ၾကက္သားနဲ႔သီးစံုဟင္း၊ ပုစြန္ငါးပိေၾကာ္နဲ႔ ခရမ္းသီးဟင္း
Monday, April 25, 2011
ၾကက္သားကို ေၾကာ္ျပီ၊ ဆူခီနီရယ္၊ ခဲေရာတ့္ရယ္၊ အာလူးရယ္၊ စေတာ္ပဲစိမ္းရယ္နဲ႔ ေရာခ်က္လိုက္တယ္။ ပထမဆံုး ၾကက္သားကို ေရေဆး အရြယ္ေတာ္ တံုးျပီ ဆားဆႏြင္းနယ္ျပီ ေၾကာ္လိုက္တယ္။ အေပၚေရ ေလးတင္းေအာင္ ေၾကာ္တာပါ။ ၾကက္သားကို ဆယ္ထားျပီ က်န္တဲ့ဆီမွာ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ဂ်င္း ေထာင္းျပီ ဆီသတ္ပါတယ္။ အႏွစ္ရရင္ အာလူး၊ ေဘဘီခဲေရာတ့္နဲ႔ ၾကက္သားထည့္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ မဆလာ မႈန္႔ထည့္၊ ေရဆူျမဳပ္ေအာင္ထည့္၊ ၾကက္သားနဲ႔ ခဲေရာတ့္ႏူးလာရင္ ဆူခီနီနဲ႔ ပဲစိမ္းလံုးထည့္ ဆူခီနိ ႏူးရင္ ရပါျပီ။
အိုးလိုက္ ရိုက္တယ္ကြာ :)
ပုစြန္ အေသးစားေလး အခြံခြါျပီးသားရလို႔ ၀ယ္လာတယ္။ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ ပါးပါးလွီးေၾကာ္၊ ဆယ္ထားျပီး က်န္တဲ့ဆီမွာ ပုစြန္နဲ႔ငါးပိ တခါတည္း ထည့္ေၾကာ္တယ္။ အခ်ိဳမႈန္႔ထည့္၊ ငရုတ္သီးေလွာ္ေထာင္းထည့္၊ ခုန က ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေရာ ရပါျပီ ငါးပိေၾကာ္။
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster