Lorem Ipsum

ငါးခူ ဖတ္ကေဖာင္

 Friday, April 27, 2012

ဒီေန႔ေတာ့ ငါးခူ ဖတ္ကေဖာင္ေၾကာ္နည္း တင္ပါ့မယ္။ ဖတ္ ဆိုတာက ေၾကာ္တာ လို႔ အဓိပါယ္ရျပီး၊ ကေဖာင္ဆိုတာကေတာ့ ပင္စိမ္း (Sweet Basil ဟိႏၵဴေတြရဲ့ အိမ္ေရွ ့မွာ စိုက္ေလ့ရွိတဲ့ အပင္)လို႔ ေခၚတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ကိုယ္အရင္က လည္း ခဏခဏ ေရးဖူးပါတယ္။ အရင္ကေတာ့ ၾကက္သား၊ ပုဇြန္နဲ႔ ေၾကာ္ေပမဲ့ ဒီတခါ ငါးခူေၾကာ္နဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္။

ငါးခူကို အကြင္းပါးပါးေလးေတြလွီး ဆႏြင္းနဲ႔ ငံျပာရည္နယ္ျပီး အၾကြပ္ေၾကာ္ပါ့ မယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းကို မညွက္တညွက္ေလးေထာင္းထားပါ့မယ္။ (စပ္စပ္ေလးမွ စားေကာင္းပါတယ္) ပင္စိမ္းရြက္ကို ေျခြျပီး ေရေဆးထားပါ့မယ္။

ေၾကာ္မဲ့အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၊ ဆီပူလာရင္၊ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္နဲ႔ ငရုပ္သီးထည့္ ဆီသတ္၊ ၾကက္သြန္အန႔ံေမႊးလာရင္ ငံျပာရည္နဲ႔ သၾကားအနည္း ငယ္ထည့္၊ ေရဆူ ၃ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)ထည့္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးေတြထည့္ ေၾကာ္၊ ပင္စိမ္းရြက္ေလး အုပ္ျပီး ခ်လို႔ရပါျပီ။ စပ္စပ္ေလးနဲ႔ အရမ္းစားေကာင္း ပါတယ္။


ငါးခူ ဖတ္ကေဖာင္


ငါးခူပင္စိမ္း အစပ္ေၾကာ္



ခင္မင္စြာျဖင့္
ေဘဘီ

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP