ၾကက္သား နာဂတ္သုပ္ ( Chinken Nugget Salad )
Tuesday, October 05, 2010
ဒီေန႔ေတာ့ Chinken Nugget သုပ္ျဖစ္တယ္ ။ မေန႔က ၀ယ္လာျပီး ႏွစ္ေယာက္လံုး မစားျဖစ္ဘူး ။ဒီေန႔က် ျပန္ေတာ့လည္း ေအးသြားေတာ့ မစားခ်င္ျပန္ဘူး ။ မထူးပါဘူး ျပစ္ရမဲ့နည္းတူေတာ့ အသံုး တည့္ ေအာင္ လုပ္ရေတာ့မွာေပါ့ ။( ကပ္စီးနည္းတာေတာ့ မဟုတ္ဘူးေပါ့ေနာ္ ႏွေျမာတာေလ သိတယ္မွလား ) ဒါနဲ႔ ျမန္မာပါစပ္ဆိုေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးမွ တည့္တယ္ ။
ကဲစသုပ္ၾကမယ္ ဆိုေတာ့ လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ၾကက္သြန္နီ ၁ လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ မႊာ
နံနံပင္ ၂ ပင္
ၾကက္သြန္မိတ္ ၂ ပင္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ လံုး
ငရုတ္သီးစိမ္ ၅ ေတာင့္
ငံျပာရည္ ခန္႔မွန္း
ဆီ ခန္႔မွန္း
သံပုရာသီး ၁ လံုး
အခ်ိဳမႈန္ ့ ခန္႔မွန္း
ၾကက္သားနာဂတ္အေသးစား ၁၀ ခု
အသားကို မိုက္ကရိုေ၀့ဖ္ထဲ တမိနစ္ေလာက္ ေႏြးလိုက္ပါ ။ ပူေနရင္ေတာ့ ေႏြးစရာ မလိုပါဘူး ။ ျပီးရင္ အတံုး ေသးေသးေလးေတြ ရေအာင္ လွီးလိုက္ပါ ။ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလီွး ေရနဲ႔ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ ။နံနံပင္ ၊ ၾကက္သြန္မိတ္ ၊ ငရုပ္သီး ပါးပါးလွီးထားပါ ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းျပီး ဆီက်က္လုပ္ထားပါ ။ဇလံုတလံုးထဲ ၾကက္သား၊ လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ နံနံပင္ ၊ ၾကက္သြန္မိတ္ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ငံျပာရည္ ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ၊ ဆီက်က္ နဲ႔ သံပုရာသီးထည့္ ျပီး သမေအာင္နယ္လိုက္ပါ ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ စားခ်င္စရာ ခ်ဥ္ငံစပ္ ၾကက္သား နာဂတ္သုပ္ေလး ရပါျပီ ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby Taster