မေန႔က ထမင္း၀ိုင္း
Saturday, December 25, 2010
ျပီးခဲ့တဲ့ ႏွစ္ပတ္ေက်ာ္ကေန ဆက္တိုက္ အျပင္ထြက္ေနရတယ္။ ပါတီ ပါတီ ပါတီေတြေပါ့။ ကိုယ္တို႔ကေတာ့ ခရစၥမတ္ကို ဘာမွေထြေထြထူးထူး လုပ္ေလ့မရွိေတာ့ အျပင္လည္းမထြက္ခ်င္ဘူး။ ထမင္းပဲ ခ်က္စား လိုက္ၾကတယ္။ ကဲ၀င္စားလို႔ရတယ္ေနာ္ :)
ငါးပိရည္ေဖ်ာ္တယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီကို မီးကင္ျပီးေထာင္းပါတယ္။။ ေရက်ိဳငပိကို ဆႏြင္းနဲနဲ ထည့္ျပီး ေရဆူထည့္ အရိုးထုတ္ျပီးသားငါး သံုးေလးတံုးကို ငပိထဲထည့္ျပီး တည္ထားလိုက္တယ္။ ငါးရရင္ ဆယ္ျပီး ငရုတ္သီးေထာင္းထဲထည့္၊အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္ေထာင္း။ က်န္ေနတဲ့ငပိေရထဲ မက်ီးသီးစိမ္း၃ေတာင့္ထည့္ ႏူးျမည့္သြားရင္ေျချပီး အဖတ္ေတြကို ဆယ္ထားလိုက္တယ္။ ျပီးရင္ ငပိရည္ထဲ ေထာင္းထားတဲ့ အဆာပလာထည့္ျပီး ေရာသမေမႊလိုက္ရင္ရပါျပီ။
တို႔စရာ အသီးအရြက္မရွိတာနဲ႔ Bok Choy နဲနဲက်န္ေနတာကို ပါးပါးလွီးျပီး ျပဳပ္လိုက္တယ္။ တမ်ိဳးထဲအ ေရာင္မလွလို႔ ဥနီနဲနဲ မွ်င္ျပီးထည့္လိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငံျပာရည္၊ ေျမပဲ၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ ပုဇြန္ ေျခာက္ေထာင္းျပီး ထည့္နယ္လိုက္ပါတယ္။ အသုပ္တပြဲရျပီ :)
ၾကက္ဥတလံုးကို ဂ်ဴံမႈန္႔တဇြန္းထည့္ျပီး နာနာေခါက္ပါတယ္။ ျပီးရင္ ပါလာတူးငါး ( ေပါင္းျပီးသား)ကိုမႈန္႔ႏွစ္ ထဲထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ မႈန္႔ႏွစ္က်န္တာနဲ႔ ပန္းပြင့္ နဲ႔ေၾကာ္လိုက္တယ္။
ငါးဆန္ေလွာ္ဟင္းပါ။ ေရဆူထည္း စပါလင္ တေခ်ာင္းထုတည့္၊ အရိုးထုတ္ျပီးသား ငါးကို ႏုပ္ႏုပ္ စဥ္းထည့္ျပီး တည္ထားလိုက္တယ္။ ငါးအခ်ဳိရည္ထဲ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ဆားထည့္ျပီး တည္ထားလိုက္တယ္။ ထမင္းစားခါနီးမွ ငရုတ္ေကာင္းေစ့နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထည့္၊ ၾကက္သြန္မိတ္ ခတ္ေသာက္ပါတယ္။ (အိမ္မွာ ပင္စိမ္းမရွိလို႔ပါ)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster