နံျပားနဲ႔ အမဲေျခေထာက္စြပ္ျပဳပ္
Tuesday, February 08, 2011
၀က္ေျခေထာက္ စြပ္ျပဳပ္လို႔ ေရးရတာ ေကာင္းေပမဲ့ ႏြားေျခေထာက္စြပ္ျပဳပ္ၾကေတာ့ တမ်ိဳးၾကီးပဲေနာ္ း) ႏြားေျခေထာက္၊ ဆိတ္ေျခေထာက္၊ ႏြားျမီွးစြပ္ျပဳပ္ေတြ ၾကိဳက္တယ္။ ကုလားဆိုင္ေရာက္လို႔ ႏြားေျခ ေထာက္နဲ႔ နံျပား၀ယ္လာတယ္။ အိမ္ေရာက္ေတာ့ ႏြားေျခေထာက္ကို ဒီလိုျပဳပ္တယ္။
သန္႔စင္ျပီးသား ႏြားေျခေထာက္ကို၊ ဆီနဲနဲထဲ ေၾကာ္ပါတယ္။ အေပၚေရတင္းလာရင္ဆီစစ္ထားပါတယ္။ Pressure Cooker ထဲေရဆူထည့္၊ နာနတ္ပြင့္တခု၊ ဂ်င္းပါးပါးလႊာထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာလိုက္၁၀ခုထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴ ၁၅ ေစ့ထည့္၊ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္၊ ဆူလာရင္ ႏြားေျခေထာက္ထည့္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ျပဳတ္ပါတယ္။ မီးပိတ္ အိုးထဲကေလကုန္မွဖြင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ျပီ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ အရာနဲ႔ တြဲစားပါတယ္။ ကိုယ္တို႔ကေတာ့ တခါတေလ ပတက္စာထည့္ ျပဳတ္ေသာက္တယ္။ တြဲစားဖို႔ အခ်ဥ္ရည္က ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငံျပာရည္၊ ဗီနီကာတို႔ကို ေရာၾကိတ္ပါတယ္။ စားခ်င္ေဇာနဲ႔ အခ်ဥ္ရည္ ဓါတ္ပံု မရိုက္မိလိုက္ဘူး။
တြဲစားဖို႔ အခ်ဥ္ရည္ပံုမရိုက္ထားလို႔ ဂူဂဲလ္ကေန ယူထားပါတယ္။
နံျပားေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ တျခားေတြနဲ႔ မတူဘူသူက။ အတြင္းမွာက ေဟာင္းေလာင္းၾကီး ဆိုေတာ့ အစာသြပ္စားတယ္။ ဒီတခါေတာ့ ေႏြးျပီ ေထာပတ္သုပ္တယ္။ စြပ္ျပဳပ္နဲ႔ တြဲစားတယ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster