ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္
Monday, November 01, 2010
ပုဇြန္ခ်ဥ္တည္ထားတာ တပတ္ေလာက္မွ ခ်ဥ္လာတယ္ ။ေတာ္ေသးတာေပါ့ မပုပ္သြားလို႔ ။ မျဖစ္မွာကိုစိုးေနတာ ။ေအးလို႔လား မသိဘူး ။ ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို တခါတေလေတာ့ ရိုးရိုးပဲ ငရုတ္စိမ္းေလး၊ ၾကက္သြန္စိမ္းေလးနဲ႔ သုပ္စားၾကတယ္ ။ အခုသုပ္ ထားတာကေတာ့ က်မတို႔ ျမိဳ႔မွာ ဒီလိုမ်ိဳးပါ သုပ္စားၾကတယ္ ။အဲ့ဒီနည္းေလး အတိုင္း သုပ္ထားတယ္ ။
ဒါက က်မလုပ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ခ်ဥ္ပါ ။ ထမင္းေတြေတာ့ ေရေဆးခ်လိုက္တယ္ ။ မၾကိဳက္လို႔ပါ ။
ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို ႏႈတ္ႏႈတ္စဥ္း လည္းရတယ္ ။ မစဥ္းခ်င္လည္း ရပါတယ္ ။ ၾကိဳက္သလို အရြယ္ ေကာင္းပါတယ္ ။
ပုဇြန္ ခ်ဥ္ထဲကို ၾကက္သြန္နီ ၊ ငရုတ္စိမ္း၊ ပင္စိမ္း ပါးပါးလွီးထည့္ ၊ ပဲမႈန္႔ အက်က္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ထည့္ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ရင္ စားလို႔ရပါျပီ ။ ဟင္းခါးပူပူေလးနဲ႔ တြဲျပီးစားေပါ့ ။
မတည္ခင္ေလးပါ ။ ပုဇြန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္း ကေတာ့ လူတိုင္း သိျပီးသား ျဖစ္ေနမယ္ထင္တယ္ ။ ပုဇြန္ကို အခြံခြါ
ေက်ာခြဲျပီး သန္႔ရွင္းေရးလုပ္ ။ ေရ စင္စင္ေဆးျပီး ဆား မ်ားမ်ားထည့္ အျမဳပ္ထေအာင္ နယ္ပါ ။ ( ဆားနဲရင္
မခ်ဥ္ပဲ ပုပ္သြား တတ္ပါတယ္) ျပီရင္ ထမင္း ပူပူေလးနဲ႔ နယ္ျပီး ပုလင္းထဲ ထည့္သိပ္ရံုပဲ ။ ပူတဲ့ ေနရာမွာ ထားပါ ။ ၃ ရက္ေလာက္ဆို အရည္ေတြ အေပၚ တက္လာလိမ့္မယ္ ။ အေပၚရည္ကို သြန္ျပစ္ပါ ။အင္တံုေလး ရွိရင္ေတာ့ ပုဇြန္ေတြကို စီထည့္ျပီ အေပၚကေန အေလး တခုခုနဲ႔ ဖိထားပါ ။ အရည္ေတြ တက္လာရင္ သြန္ျပစ္ပါ ။ ၃ရက္ဆို ရပါျပီ။ ျပီးမွ ေရခဲေသတၱထဲ ေရြ႔ထားေပါ့ ။
ငါးေသတၱာသုပ္ပါ ။ ဆီစိမ္ထားတဲ့ ငါးေသတၱာကို ၾကက္သြန္ ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ငရုတ္သီးေၾကာ္ ၊ နံနံပင္ ၊ သံပု ရာသီး ငံျပာရည္ တို႔ထည့္ျပီး သုပ္ထားပါတယ္ ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster