Lorem Ipsum

ငါးဆုပ္ဆီျပန္နဲ႔ ပဲလိပ္ျပာႏွပ္

 Tuesday, December 14, 2010









ငါးဖယ္ျခစ္ရလာလို႔ ဆီျပန္ ခ်က္လိုက္တယ္။ ငါးဖယ္ကို စပါလင္ အႏုတေခ်ာင္း ႏုပ္နုပ္စဥ္း၊ ၾကက္သြန္ ျဖဴ၊ ဂ်င္း လက္တဆစ္၀က္ေလာက္ကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔ နဲနဲထည့္ျပီးငါးဖယ္ထည့္ ေထာင္း၊ ၾကက္ဥတလံုးေဖာက္ထည့္၊ ေရာနယ္ျပီး ခဏႏွပ္ထားလိုက္တယ္။ ဆီအိုးတည္ ဆီပူလာရင္ ငါးဖယ္ေထာင္း ေတြကို ၾကိဳက္တဲ့အရြယ္အစား ထည့္ေၾကာ္။ က်မကေတာ့ တခါထဲ ၀က္အူေခ်ာင္း ခပ္ၾကီးၾကီး အရြယ္ထည့္ ေၾကာ္ပါတယ္။ ျပီးမွ ႏွစ္ျခမ္းျခမ္းလိုက္ျပီး အတံုးေလးေတြ ပိုင္းခ်က္ပါတယ္။

ဆီအိုးတည္ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီ/ ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးေျခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး ဆီ သတ္ပါတယ္၊။ နႏြင္းမႈန္႔ နဲနဲထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္၊ ငံျပာရည္နဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔ထည့္ျပီး ဆီျပန္လာတဲ့ထိ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေၾကေလာက္မွ ငါးဖယ္ေၾကာ္ကိုထည့္ ေရဆူနဲနဲထည့္၊ ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္လာရင္ ငရုတ္သီးစိမ္း။ နံနံပင္အုပ္ ရျပီေပါ့။







ပဲလိပ္ျပာအစိမ္းကို ႏွပ္ပါတယ္။ ဆီအိုတည္  ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထည့္၊ ၾကက္သြန္နီ၀ါေရာင္ေလး ျဖစ္ လာရင္ ပဲလိပ္ျပာထည့္၊ ေရဆူနဲနဲနဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ျပီးႏွပ္တယ္။ ေရခမ္းျပီး ပဲမႏွပ္ေသး ရင္ ေရဆူ ထပ္ထည့္ျပီးႏွပ္။ ပဲရျပီဆိုရင္ ပုဇြန္ေျခာက္ ဗလာေခ်ာင္ တဇြန္းထည့္ျပီး ေမႊလိုက္တယ္။





ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster

Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP