ပန္းေသးေခါက္ဆြဲေၾကာ္
Sunday, November 28, 2010
ပန္းေသးေခါက္ဆြဲ ၾကာ္စားတယ္။ Wonton ေခါက္ဆြဲဖတ္နဲ႔ ေၾကာ္ထားတာပါ။ ေရဆူထဲ ဆီလၹက္ရည္ တဇြန္းစာေလာက္ထည့္၊ ေခါက္ဆဲြဖတ္ေတြ ဖြျပီးထည့္၊ ၃မိနစ္ေလာက္ဆို က်က္ပါျပီ။ ဇကာတခုထဲ ေရစစ္ထား။ မၾကာခဏ ဖြေပးပါတယ္။ ပူလို႔ လံုးသြားမွာ ဆိုးလို႔ပါ။
အသီးအရြက္ေတြကိုေတာ့ သံုးနာရီေလာက္ၾကိဳ ေရေဆးျပီး လိုခ်င္တဲ့ အရြယ္အစား တံုးထားပါတယ္။ ၾကက္သားကိုလည္း ေရေဆးတံုးျပီး ခရုဆီနဲ႔ ပဲငံျပာရည္ေရာ ႏွပ္ထားပါတယ္။ ေၾကာ္ဖို႔ အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ ဆီအိုးတည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္၊ ၾကက္သြန္ရရင္ ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္၊ ၾကက္သားရရင္ အသီးအရြက္ထည့္ ၂မိနစ္ေလာက္ဆို ေခါက္ဆြဲဖတ္ထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကာညိဳ့၊ မဆလာမႈန္႔ (အနည္းငယ္)၊ အခ်ိုမႈန္႔ အားလံုးထည့္ျပီးေၾကာ္ ငါမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီး တရုတ္နံနံထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴး ရပါျပီ။
ၾကက္ဥ မက်က္တက်က္ ေၾကာ္နဲ႔စားတယ္ :)
ဒါေလးက သခြါးသီးနဲ႔ ၾကက္သြန္ကို သံပုရာသီး၊ ငံျပာရည္၊ ျမန္မာ ငရုတ္ဆီထည့္ျပီး သုပ္ထားတယ္။
ျမန္မာျပည္က ပို႔ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ပါ။ မကုန္ေသးဘူး ေခြ်တာစားေနတာ။ မံုညွင္းခ်ဥ္နဲ႔ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ ၂ကီလိုကို သယ္လာေပးခ ေဒၚလာ ၃၀ေပးလိုက္ရတယ္။ စဥ္းစားေနတယ္ ပစၥည္း သယ္စားရင္ ေကာင္း မလားလို႔ :) ပို႔ခ်င္သူမ်ား၊ ယူလာေပးေစခ်င္သူမ်ား ရွိရင္စာရင္းေပးၾကပါ :D
ဂ်င္းခ်ဥ္ပါ ။ဘယ္လိုေခၚလည္းေတာ့ မသိဘူး။ ဆူရွီနဲ႔ တြဲျပီးလည္းစားၾကပါတယ္။ ကခ်င္မွာေတာ့ တရုတ္ေခါက္ဆြဲ ဆိုင္ေတြမွာ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္နဲ႔ တြဲစားၾကပါတယ္။ ရန္ကုန္နဲ႔ တျခားေနရာမွာေတာ့ မသိပါဘူး။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster