ရွမ္းေခါက္ဆြဲ(၁)
Sunday, December 12, 2010
မေန႔ညက တညလံုးအိပ္မေပ်ာ္ဘူး။ သတိရေနတယ္ ဟဟ အိမ္ကိုေျပာပါတယ္။ ျမန္မာျပည္ ျပန္ခ်င္ေနတာပါ။ ေဆာင္းတြင္းဆို ကခ်င္ျပည္နယ္ကို အရမ္း ျပန္ ခ်င္ ပါ တယ္။ ေဆာင္း ခ်ိန္မွာ ကခ်င္ျပည္နယ္က အသီးအႏွံေတြ အရမ္းေပါျပီး စား ေသာက္စ ရာေတြကလည္း အရမ္းျမိန္ လို႔ပါ။ ဒီလို ေရးလို႔ အခုေရာ မျမိန္ဘူးလား ေမးစရာျဖစ္ေနအံုးမယ္။ ျမိန္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ေလ ဟိုက အစားအစာက ပိုျမိန္တယ္။ ကိုယ္တိုင္ လုပ္စားရမွာ ရွဳပ္တာရယ္ လိုအပ္တာေတြ အဆင္သင့္ မရွိတာေတြေၾကာင့္ ပိုက္ဆံေပးျပီး ပြဲၾကီး ပြဲေသး ၀ယ္စားရတာက ပိုျပီးခံတြင္းေတြ ့ေစတယ္ထင္တာပဲ။ နည္းနည္းပဲ ရေတာ့ ပိုစားေကာင္းတာေပါ့ေနာ္။ မနက္၄နာရီမွ ေခါင္းကိုက္ေပ်ာက္ေဆး တလံုးေသာက္ျပီး အိပ္လိုက္တာ အိပ္မက္ေတာင္မက္တယ္။ အိပ္မေပ်ာ္လို႔ပဲေနာ္ :) ဘာမက္တယ္ထင္ေနလဲ ငတ္ပံုမ်ားေျပာျပမယ္။ ရွမ္း ေခါက္ဆြဲ စားေနတယ္ေလ။ ဒါနဲ႔ပဲ ဒီေခါက္ဆြဲေလး လုပ္စားျဖစ္ပါေၾကာင္း ........................................
ေခါက္ဆြဲဖတ္ (ေကြ႔သယိုဖတ္) ကိုေရစိမ္ထား
ငရုတ္သီးေျခာက္ကို ဆီနဲ႔ေၾကာ္ျပီးေထာင္း အဲ့ဒီဆီထဲ ျပန္စိမ္ထား
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီတိုဖူးနဲ႔ ေရာေဖ်ာ္ထား
တရုတ္မဆလာကို ဆီပူပူေလွာင္းျပီး ဆီေမႊးလုပ္ထား
ေျမပဲေလွာ္ျပီး အမႈန္႔ျဖစ္ေအာင္ေထာင္းထား
ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔ နံနံပင္ ရိပ္ရိပ္လွီးထား
၀က္ရိုး (သို႔) အမဲရိုး အခ်ိဳရည္ထြက္ေအာင္ျပဳတ္ထား
ပဲငံျပာရည္
အခ်ဥ္အတြက္ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ သံုးၾကေပမဲ့ အိမ္းမွာ အဆင္သင့္မရွိတာေၾကာင့္ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္သံုးပါတယ္။
ဆီအိုးတည္ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီးထည့္၊ ၾကက္သြန္နီ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္ သီးႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္၊ ၾကက္သား (သို႔) ၀က္သားကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္ (အသား အေၾကေတြလည္းရပါ၏ )အ ေရာင္တင္မႈန္႔၊ပဲငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိုဳမႈန္႔ထည့္၊ ေရဆူ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆီျပန္လာရင္ ရပါျပီ။
မုန္႔ဖတ္ကိုျပဳပ္၊ ၾကက္သားဟင္းထည့္ နံနံပင္နဲ႔ၾကက္သြန္မိတ္၊ ဆီေမႊး၊ ဆီတိုဖူးေဖ်ာ္၊ ေျမပဲေလွာ္နဲ႔ ငရုတ္သီးထည့္ျပီး အားလံုးေရာေမႊျပီး စားေပေတာ့။ ဟင္းခါးအျဖစ္ကေတာ့ ၾကက္စြပ္ျပဳပ္ေလး ရွိေနတာနဲ႔ တကူး တ ကမတည္ျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ၀က္ရိုး (သို႔)အမဲရိုး ျပဳပ္ရည္ကို နံနံပင္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္း ခပ္ျပီး ေသာက္ ေပါ့။
ေခါက္ဆြဲေလးပြဲ
ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ ေလးပြဲ
ဒီလို စြပ္ျပဳပ္ေလးကို အရည္ေသာက္အျဖစ္ ေသာက္လိုက္တယ္။ ၾကက္သား၊ မႈိ၊ တရုတ္နံနံအရိုး၊ ပဲလိပ္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း အားလံုးကိုေရာျပဳပ္ျပီး ေသာက္ခါနီးမွ ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္း ထည့္ေသာက္ေပါ့၊ ၾကက္သားကို မျပဳပ္ခင္ အရင္ေရဆူထဲ ၅မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ျပီးေရေဆးခ်ပါ။ ေသြးညီန႔ံနဲ႔ ေသြးဖတ္ေတြ က်န္ေနရင္နံေနလိမ့္မယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster