စေနေန႔ကထမင္း၀ိုင္း(၁၀)
Sunday, November 27, 2011
ဘဲသားကို အရြယ္ေတာ္တံုးေရေဆးျပီး၊ ဆႏြင္းနဲ႔ ငံျပာရည္နယ္ထားပါတယ္။ ဇီးျဖဴသီးကိုျပဳပ္၊ အဖန္ရည္ ေတြ သြန္ျပစ္ျပီး အေစ့ထုတ္ေျခထားပါတယ္။
ဆီအိုတည္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ ဂ်င္းနဲ႔ငရုပ္သီး အေျခာက္တို႔ကို ေထာင္းျပီးဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ၀ါ ေရာင္သန္းလာရင္၊ ဆႏြင္းနဲ႔ အေရာင္တင္ထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တလံုးပါးပါးလွီးထည့္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကမွ ဘဲသားထည့္ျပီး အေပၚေရတင္းလာရင္ ေျခထားတဲ့ ဇီးျဖဴသီး၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန့္္ ေရဆူ ထည့္ျပီး ဆက္ခ်က္ပါတယ္။ ဘဲသားႏူးျပီး ဆီျပန္လာရင္ ရပါျပီ။
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ိဳ
ငါးရ့ံ အစပ္ေၾကာ္
ငါးရံ့ အသားလႊာျပီး အတံုးေသးေသးေတြတံုးပါတယ္။ ဆီအိုတည္(မ်ားမ်ားထည့္ပါတယ္) ဆႏြင္းထည့္ျပီး ငါးရံ့ေတြကို ၾကြပ္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါတယ္။ ဆီနဲနဲမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ ငံျပာရည္မ်ားမ်ား၊ ငရုပ္ေျခာက္ေၾကာ္ေထာင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ျပီးမွ ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးေတြကိုထည့္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ပါတယ္။ ငံျပာရည္ခမ္းျပီး ဆီျပန္လာရင္ရပါျပီ။
ကဇြန္းရြက္ေၾကာ္
အာလူးမီဆိုေၾကာ္ း)
မီဆို တစခန္းထပါျပီရွင္ း) မကုန္ေသးလို႔ပါ း)
အာလူးေတြကို အခြြႏြါပါးပါးလွီးေရစိမ္ထား။ ဆီနဲနဲထည့္ျပီး ပူလာရင္ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ဆီသတ္၊ မိဆို ၂ဇြန္းထည့္၊ ပဲငံျပာရည္တဇြန္းထည့္၊ ငရုပ္မႈန္႔ နဲနဲ(ပါေလကာ)ထည့္ျပီး ေရစိမ္ထားတဲ့ အာလူးထည့္ေမႊျပီး အဖံုးအုပ္ထား၊ အာလူးႏူးလာရင္၊ ႏွမ္းဆီ၊ နံနံပင္နဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္၊ ရပါျပီ အာလူးမိဆိုဟင္း။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster