အမဲေျခေထာက္ Stew
Saturday, February 12, 2011
အမဲေျခေထာက္Stew ခ်က္တယ္။ မစားျဖစ္တာလည္း ၾကာေနျပီမို႔ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းေနတယ္။ ထမင္းပူ ပူေလးနဲ႔စားတယ္။ ေနာက္ေန႔ ေခါက္ဆြဲနဲ႔စားတယ္ း) ကိုယ့္ေမေမ အျမဲေျပာတဲ့ စကားတခြန္းရွိတယ္။ မ ေကာင္းတာဆို တို႔ေတာင္မတို႔ဘူး။ ေကာင္းတာဆို ပန္ကန္ေတာင္မခ်န္ဘူးတဲ့ :P အဲ့ဒါကိုယ္ေပါ့။
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
အမဲေျခေထာက္ (သို႔) ၀က္ေျခေထာက္ (သန္႔စင္ျပီး)
ဆီ (အနည္းငယ္)
ဂ်င္း (လက္ႏွစ္ဆစ္ ပါးပါးလႊာ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ (အမႊာလိုက္ ၁၀မႊာ)
သစ္ဂ်ေပြးေခါက္ (၁လက္မ အရြယ္တေခ်ာင္း)
နာနတ္ပြင့္ (တပြင့္)
ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴ (အေစ့လိုက္ ၁၅ေစ့)
Chinese Five Spice Powder (အနည္းငယ္)
ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ အေနွာက္ (ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္း)
သၾကား( ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း)
နံနံပင္အျမစ္ (၃ခု)
ငံျပာရည္(ခန္႔မွန္း)
ကိုက္လန္ရြက္
ဒယ္အိုးထဲ ဆီနဲနဲထည့္ျပီး သစ္ဂ်ေပြးေခါက္၊နာနတ္ပြင့္နဲ႔ နံနံပင္အျမစ္ထုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပီးမွ သၾကားထည့္၊ သၾကားေပ်ာ္ရင္ အမဲေျခေထာက္ေတြထည့္ျပီး အနည္းငယ္ေၾကာ္ပါတယ္။ အေရာင္ေလး လွလာရင္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ(အမႊာလိုက္) အရုတ္ေကာင္းေစ့၊ ငံျပာရည္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္အေႏွာက္၊ 5Spice Powderေတြထည့္၊ ေရဆူျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီ၊ အဖံုးလံုေအာင္ဖံုးျပီးတည္ထား။ အရည္ခမ္းျပီး မႏူး ေသးရင္ ေရဆူထပ္ထည့္တည္ထား။ မိနစ္၃၀ မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ခ်က္ျပီး၊ ေနာက္ထပ္ မိနစ္၃၀ မီးေငြ႔ေငြ႔ေလးနဲ႔ တည္ထားရင္ ႏူးပါျပီ။ စားခါနီး ကိုက္လန္ရြက္ အေပၚကေနထည့္၊ ၂မိနစ္ဆိုရပါျပီ။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္
ဗင္နီကာ
ငရုတ္သီးစိမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ငံျပာရည္
နံနံပင္
အခ်ိဳမႈန္႔ အားလံုးကိုေရာျပီး ၾကိတ္လိုက္ပါတယ္။
ေနာက္တခါ အရည္မ်ားမ်ားထည့္ျပီး ရိုက္ရမယ္ဆိုတာ နားလည္သြားတယ္ း) ပံုက စိုစိုေျပေျပေလးမျဖစ္ဘူ
ဒီပံုကို ဂူဂဲလ္က ယူထားပါတယ္
ပုလင္းနဲ႔ ၀ယ္ရခက္ေနရင္၊ 5 Spice Powder မွာ ဒါေတြပါပါတယ္။ ဇီရာ၊ သစ္ဂ်ေပြးေခါက္၊ ငရုတ္ေကာင္း ေစ့၊ နာနတ္ပြင့္တို႔ကို ေရာျပီး အမႈန္႔ၾကိတ္လိုက္ပါ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster