စားျဖစ္ခဲ့တဲ့ ေပါက္တကရမ်ား(၂)
Saturday, November 27, 2010
လုပ္စားတာ နဲနဲေတာ့ ၾကာျပီေနာ္ ။က်မက တိုဖူးကို ငယ္ငယ္ကတည္းက ပဲမႈန္႔မပါပဲ စားခဲ့ရလို႔ လား မသိ ဘူး ပဲမႈန္႔နဲ႔သုပ္တာ မစားတတ္ဘူး ။ေက်းဇူးရွင္က ပဲမႈန္႔တို႔ ေရွာက္ရြက္တို႔မပါရင္ မစားတတ္ျပန္ဘူး ။ က်မ ရဲ ့တိုဖူးသုပ္နည္းေလး ေျပာျပခ်င္ပါတယ္ ။ကခ်င္ျပည္နယ္သားေတြေတာ့ သိၾကမွာပါ :)
ေျမပဲ ၊ႏွမ္း ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ကိုေရာျပီး ဆီခ်က္ခ်က္ပါ ။ ဆီခ်က္ထဲ တရုတ္ မဆလာနဲနဲထည့္ပါ ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညွက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး ဆားေရနဲ႔စိမ္ထားပါ ။
ရွလကာခ်ဥ္ အနည္းငယ္ ( ျမန္မာမွာေတာ့ မွည့္လိမ္ခ်ဥ္ကို သံုးပါတယ္)
မွ်စ္တို႔ေျခာက္ ကို ေရေႏြးစိမ္ထားပါ (မွ်စ္တို႔ေျခာက္ =မွ်စ္ခ်ဥ္ေျခာက္)
ငရုတ္သီး အေျခာက္ကို ေၾကာ္ျပီးေထာင္း ေၾကာ္ဆီထဲ ျပန္စိမ္ထားပါ ။
နံနံပင္ ရိတ္ရိတ္လွီးထားပါ ။
ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။
ၾကာညိဳ ့အနည္းငယ္။
ဇလံုတလံုးမွာ တိုဖူးကို ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို အရြယ္တံုးပါ ။ အေပၚက အဆာပလာေတြ အားလံုးထည့္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ ။ ကခ်င္မွာက ၀မ္းတိုဖူးလို႔လည္းေခၚ ၾကသလို ေ၀လု၀မ္လို႔လည္း ေခၚၾကပါတယ္ ဘာေၾကာင့္ ေခၚလည္းေတာ့ မသိပါဘူး ။တရုတ္လို ေခၚတယ္ထင္တာပဲ တိုဖူးေရာင္းတဲ့ လူကတရုတ္ၾကီးေလ ။အခုေတာ့ မရွိရွာေတာ့ဘူး တိုဖူးထမ္းစင္နဲ႔ အတူ ကားတိုက္ခံရတယ္လို႔ ေမေမတို႔ေျပာျပတယ္ ။အဲ့ေန႔ညက အိပ္မေပ်ာ္ဘူး ။ေၾကာက္လို႔ေလ တိုဖူး အစစ္ေတာင္းျပီး စားခဲ့တာေတြ မ်ား ျပန္လာေတာင္း မလား ဆိုျပီးေတာ့ေလ ။ငရုတ္သီးေတြ နင္းကန္ထည့္ ၾကာညိဳ႔ေတြထည့္ျပီး ေရလည္း စားတာေပါ့ ။စပ္ခ်င္ေရာင္ေဆာင္ျပီး တိုဖူး အလြတ္ေတြ ေတာင္းစား ဟဟား မိုက္တယ္ ငယ္ဘ၀
က်မ က်ိဳထားတဲ့တိုဖူး ။တိုဖူးကို သူမ်ားေတြက ၃မိနစ္ ၊၆မိနစ္ပဲ ၾကာတယ္ ေျပာၾကေပမဲ့လည္း က်မကေတာ့ ၁၀မိနစ္ေလာက္ က်ိဳပါတယ္ ။ေရလိုတာထက္ ပိုထည့္ပါတယ္ ။ ပဲစိမ္းနံ႔ ရေနတတ္လို႔ပါ ။ျပီး
ေတာ့ တိုဖူး ဂ်ိဳးေတြပို ၾကိဳက္တယ္ ။မာျပီး စားလို႔ေကာင္းတယ္။
ေတာ့ တိုဖူး ဂ်ိဳးေတြပို ၾကိဳက္တယ္ ။မာျပီး စားလို႔ေကာင္းတယ္။
ဒါကလား !! ပထမေတာ့ စမူဆာ လုပ္စားမလို႔ ဂ်ံဴနယ္ထားတာပါ ။ စမူဆာဆိုရင္ ဆီေၾကာ္ဆိုေတာ့ ေလျပန္ ထမွာေၾကာက္လို႔ အိုဗင္ထဲ ထည့္လိုက္ပါတယ္ ။ ဂ်ံဴမႈန္႔ ၊ၾကက္ဥတလံုး ၊ဆားနဲ႔ သၾကား အနည္းငယ္ ၊ သာ ကူမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း( ၃ဇြန္း) ဆီထမင္းစားဇြန္း ၁(ဇြန္း )ကို ေရာ နယ္ျပီး ႏွပ္ထားရမယ္နာရီ ၀က္ၾကာ ရင္ ျပန္တခါ ထပ္နယ္ျပီ (၁၀ မိနစ္)ထပ္ႏွပ္ထား ရင္ရပါျပီးလိုခ်င္တဲ့အရြယ္အစား ျဖတ္ျပီး ဒလွိမ့္နဲ႔ လွိမ့္အ ဆာသြပ္ရံုပါပဲ ။ အိုဗင္ထဲ အပူခ်ိန္ ၃၀၀ နဲ႔ ၁၈ မိနစ္ဖုတ္ပါတယ္ ။
ငရုတ္သီးနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေစာစ့္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္စိမ္းထည့္ျပီး အေပၚကမုန္႔နဲ႔ တြဲစားပါတယ္
ဒါကေတာ့ ငရုတ္ပြကို အတြင္းပိုင္းမွာ ၾကက္သားမႈန္႔ေလးျဖဴးျပီး တိုဖူးကို ၾကက္သြန္မိတ္ ဂ်င္း၊ ႏွမ္းဆီ ၊ ခရုဆီ ၊ပဲငံျပာရည္ ေရာနယ္ထည့္ပါတယ္ ။ေနာက္ေတာ့ သူလည္း အိုဇင္ထဲ သြားေတာ့ေပါ့ :)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster