Lorem Ipsum

ငါးနဲ႔ေပါက္ပန္းျဖဴ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း

 Sunday, October 31, 2010



ငါးေၾကာ္နဲ႔ ေပါက္ပန္းျဖဴ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းပါး ။

 

ဒါကေတာ့ ယိုးဒယား ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္တဲ့ အႏွစ္ထုပ္ေလးပါ ။ (Kaeng Som Curry Paste)



ငါးကို ဂ်ံဴမႈန္႔နဲ႔ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းနဲ႔ ေရာကပ္ျပီး ေၾကာ္ထားတာပါ ။

ယိုးဒယားေရာက္ေတာ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းတဲ့ ။ ဘာလည္း လို႔ေမးေတာ့ Kaeng Som တဲ့ ။ နီ၀ါေရာင္ေလး မံုလာ
ဥနဲ႔ ငါးဥ ေရာခ်က္ထားတာ၊ ပဲေတာင့္ရွည္နဲ႔ မံုလာဥ ငါး ေရာခ်က္ထားတာ ၊ ငါးကို ေၾကာ္ျပီး ေပါက္ပန္းျဖဴနဲ႔ ဒန္႔သလြန္သီးေရာ ခ်က္ထားတာ ။ ေတာ္ေတာ္ သေဘာက်သြားတယ္။ ခ်ိဳခ်ဥ္ေလး စပ္လည္း သိပ္မစပ္ ဘူး ။ ဒါနဲ႔ အာရွဆိုင္ေရာက္ရင္ အႏွစ္ရွာၾကည့္ေတာ့ ေတြ႔တယ္ ။ တဗူး၀ယ္လာျပီး အစမ္းခ်က္စားတာ ေကာင္းေတာ့ အျမဲခ်က္စားျဖစ္တယ္ ။ အရမ္းလြယ္ပါတယ္ ။

ၾကက္သြန္နီျဖဴ ၊ဂ်င္းနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ႏႈတ္ႏႈတ္စဥ္းျပီး ဆီသတ္လိုက္တယ္။ (သူတို႔ဆီကေတာ့ ဆီမပါပါဘူး) ဆီသတ္တဲ့ထဲ ဟင္းအႏွစ္ကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ ငါးကို ေၾကာ္ျပီးထည့္ ၊ငံျပာရည္နဲ႔ မန္က်ီးမွည့္ထည့္ ။ ထည့္ခ်င္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြ ထည့္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ။  

သူတို႔ ဆီကေတာ့ ေရဆူထဲ ဟင္းႏွစ္ထည့္ ၊ငါး ၊ငါးဥနဲ႔ အသီးအရြက္ထည့္ ၊သၾကားနဲ႔ မန္က်ီးမွည့္ထည့္ျပီး ဆူပြက္လာရင္ ေသာက္လို႔ရျပီတဲ့ ။ က်မခ်က္တာေတာ့  ျမန္မာဆန္သြားတယ္ ။


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP