ပင္လယ္စာ ေကြ႔သယို
Friday, November 25, 2011
ဒီေန႔ မနက္ကတည္းက ဘာမွကို မခ်က္တာ။ ေန႔လည္ေရာက္မွ ဗိုက္က ဆာၾကျပီ။ ဒါနဲ႔ ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ( ေကြ႔သယိုဖတ္) ရွိေနတာနဲ႔ ငါးဆုပ္ျပား၊ ငါးဆုပ္လံုး၊ ပုဇြန္ငါးဆုပ္လံုး၊ ပုဇြန္၊ တိုဖူးေရာျပီး ေကြ႔သယို လုပ္ ေကြ်းလိုက္တယ္။
ကိုယ့္ကေတာ့ ဘာအစီအစဥ္မွ မရွိပဲ ထခ်က္စားၾကတာဆိုေတာ့ အရိုးျပဳပ္ရည္ေတာ့မရွိဘူးေပါ့ေနာ္။ ပထမဆံုး ေရေႏြးတည္၊ နံနံပင္အျမစ္၊ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ကို ထုျပီး ေရေႏြးအိုးထဲထည့္၊ သၾကားနဲ႔ ငံျပာရ္ပါထည့္ျပီး ဆူေအာင္ တည္ထားလိုက္တယ္။ ပုဇြန္၊ တိုဖူးနဲ႔ ငါးဆုပ္လံုးေတြကို ေရဆူထဲ ထည့္ျပဳပ္ထားပါတယ္။
ကိုယ္က အမွန္ဆို ဘဲသားေကြ႔သယိုကို အၾကိဳက္ဆံုးပါ။ မရွိေတာ့လည္း ဒါေလးနဲ႔ပဲ ေက်နပ္ရတာေပါ့ေလ း)
ပင္လယ္စာ ေကြ႔သယို
ပုဇြန္၊ တိုဖူး၊ ငါးဆုပ္၊ ပုဇြန္ငါးဆုပ္၊ တရုတ္နံနံတို႔ပါ
ဒါက ေကြ႔သယိုမွာ ထည့္စားဖို႔ ငရုပ္သီး၊ ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ေဂၚပီေျခာက္၊(ငံငံေလးနဲ႔ေလ မံုလာေျခာက္နဲ႔ တူတယ္) ငံျပာရည္၊ ဗီနီကာနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္း စိမ္ထားတာေတြေတာ့ မလုပ္ျဖစ္ဘူး။ ဒီတိုင္း ထည့္စား လိုက္တယ္။
ေခါက္ဆြဲဖတ္(ေကြ႔သယိုအဖတ္)
ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို ျပဳပ္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီက်က္ တဇြန္းထည့္ေမႊထားတာ ျပီးမွ ဟင္းရည္နဲ႔ အဆာပလာ ေတြထည့္ပါေပါ့
ေတြ႔လား ဒါေတြထည့္လိုက္တယ္။
ၾကိဳက္ပြဲ း)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster