တိုဖူးေပ်ာ့(သို႔)တိုဖူးေႏြး
Sunday, December 26, 2010
မေန႔မနက္က တိုဖူးေပ်ာ့ (သို႔) တိုဖူးေႏြးလုပ္စားျဖစ္တယ္။ ကိုယ္တို႔ ေနတဲ့ျမိဳ့မွာေတာ့ တိုဖူးေပ်ာ့လုုိ႔ပဲေခၚ ေလ့ရွိတာပါ။ တျခားေနရာမွာေတာ့ တိုဖူးေႏြးတဲ့။ တိုဖူးေပ်ာ့ကို ကုလားပဲျခမ္း ေရစိမ္ၾကိတ္ျပီး ခ်က္ၾက သလိုပဲမႈန္႔နဲ႔လည္း ခ်က္ၾကပါတယ္။ ကခ်င္မွာဆိုရင္ ေျမပဲလည္း ထည့္ၾကိတ္တတ္ပါေသးတယ္။ အၾကိဳက္ ဆံုးကေတာ့ ကုလာပဲျခမ္းကိုေရစိမ္ ၾကိတ္ျပီးခ်က္တဲ့ တိုဖူးပါ။ ငယ္ငယ္ကဖ်ားျပီဆို ေမေမက ဘာစားမလဲလို႔ေမးရင္ ၀က္ကုန္းေစ်းက တိုဖူးေပ်ာ့လို႔ ေျပာတတ္ပါတယ္။ က်န္တာ ဘာေကြ်းေကြ်း မစား ေပမဲ့ အဲ့ဒီကတိုဖူးေပ်ာ့ေတာ့ စားတတ္တယ္။ သာမန္ခ်ိန္ဆိုေ၀းလို႔ သြားမ၀ယ္စားျဖစ္ပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ရ တဲ့အခြင့္ေရးကို အသံုးခ်ျခင္းျဖစ္ပါတယ္ :) တိုဖူးေပ်ာ့ကို ဆန္ေခါက္ဆြဲ၊ မုန္႔တီေတြနဲ႔ စားၾကေပမဲ့ ကိုယ္က ေတာ့ပါးပါး (အေဖမဟုတ္ပါ။ ေခါပုတ္ပါပဲ။ ဒါေပမဲ့သူက တကယ့္ကို ဖက္ထုတ္လုပ္တဲ့ အဖတ္သာသာ ပဲရွိ တာပါ)ကိုမီးကင္ညွပ္ျပီး ေခါက္ဆြဲအစားထိုး ထည့္ေပးတတ္ပါတယ္။ အဲ့လိုမ်ိဳးပဲစားပါတယ္။ အခုလိုႏိုင္ငံ ရပ္ျခားေရာက္လာေတာ့ ၾကာၾကာမမူႏိုင္ခဲ့ပါဘူး။ အငတ္ေဘးၾကံဳလာတယ္ေလ :) ဒါနဲ႔ရတာနဲ႔စား တဲ့ အက်င့္ေလးက ျဖစ္လာပါတယ္။
ကုလားပဲျခမ္းကို တညေရစိမ္ထားပါတယ္။
အဖတ္သပ္သပ္ အရည္သပ္သပ္ျဖစ္တဲ့ ၾကိတ္စက္ထဲ ထည့္ၾကိတ္ပါတယ္။
အိုးတလံုးမွာ ပဲေရထည့္ျပီး ဆႏြင္းမႈန္႔နဲနဲနဲ႔ ဆားထည့္က်ိဳပါတယ္။
အဆာပလာေတြ အတြက္ကေတာ့
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နံနံပင္နဲ႔ ဆားကို ေထာင္းျပီ အရည္ေဖ်ာ္ထား။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညွက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီက်က္ ခ်က္ပါတယ္၊ ႏွမ္း နဲ႔ေျမပဲေလွာ္ေထာင္းပါ တခါတည္း ထည့္ပါတယ္။ တရုတ္မဆလာ နဲနဲထည့္ေမႊပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျမိတ္ ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
ငရုတ္ေၾကာ္ကိုေထာင္းျပီး ဆီစိမ္ထားပါတယ္။
ၾကာညိဳ့ ဒါေတြရွိရင္ရပါျပီ။
ေက်းဇူးရွင္က တိုဖူးေပ်ာ့ကို အေပ်ာ့ေလ်ာ့ထည့္တာ ၾကိဳက္တယ္ေလ။ ဒီလိုေလးေပါ့ :)
ကိုယ္ကေတာ့ ဒီလိုမ်ိဳးပိုၾကိဳက္တယ္။ ေခါက္ဆြဲဖတ္ ေရစိမ္ထားတာကို တိုဖူးေပ်ာ့ အိုးေလးထဲ ထည့္ျပီးေမႊ လိုက္ပါတယ္။ ပန္ကန္မွာထုတ္ျပီး အေပၚကေန အေပ်ာ့ေလးထပ္ထည့္တယ္။ ၾကာညိဳ့နဲ႔ေျမပဲမ်ားမ်ား ၾကိဳက္တယ္။ အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့ မုန္႔ညွင္းဖူးနဲ႔မံုလာဥကို အခ်ဥ္တည္ထားတာ ၾကိဳက္တယ္(ရွမ္းခ်ဥ္) မရွိရင္လည္း အခ်ဥ္မလိုဘူး။ အခ်ိဳေလးစားရတာ ပိုသေဘာက်တယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster