Lorem Ipsum

ဘဲသားဆီျပန္နဲ႔ မန္းက်ီးသီးေၾကာ္

 Thursday, December 09, 2010








က်မက ဘဲသားဆို ေျပာသေလာက္မစားျဖစ္ဘူး။ ဒါေပမဲ့ ဘဲကင္၊ ပီကင္းဘဲေၾကာ္ ဘဲသားေခါက္ဆြဲ၊ ဒါေတြေတာ့ စားျဖစ္တယ္။ ဘဲသား ေကြ႔သယိုက အရမ္းစားေကာင္းတယ္။ တႏွစ္မွာ တခါ ေလာက္ပဲ စားျဖစ္တယ္။ ငယ္ငယ္ကဆို အိမ္မွာ ေမေမက ဘဲေတြ ၾကက္ေတြေမြးထားတယ္၊ ေမေမ့အသိ တရုတ္ၾကီးက စားေသာက္ဆိုင္ရွိေတာ့၊ ဘဲကင္စားခ်င္ရင္ မနက္အေစာၾကီးကတည္းက ဘဲႏွစ္ေကာင္သြားေပး ထားရတယ္။ ညေနဆို ဘဲကင္ရျပီ။ ကိုကိုက ဘဲကို ယူသြားေတာ့မယ္ဆို အရမ္းစိတ္ မေကာင္း ျဖစ္ တာပဲ။ညေနလည္းက်ေရာ မနက္ကစိတ္ ဘယ္ေရာက္သြားမွန္းမသိေတာ့ဘူး။ စားခ်င္ ေဇာ ေၾကာင့္ ေနမွာ ေနာ္။ ခုမွစဥ္းစားမိတယ္။ ဘဲေလးကသနားစရာ း) ေက်းဇူးရွင္ရဲ ့ရံုးက သူငယ္ခ်င္းက သူ႔သူငယ္ခ်င္း ဘဲေမြးထားတယ္လို႔ေျပာသတဲ့။ သူကလည္း ဘဲသားစားေၾကာင္း ေျပာျပျဖစ္သတဲ့။ ေနာက္ေန႔လည္း ေန ေရာရံုးကို ဘဲႏွစ္ေကာင္ သယ္လာျပီး နင္စားတယ္ဆိုလို႔ ငါယူလာေပးတာဆိုေတာ့ အားနာတဲ့ၾကားကပဲ ယူလာခဲ့တယ္တဲ့။ ဘဲကိုလည္း ေသခ်ာ အေမြးႏႈတ္ျပီး သန္႔စင္ေပးထားတယ္။ ေတာ္ပါေသးရဲ ့ႏို႔မို႔ဆို ဘယ္လိုလုပ္ရမယ္ မသိပါဘူး။ တခါကလည္း က်မေယာင္းမက ၾကက္ေတြ ယူမလားေယာင္းမလို႔ ဖုန္းဆက္လာေတာ့ ယူမယ္လို႔ ေျပာလိုက္တယ္။ ဘာမွလည္းမေမးမိဘူး။ တေကာင္ထဲ က်န္ေတာ့တယ္တဲ့။ ယူလာေပးေတာ့ အရွင္ၾကီး က်မမွာ ဘယ္လိုလုပ္ရမွန္းမသိဘူး။ တညေတာ့ ေရခ်ိဳးခန္းထဲမွာ ထားလိုက္တယ္။ ၾကက္က ေတာ္ေတာ္ပူတာပဲ။ တခန္းလံုး နံေဟာင္ေနတာပဲ။ ဘယ္မွာ သြားျပစ္ရမ်ာလဲ။ ေက်းဇူးရွင္ကေတာ့ ေမြးမယ္တကဲကဲ လုပ္ေနတာ။ သူတို႔ညီအကို ႏွစ္ေယာက္ ရန္ကုန္အိမ္မွာ ဒီလိုပဲ ေမြးထားခဲ့တာတဲ့။ ျခင္ေထာင္ထဲမွာ ထည့္ထားျပီးေမြးတယ္ဆိုပဲ။ အဲ့တုန္းက အိမ္ကလည္း အငွါးဆိုေတာ့ အေပၚထပ္မွာ ေတာ္ ေတာ္ဒုကၡ ေရာက္သြားတယ္။ ေရခ်ိဳးခန္းက ၀င္လို႔ေတာင္မရေတာ့ဘူး။ ျဖစ္ခ်င္ေတာ့ ဦးဇင္းတပါး ၾကြလာတယ္။ ေရခ်ိဳးခန္းခဏ ၀င္မယ္ဆိုေတာ့ က်မက ၀င္လို႔မရဘူး ဘုရားဆိုေတာ့ ဘာျဖစ္လို႔တုန္းတဲ့။ အေၾကာင္းစံု ေျပာျပလိုက္ေတာ့ ဦးဇင္းက ေက်ာင္းကို ယူသြားလိုက္မယ္တဲ့။ ေတာ္ေသးတယ္ ဦးဇင္းကယ္ ေပလို႔ :D ဦးတည္ရာ လြဲကုန္ျပီ။ ဘဲသားဆီျပန္ခ်က္မယ္ အိုေက :)

စျပီေနာ္ ............ ဘဲသားကို အရြယ္ေတာ္တုံးျပီး စပါးလင္ႏွစ္ေခ်ာင္းကို ၾကိတ္စက္ထဲ ထည့္ၾကိတ္၊ အရည္ညစ္ ဘဲသားထဲထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ႏွပ္ထားလိုက္တယ္။ တနာရီေလာက္ဆို ရပါျပီ။ ဆီအိုးတည္ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္ေျခာက္တို႔ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီသတ္။ ၾကက္သြန္နီ၀ါေရာင္ သန္းလာရင္၊ ဘဲးသားထည့္၊ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ ေရခန္းေအာင္ ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ငံျပာရည္၊ အခ်ိုမႈန္႔ ထည့္ျပီး ေရျမဳပ္ရံုေလးထည့္ ဆက္ႏွပ္ထား လိုက္တယ္။ ေရခန္းရင္ ႏူးပါျပီ။ က်မက စပါလင္တို႔ ငံျပာရည္တို႔ ထည့္ရင္ မဆလာမသံုးပါဘူး။ အရသာကထံု သြားတတ္လို႔ပါ။ စပါလင္ထည့္တာက ဘဲသားက အနံ ့တမ်ိဳးရွိေနတတ္လို႔ပါ။ အဲ့ဒီအနံ႔ကို စပါလင္အနံ႔က ႏိူင္လို႔ပါ။






မန္က်ီးသီးစိမ္း ရလာတယ္ေလ ၊ ဒါနဲ႔ပဲ ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႔ ေၾကာ္လိုက္တယ္။ မန္က်ီးသီးကို ေရေဆး ျပီး ျခစ္ လိုက္တယ္။ ျပီးမွ ဆံုမွာထည့္ ဆားနဲနဲထည့္ျပီးေထာင္း၊ ဆီအုိးတည္၊ ပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီး/ျဖဴ ပါးပါးလွီး ထည့္၊ ၾကက္သြန္ အေရာင္လွလာရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ အေရာင္တင္ အနည္းငယ္ထည့္၊ မန္က်ီးသီး၊ ပုဇြန္ေျခာက္ငရုတ္ သီးေလွာ္မႈန္႔၊ စိမ္းစားငါပိ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ေၾကာ္၊ ေရဆူနဲနဲထည့္ျပီးေၾကာ္၊ ေရေျခာက္ျပီး ဆီျပန္ လာ ရင္ခ်လို႔ရပါျပီ။



အရည္ေသာက္အေနနဲ႔ တရုတ္နံနံနဲ႔ ၾကက္ဥ ဟင္းခ်ိဳလုပ္တယ္။ ဘဲသားက တက္တယ္ဆိုေတာ့၊ တရုတ္နံနံ (Cerely ) ကေသြးက်တယ္ ေျပာက် တယ္။ ေရဆူထဲ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ျပီး ေပးဆူလိုက္တယ္။ တရုတ္နံနံ ပါးပါးလွီးထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ၾကက္ဥႏွစ္လံုး ေခါက္ျပီး ထည့္ေမႊလိုက္ရင္ အတက္ကို အတင္းဆြဲခ်မဲ့ အဆင္းဟင္းခ်ိဳေလး ရျပီေပါ့ :)





ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP