အမဲေျခာက္ေၾကာ္၊ ၾကက္သားဘဲဥဆားငံေၾကာ္နဲ႔ ခရမ္းသီးသုပ္
Thursday, February 10, 2011
အမဲသားေျခာက္ေတြ က်န္ေနေသးတာနဲ႔ ေၾကာ္စားလိုက္တယ္။ အမဲေျခာက္ေတြကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေႏြးစိမ္ပါတယ္။ ဆီအိုတည္ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထည့္ေၾကာ္၊ ၁မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ ၾကက္သြန္ ျဖဴပါးပါးလွီးထားတာနဲ႔ အမဲသားေျခာက္ထည့္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႔ ငံျပာရည္ထည့္ေၾကာ္ အမဲသား ၾကြပ္လာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ျဖဴလည္း အေနေတာ္ၾကြပ္လာပါလိမ့္မယ္။ ဒါဆိုအမဲသားေျခာက္ေၾကာ္ရပါျပီ။
အရိုးျပဳတ္ရည္က်န္ေနတာနဲ႔ မုန္႔ညွင္းနဲ႔ ဟင္းခ်ိဳလုပ္ထားပါတယ္။
ဒါက ၾကက္သားနဲ႔ ဘဲဥဆားငံ ေရာေၾကာ္ထားတာပါ။ ဒီနည္းက စာအုပ္ထဲကနည္းပါ။ ၾကက္သားကို အ သားခ်ည္း အရြယ္ေတာ္တံုးျပီး၊ သုန္႔ျမန္အမႈန္႔ (ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထဲပါတဲ့) တထုတ္နဲ႔ ေရာနယ္ပါ။ ၾကက္ဥ တလံုးရဲ့ အကာေတြနဲ႔ ၾကက္ဥကို ထပ္နယ္ပါတယ္။ ျပီးမွ အာလူးအမႈန္႔ျဖဴးျပီး ဆီပူပူမွာ ၾကြပ္ရြလာေအာင္ အဖံုးအုပ္ျပီးေၾကာ္ပါတယ္( အေၾကာ္ပဲ စားခ်င္သူအတြက္လည္း ေကာင္းပါတယ္)ဆီနဲနဲထဲကို ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္ ရြက္ႏွစ္ခက္ကို ေျခြထည့္၊ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ၊ ငရုတ္ေျခာက္ေတြကို ပါးပါးလွီးထည့္ျပီး ဆီသတ္၊ ဘဲဥဆားငံ (ျပဳတ္ျပီးသား) ၂လံုးကို အခြံခြါထည့္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲနဲနဲ႔ ေရဆူလၹက္ရည္ ပန္ကန္၁လံုးစာထည့္ျပီ ၾကက္သား ေၾကာ္ေတြထည့္ အဖံုးအုပ္ျပီ ခဏဆိုရပါျပီ။ အျမည္းသမားေတြ အတြက္ အဆင္ေျပမဲ့ ဟင္းတမ်ိဳး ျဖစ္ႏိုင္တယ္ း)
ခရမ္းသီးနဲ႔ ငါးဆုပ္သုပ္တယ္။ ခရမ္းသီးကို ပါးပါးလွီးျပီးျပဳတ္ပါတယ္။ ငါးဆုပ္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထား ပါတယ္။ ခရမ္းသီးရရင္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ႏွမ္း၊ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ ငံျပာရည္၊ သံပု ရာသီး၊ အခ်ိဳမႈန္႔ တို႔အားလံုးကို ထည့္ျပီးေရာနယ္ပါတယ္။ ငရုတ္သီးၾကိဳက္ရင္ လွီးထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ကိုယ္က အစပ္မစားလို႔ပါ မထည့္ထားဘူး။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster