အစိမ္းေၾကာ္၊ Tom Yum နဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္
Thursday, December 30, 2010
အစိမ္းေၾကာ္ေပါ့ :) ပန္းပြင့္၊ ေျပာင္းဖူး( Baby Corn) ဘိုစားပဲ၊ မံုညွင္းဖူး၊ ခဲေရာတ့္၊ Bok Choyရိုးတံ နဲနဲ ဆီက်န္ေနလို႔ ပုဇြန္နဲ႔ေရာျပီး အစိမ္းေၾကာ္ ေၾကာ္လိုက္သည္။
Tom Yum ခ်က္စားမလို႔ ရယ္ဒီလုပ္ထားတာ။ ပံုထဲမွာ နံနံပင္နဲ႔ သံပုရာသီး မပါလိုက္ဘူး။ ေနာက္မွသိ တယ္ :) ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ စားေကာင္းဖို႔က အေရးၾကီးပါတယ္ေလေနာ္ :D ေရဘ၀ဲ၊ ပုဇြန္၊ ငါး၊ စပါလင္၊ ပဒဲ ေကာ၊ ေရွာက္ရြက္၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္စိမ္း (အနီေတာင့္မရွိလို႔ အေျခာက္ပါ သံုးတယ္) ငံျပာရည္၊ သၾကား၊ သံပု ရာသီး၊ နာမ့္ဖစ္ေဖာင္ ( ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီးေျခာက္ ၾကိတ္ျပီးဆီစိမ္ထားတာ) ႏို႔စိမ္း တို႔ထည့္ျပီး ခ်က္ပါတယ္။
ေရဆူေအာင္တည္ျပီး ပဒဲေကာ၊ စပါလင္ သၾကားနဲ႔ ငံျပာရည္ထည့္၊ ဆက္ဆူေနပါေစ။ ငါး၊ ပုဇြန္၊ ေရဘဲထည့္၊ ၃မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္၊ သံပုရာသီးညစ္ထည ငရုတ္စိမ္းေထာင္းထည့့္္၊ ႏို႔စိမ္းထည့္(အေရာင္လွေအာင္ပါ။ တခ်ိဳ႔ေတြက အုန္းႏို႔ထည့္ၾကပါတယ္) ေနာက္ဆံုးမွာ ေရွာက္ရြက္၊ နံနံပင္နဲ႔ နာမ့့့္ဖစ္ ေဖာင္( စာလံုးေပါင္း မွားႏိုင္ပါတယ္) ထည့္ျပီးရင္ ရပါျပီ။ ပူပူေလးစားရင္ ေကာင္းတာမို႔ စားခါနီးမွခ်က္ပါ တယ္။ တခြက္စာ ခ်က္တာပဲ ေကာင္းပါတယ္။
က်ဴဆိုင္းရြက္ က်န္ေနတာနဲ႔ ၾကက္ဥနဲ႔ ေရာေၾကာ္ပါတယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster