ပဲကုလားဟင္း၊ ငါးေျခာက္ေၾကာ္၊ ပန္းပြင့္ေၾကာ္နဲ႔ ဆိတ္သားေၾကာ္
Monday, December 27, 2010
ေတာ္ေတာ္ေလး ၾကာခဲ့တဲ့ ေန႔တေန႔ကေပါ့ကြယ္ :) သီမစံုပဲကုလားဟင္း ခ်က္စားတယ္။ သီးစံု ပဲကုလား ဟင္းကို တခါတေလ အသီးအႏွံေတြကို ဆီသတ္ျပီး၊ ပဲကိုသတ္သတ္ျပဳပ္ထည့္ ခ်က္ျဖစ္သလို၊ တခါတေလ ေတာ့လည္း ပဲကို အရင္ဆီသတ္ျပီး သီစံုကို ေနာက္မွထည့္တယ္။ ဒါကေတာ့ ပဲကို ေရစိမ္ထားလိုက္တယ္။ ဆီအိုးရရင္ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ၊ ဂ်င္းေထာင္းျပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ဆႏြင္းနဲနဲနဲ႔ အေရာင္တင္မႈန္႔ နဲနဲထည့္ျပီး ကုလာပဲျခမ္းေတြကို ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ပဲမႏူးတႏူးေလးမွာ သီးစံုထည့္ပါတယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလံုး ပါးပါးလွီးထည့္ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ပါတယ္။ ပဲနဲ႔ အသီစံုေလးႏူးရင္ မဆလာနဲနဲနဲ႔ မန္က်ည္းမွည့္ ေဖ်ာ္ထည့္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွာ နံနံပင္ထည့္လိုက္ပါတယ္။
ဒါက အရိုးထြင္ျပီးသား ငါး၀ယ္လာပါတယ္။ သူက အေရျပာေတာ့ပါတယ္။ အရိုးပဲ ထုတ္ထားတာပါ။ အတံုး ေသးေသးေလးေတြ တံုးျပီး ဆားခပ္မ်ားမ်ားနဲ႔ ငါးဆားနယ္ လုပ္ထားလိုက္တယ္။ ႏွစ္ရက္ၾကာေတာ့ေရ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားလိုက္တယ္။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ ပူလာရင္ ေရစစ္ထားတဲ့ ငါးေတြထည့္၊ ဆ ႏြင္းနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္၊ ငါးရခါနီးမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ တလံုးကို ေထာင္းျပီးထည့္ပါတယ္၊ ငါးၾကြပ္ခါနီးမွ ငရုတ္သီး မႈန္႔ထည့္ပါတယ္။
ပန္းပြင့္ကို အရင္ဆံုး ေရေဆးျပီး စစ္ထားပါတယ္။ ေရရွိေနရင္ ေၾကာ္တဲ့အခါ ဘဲဥထည့္လို႔မရလို႔ပါ။ ၾကက္ သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ျပီး ပန္းပြင့္ထည့္၊ ခရုဆီနဲ႔ ငံျပာရည္ထည့္၊ ဘဲဥ ၂လံုးေဖာက္ထည့္၊ ေမႊေၾကာ္ပလိုက္၊ ေနာက္မွ နံနံပင္ထည့္ ရပါျပီ။
ဆိတ္သားေၾကာ္ပါ။ ဆိတ္သားကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ လုပ္ျပီး မန္က်ည္းရည္နဲ႔ ႏွပ္ထားတယ္။ တနာ ရီေလာက္ဆို ရပါျပီ။ ျပီးမွ ေရေဆး ဂ်င္းနဲ႔ေထာင္းျပီးနယ္။ ဆား၊ အခ်ိုမႈန္႔၊ ဆႏြင္းမႈန္႔ထည့္ျပီး ေရဆူထည့္ ျပဳပ္တယ္။ ဆိတ္သားႏူးျပီး ေရခမ္းသြားရင္ ဆီအိုတည္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ျပီး ဆိတ္သားထည့္ေၾကာ္၊ အရမ္းမၾကြပ္ခင္ ခ်လိုက္တယ္။
ေက်းဇူးရွင္က ကိုယ့္ကိုေမးတယ္။ ဓါတ္ပံုက ဒီတေနရာထဲပဲ ရိုက္တတ္လားတဲ့ ! လာလည္သူေတြလည္းဒီ လိုပဲထင္ေနမွာေနာ္။ ဟုတ္တယ္ တျခားေနရာက မီး၀ါလို႔။ ဒီေနရာက အလင္းရတာ ေကာင္းလို႔ပါရွင္ :)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster