႔
ေတာ္ေတာ္ ေၾကာက္ေနတယ္။ က်မေတာ့ မစားဘူး ေၾကာက္လို႔ သူ႔ကိုပဲ ေကြ်းလိုက္တယ္ (အဲ့လိုခ်စ္တာ)
မဟုတ္ပါဘူး ဆီေၾကာ္ေတြ မို႔လို႔ မစားတာပါ ။သူကေတာ့ ေျပာပါတယ္ ဘာမွမျဖစ္ဘူးတဲ့ စားလို႔ရတယ္တဲ့
စားျပီး ည အိပ္ခါနီးေတာင္ စိတ္မခ်ႏိုင္စြာ ေျပာရေသးတယ္ ။ ညက်ရင္ တကယ္လို႔ တခုခုျဖစ္ရင္ ဆားရည္
ေဖ်ာ္ေသာက္ေနာ္လို႔ ။ျပီးမွ အေရးေပၚ သြားမယ္လို႔ ။ဒီေန႔ဆိုရင္ ေရာစားတာ ၁ပတ္ေက်ာ္ပါျပီ ။ ဘာမွျဖစ္မွ
ျဖစ္မလာလို႔ ေတာ္ေသးတယ္ ။ ခ်က္ျပီး မွ သတိရတာပါ ။
ၾကက္ဟင္းခါးသီး အေသးမ်ိဳးေတာ့ သိပ္မစားျဖစ္ဘူ။ ခါးလြန္းလို႔ သိပ္မေၾကာ္ျဖစ္တာပါ ။ ေက်းဇူးရွင္က အ
ခါး မၾကိဳက္တတ္လို႔ပါ။ က်မကေတာ့ အခါးမွန္သမွ် အကုန္ၾကိဳက္တယ္ ။ ဒီ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတာ့ ေၾကာ္
ျဖစ္တယ္ ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ေရေဆးပါးပါးလီွး ၊ဆီပူးလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပာရိုက္ထည့္ အနံ႔ေမႊးလာ
ရင္ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ထည့္၊ ဆား ၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ အေရာင္တင္ေလး နည္းနည္း ျဖဴးျပီး အဖံုးအုပ္ျပီ
ေၾကာ္တယ္ ။ ျပီးမွ ပုဇြန္ေျခာက္ ေရစိမ္ထားတာ မညက္တညက္ ေထာင္းထည့္ျပီး အဖံုး မအုပ္ပဲ ခ်က္ေၾကာ္
ပုဇြန္ေျခာက္ က်က္ေလာက္ရင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီပါႏူးပါျပီ ။
စိုးရိမ္လြန္ခဲ့ရတဲ့ ၾကက္ေပါင္ေၾကာ္ပါ ။ ၾကက္ေပါင္ေတြကို သူမ်ားဘေလာဂ့္ ေတြကေန အတုခိုးျပီးလွေအာင္
ဖန္တီးေပမယ့္ အႏုပညာ ပါရမီမပါေလေတာ့ ဒီလို မလွမပေလး ျဖစ္သြားရရွာပါတယ္ ။ စားလို႔ေတာ့ေကာင္း
ပါတယ္တဲ့ ။ ထုပ္ထုပ္ေလး ျဖစ္ေအာင္လုပ္တာပါ ။ ၾကက္သားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ၊ဆႏြင္း ၊ အေရာင္တင္ ၊ င
ရုတ္သီးစိမ္း၊ ငရုတ္ေကာင္း၊မဆလာ ၊ ဂ်င္း ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ အားလံုးကိုညွက္ေနေအာင္ ေထာင္းျပီးၾကက္သား
နဲ႔ ေရာနယ္ထားပါတယ္ ။ တနာရီေလာက္ နပ္ထားျပီ ေၾကာ္ထားပါတယ္ ။
ပဲေတာင့္ရွည္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ မိဆို အႏွစ္ ၊ခရုဆီေလး နဲ႔အေျခာက္ေၾကာ္ထားပါတယ္ ။
မႈိုလံုးပုပုေလးေတြကို ပဲပုတ္ေစ့နဲ႔ ပင္စိမ္းေရာ ေၾကာ္ထားတယ္ ။ က်မက မႈိုအရမ္းၾကိဳက္လို႔ ခဏခဏ တင္
ျဖစ္မယ္ထင္တာပဲ ။သီးခံေပးၾကပါ ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster