Lorem Ipsum

IDLI

 Tuesday, January 24, 2012

ေမာင္ႏွမအားလံုး မဂၤလာပါရွင္..... ပို႔စ္မတင္တာလည္း ၾကာသြားျပီ း) ဒါေၾကာင့္ ေတာ္ေတာ္ေလး ၾကာျပီျဖစ္ တဲ့ အခ်ိန္က လုပ္စားထားတဲ့ Idil လုပ္နည္းေလးမွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္။ Dosa နဲ႔ Idilႏွစ္မ်ိဳး စလံုးက South indian food ေတြြလို႔ ေျပာၾကပါတယ္။ သူတို႔ ႏွစ္မ်ိဳးစလံုးမွာ ပါ၀င္တဲ့ ပစၥည္းေတြကလည္း အတူတူပဲ ဒါေပမဲ့ IDLI မွာက ပဲပိုထည့္ရမယ္ထင္ပါတယ္။ DOSAက မုန္႔ႏွစ္ နည္းနည္းပိုက်ဲျပီး IDLIကေတာ့ မုန္႔ႏွစ္ ပိုျပစ္ပါတယ္။ ကိုယ္ကေတာ့  ရယ္ဒီမိတ္ အထုပ္၀ယ္ျပလုပ္ထားတာပါ။ Dosa ကို ငယ္ငယ္ကတည္းက စားဖူးေပမဲ့ Idli ကိုေတာ့ ျပည္ပေရာက္မွ စားဖူးတာပါ။ ျမန္မာျပည္က မုန္႔ေပါင္းနဲ႔ တူေပမဲ့ မုန္႔ေပါင္းက ပိုစားေကာင္းပါတယ္။ Idliကိုေတာ့ ဆန္နဲ႔ ပဲကို ၾကိတ္ျပီးေဖာက္ထာရပါတယ္။ အရသာခ်င္းေတာ့ လံုး၀မတူပါဘူး။



ကိုယ္ကေတာ့ ႏွစ္မ်ိဳးလုပ္ထားပါတယ္။ တမ်ိဳးက ရိုးရိုးပါ။ ဘာမွမထည့္ထားဘူး ဆားေလးပဲ ပါျပီ၊ ေနာက္တမ်ိဳးကေတာ့ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ ပဲ၀ါေလး၊ ပဲနသာေစ့၊ မုန္႔ညွင္းေစ့၊ iရုပ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္းနဲ႔ ဆားတို႔ပါပါတယ္။


ၾကက္သားနဲ႔ အာလူးကို အႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႔ south indian ပံုဆံခ်က္ပါတယ္။ ဘာေတြထူးျခားပါလည္း ဆိုေတာ့ ၾကက္သားဆီျပန္ဟင္းပါပဲ။  အပိုပါတာက မုန္႔ညွင္းေစ့၊ ဇီရာေစ့၊ ငရုပ္သီးေျခာက္နဲ႔ ဆီသတ္ရြက္ကို အရင္ ဆံုး ဆီသတ္ျပီး မွ က်န္တာထည့္ပါတယ္။ မဆလာမထည့္ပါဘူး။


ငါးဟင္းပါ ဒါလည္း south indian ငါးဟင္းပါပဲမုန္႔ညွင္းေစ့၊ ဇီရာေစ့၊ ငရုပ္သီးအေျခာက္၊ ပ်ဥ္ေတာ္ သိမ္ရြက္တို႔ကို ဆီသတ္ျပီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္းတို႔ကို ေရာၾကိတ္ထည့္ဆီသတ္ပါတယ္။ အႏွစ္က်က္ရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ေမႊျပီး ငါးထည့္လိုက္ပါတယ္။ ျပီးမွ ဆား၊ နဲ႔ အုန္းႏို႔ထည့္(တခြက္) ငါးက်က္ခါနီးမွ မန္က်ည္းမွည့္ အရည္ေဖ်ာ္ထည့္၊  လိုခ်င္တဲ့ ဟင္းအနွစ္အေနအထားရရင္ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ ရြက္နဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းအုပ္ျပီး စားလို႔ရပါျပီ။





ဒီအထုပ္နဲ႔ လုပ္တာပါ အေနာက္ဖက္မွ အညႊန္းပါပါတယ္။





ဒီလို ခြက္ေလးနဲ႔ေပါ့( အိႏၵိယန္း သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ လက္ေဆာင္ေပးထားတာပါ)

၁၅မိနစ္ဆို က်က္ပါျပီ





ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ


Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP