Lorem Ipsum

ေရႊၾကည္ ဆႏြင္းမကင္း

 Wednesday, December 01, 2010



ေရႊၾကည္ ဆႏြင္းမကင္း လုပ္စားတယ္။ ခါတိုင္း အုန္းႏို႔နဲ႔ လုပ္ေနက်။ ဒီတခါေတာ့ အုန္းႏို႔ကုန္ေနတာနဲ႔ ထြက္၀ယ္ရမွာ ပ်င္းလို႔ ရွိတာေတြနဲ႔ စမ္းလုပ္တယ္။ ဒါေပမဲ့ အခါတိုင္းထက္ ပိုစားေကာင္းတယ္။ ေနာက္ဆို ဒီနည္းနဲ႔ပဲ လုပ္မယ္။ အုန္းႏို႔က ေသြးေတာင္တိုးေသးတယ္။


 


ဒယ္အိုးတည္ျပီး ေထာပတ္( Ghee) ထမင္းစားဇြန္း (၃) ဇြန္းထည့္။ ပူလာရင္ သစ္ၾကားေစ့(မထည့္ရင္ လည္းရပါတယ္။ အိမ္မွာ ပိုေနလို႔ပါ) ကို ေသးေသးေလးေတြ လုပ္ျပီးေၾကာ္ပါတယ္။ နီ၀ါေရာင္ေလး သန္း လာ ရင္ ဆယ္ထား။ က်န္တဲ့ ေထာပတ္ထဲ ေရႊၾကည္မႈန္႔ထည့္ျပီး ေလွာ္ပါတယ္။ ေရႊၾကည္လည္း နီ၀ါေရာင္ ေလး ျဖစ္လာရင္၊ သၾကား၊ ႏို႔ဆီ၊ ႏို႔ ၊ ေကာ္ဖီမိတ္  (Nestle) ထည့္ျပီး ေရာေမႊပါတယ္။ ေရဆူထည့္ျပီး ေမႊ ေပး ေရခန္းသြားရင္ မုန္႔သား ရမရ လက္ေလးနဲ႔ေခ်ၾကည့္။ က်မကေတာ့ ပါစပ္ထဲ ထည့္ျပီး ၾကည့္ပါတယ္ း) သစ္ၾကားေစ့ေတြ ထည့္ေမႊျပီး မုန္႔သား ရလာရင္ ဖုတ္မဲ့ အိုးထဲေထာပတ္သုတ္ျပီး ေရႊၾကည္ေတြေလာင္း ထည့္၊ မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ညွိျပီး ဘိန္းေစ့၊ အုန္းသီးဖတ္ေတြ ျဖဴးျပီး အိုဗင္ထဲ မိနစ္ ၂၀ ဖုတ္ပါတယ္။ 350 F ံပါ။

ေရႊၾကည္မႈန္႔        ၁ ေပါင္
ေထာပတ္           ၃ဇြန္း( ထမင္စားဇြန္း)
သၾကား             ၁/၂ ေပါင္
ႏို႔                     ၁ ဖန္ခြက္
ႏို႔ဆီ                  ၁/၂ ဗူး
ေကာ္ဖီမိတ္         ၁ခြက္
ေရဆူ                ခန္႔မွန္း
အုန္းသီး             အနည္းငယ္
ဘိန္းေစ့             အနည္းငယ္
ဒါေတြ ရွိရင္ ဖုတ္လို႔ရပါျပီ။


ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP