Lorem Ipsum

ေကာ္ျပန္႔လိပ္ေၾကာ္

 Saturday, March 31, 2012

ခုတေလာ မအားလို႔ တခုခ်င္းစီတင္ပါ့မယ္.... ဒီေန႔ေတာ့ ေကာ္ျပန္႔လိပ္ေၾကာ္ အလွည့္ၾကပါတယ္ း) ေကာ္ျပန္႔လိပ္ကို လူတိုင္း လုပ္တတ္ၾကပါတယ္။ ကိုယ့္လုပ္နည္းကို ရွဲမယ္ မတူရင္ လုပ္စားၾကည့္ေပါ့ း)

ေကာ္ျပန္႔ရြက္
တိုဖူး(အမာစား)
ပဲပင္ေပါက္
ၾကာဇံ (ေရေႏြးစိမ္)
ပုဇြန္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း
ၾကက္သားႏုပ္ႏုပ္စဥ္း
ခါဂ်ယ္ဥ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း
ၾကက္သြန္မိတ္
တရုတ္နံနံ အရိုးတံ
တရုတ္မဆလာ(အနည္းငယ္)
ၾကက္သြန္နီ (တလံုး)
ပဲငံျပာရည္ (အနည္းငယ္)
ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔
ဆီ(ေၾကာ္ရန္)

ပထမဆံုး အဆာပလာအတြက္ ဆီအနည္းငယ္နဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါ့မယ္။ ၾကက္သြန္နီ၀ါေရာင္ရ လာရင္ တိုဖူးကို အတံုးေသးေသးေလးေတြလွီးျပီး ထည့္ေၾကာ္ပါ့မယ္။ တိုဖူးက်က္ေလာက္ရင္၊ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း ထားတဲ့ ၾကက္သား ထည့္ေၾကာ္ပါ့မယ္။ၾကက္သား ရခါနီးမွ ပုဇြန္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္၊ ခါဂ်ယ္ဥနဲ႔ ေရေႏြးစိမ္ထားတဲ့ၾကာဇံ ကို ျဖတ္ျပီးထည့္ေၾကာ္ပါ့မယ္။ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သြန္မိတ္၊ပဲပင္ေပါက္၊ တရုတ္မဆလာ၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ ပဲငံျပာရည္ တို႔ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ထပ္ေၾကာ္ျပီး အေအးခံထားပါ့မယ္။
ျပီးမွ ေကာ္ျပန္႔ရြက္နဲ႔ လိပ္ျပီး ဆီအေနေတာ္ပူမွာ ထည့္ေၾကာ္ရံုပါပဲ။

ဒီလို စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ေရးရျခင္းမွာ  ညေလးတေယာက္ ေတာင္းဆိုထားျခင္းေၾကာင့္ပါ း)





ေစာစ့္အတြက္ကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ငရုပ္သီးေစာစ့္ႏွစ္မ်ိဳးကို၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းေထာင္းနဲ႔ ေရာလိုက္တာပါပဲ


ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ



Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP