အမဲသားနဲ႔ အသီးအရြက္စံု Egg Rolls
Sunday, April 24, 2011
မေန႔ေန႔လည္က ပ်င္းလို႔ Egg Rolls လုပ္စားတယ္။ မလုပ္စားတာလည္း ၾကာလွေပါ့။ မလုပ္စားျဖစ္တာက ခုတေလာ ကိုယ္တို႔ေနတဲ့ျမိဳ့မွာ ျမန္မာဆိုင္ေတြ ေတာ္ေတာ္ေပါေနတယ္။ ကုန္ေျခာက္ေရာ ကုန္စိုေရာ ရတဲ့အျပင္ မုန္႔ပဲသေရစာေတြေရာ တေန႔တမ်ိဳး မရိုးရေအာင္ရတယ္။ ထပ္ျပီး ကေမာၻဒီးယားဆိုင္နဲ႔ ဗီယက္နာမ္ဆိုင္ကလည္း ထိုင္းသေဘာၤသီးေထာင္း ၀က္ေခါင္းသုပ္ကအစ သုပ္ေရာင္တယ္။ အဲ့ဒါအျပင္ အခု ျမန္မာျပည္က မြတ္စ္လင္ မိသားစုက လၹက္ရည္ဆိုင္ ဖြင့္ထားေသးတယ္။ မုန္႔ေတြမ်ား စံုလို႔ေပါ့။ မုန္႔ဟင္းခါး၊ ေခါက္ဆြဲသုပ္၊ ဟလ၀ါ၊ ေရႊခ်ီဆႏြင္းမကင္း၊ ေကာက္ညွင္းဆႏြင္းမကင္း၊ အီၾကာေကြး၊ စမူဆာ၊ ပဲပလာတာ၊ နံျပား( ဖိုမွာျပီး ကိုယ္တိုင္ရိုက္) ခါၾကာမုန္႔ စံုလို႔ေပါ့။ မေရးႏိုင္ေတာ့ဘူး :)
ဒါနဲ႔ Egg Roll လုပ္စားပါတယ္။ Spring Roll နဲ႔ကြာတာက အေပၚက အခြံပါပဲ။ အဆာေတြအတြက္ ကိုယ့္မွာ အဆင္သင့္ ရွိေနတာေတြနဲ႔ လုပ္ပါတယ္။
အမဲသား (အေၾကသား)
မံုလာဥနီ (ခပ္ႏုပ္ႏုပ္ စဥ္းထား)
ေဂၚပီထုပ္ (ရိတ္ရိတ္ လွီးထား)
ပဲၾကာဇံ (ေရေႏြးစိမ္ထား)
ပဲပင္ေပါက္( ေရေဆးျပီးစစ္ထား)
ပဲျပား ( အတံုးေသးေသးလွီးထား)
ၾကက္သြန္မိတ္ (ရိတ္ရိတ္လွီးထား)
နံနံပင္ ( ရိတ္ရိတ္လွီးထား)
ဒယ္အိုးတည္ ဆီနဲနဲထည့္( လံုး၀မမ်ားဖို႔သတိထားပါ) ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္စိမ္းတို႔ကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီ ဆီသတ္၊ ပဲျပားထည့္ေၾကာ္၊ ပဲျပားထည့္ အေရာင္လွလာရင္ ေဘးဖယ္ထား၊ အမဲသားအေၾကထည့္ေၾကာ္၊ အမဲသားရရင္ ႏွစ္မ်ိဳးလံုးေရာေၾကာ္၊ မံုလာဥနီထည့္၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္အေႏွာက္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္ေၾကာ္၊ အသားထဲက ေရေတြလံုး၀ခမ္းသြာျပီး ဆီျပန္လာမွ ေဂၚပီထုပ္ထည့္၊ ပဲၾကာဇံ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ထည့္၊ ေနာက္ဆံုး ၾကက္သြန္မိတ္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ ေျပာင္းဖူးမႈန္႔တဇြန္း(လၹက္ရည္ဇြန္း) တရုတ္မဆ လာနဲနဲထည့္ေမႊျပီ အေအးခံထား ( ဆား၊ ငံျပာရည္မထည့္ဘူး။ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ ခရုဆီက ငံလို႔ပါ)
Egg Roll အခြံျဖန္႔ခင္း၊ အဆာတဇြန္းထည့္၊ ထိပ္ႏွစ္ဖက္ပိတ္ျပီလွိမ့္၊ ကိုယ္ကေတာ့ ၾကက္ဥတလံုးေဖာက္ ျပီအကာနဲ႔ ကပ္တယ္။ (ဂ်ံဴမႈန္႔ကို ေရေဖ်ာ္ျပီး ကပ္ႏိုင္သလို ေကာ္မႈန္႔နဲပလည္း ကပ္ႏိုင္ပါတယ္)
ေၾကာ္ျပီသား
အထဲမွာ ဒါေတြပါတယ္
အခ်ဥ္အတြက္၊ ျမန္မာျပည္က လာတဲံငရုပ္ဆီ လက္ဖက္ရည္ ခြက္တခြက္စာကို၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ ျဖဴကို ညက္ေအာင္ေထာင္းထည့္၊ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ သံပုရာသီးတလံုး ညွစ္ထည့္ထားပါတယ္။
ေၾကာ္ျပီအေအးခံထားတာပါ
Egg Roll အခြံပါ
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster