ၾကက္ဆီထမင္းနဲ႔ ၾကက္သားဟင္း
Monday, May 23, 2011
ခုတေလာ ဟင္းေတြခ်က္ျပီ ပံုေတြစုထားတယ္။ ပ်င္း ေနတာလား?စိတ္ေလ ေနတာလား?စိတ္ပ်က္ ေနတာလား? စိတ္ဓာတ္ က်ေနတာလား? ဘာမွန္းကို မသိဘူး။ တခါ တခါေလာကၾကီးနဲ႔ ကိုယ့္က်န္းမာေရး ကို အရမ္းစိတ္ပ်က္မိတယ္။ အသက္က 30ေက်ာ္ရွိေနျပီ ဘာတည္ျငိမ္မႈမွ မရေသးဘူး။ တခုခုဆို အဆိုးဆံုး အထိေတြးျပီး ေသာကျဖစ္ေနတတ္တယ္။ ခြဲစိတ္ရမွာ ေသခ်ာေပမဲ့ ဘယ္ေတာ့ဆိုတာေတာ့ မသိေသးပါ ဘူး။ ခုလို ဂရုတစိုက္ ဆုေတာင္းေပးၾကတဲ့ ေမာင္ႏွမေတြ အားလံုးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ၾကက္သား၀ယ္လာတာ အဆီေတြနဲ႔အေရခြံေတြ မ်ားေနလို႔ ၾကက္ဆီထမင္း ခ်က္ေကြ်းမယ္လုပ္ေတာ့ ျဖဴဖတ္ဖတ္ၾကက္သားေတာ့ မစားခ်င္ဘူးေနာ္တဲ့။ ဒါနဲ႔ ၾကက္ဆီနဲ႔ေလွာ္ထားတဲ့ဆန္ကို ပဲလံုးထည့္ျပီး ခ်က္လိုက္တယ္။
ၾကက္ဆီေတြကိုဆီနဲနဲနဲ႔ ေၾကာ္ျပီဆီထုတ္ပါတယ္။ ဆီထြက္လာရင္ ၾကက္အေရခြံနဲ႔ အဆီဖတ္ေတြဖယ္ ထုတ္လိုက္ျပီ က်န္တဲ့ဆီမွာ နာနတ္ပြင့္ တပြင့္ထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓါးျပားရိုက္ထည့္၊ နံနံပင္အျမစ္ထုထည့္၊ ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ထည့္ေလွာ္ပါတယ္။ ဆန္အေရာင္ေလးနဲနဲ၀ါလာရင္၊ ပဲငံျပာရည္အေနွာက္ထည့္၊ ပဲလံုးထည့္ျပီး ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည့္ ေရဆူ အေနေတာ္ထည့္ျပီး ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ ဒါနဲ႔ တြဲစားဖို႔က ၾကက္သားကို အစပ္ဆီျပန္ခ်က္ထားပါတယ္။
ၾကက္ေပါင္သားကို ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးအေျခာက္၊ စပါးလင္ကို ညွက္ေအာင္ေထာင္း ဆီသတ္ ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ အေရာင္လွလာရင္ အေရာင္တင္နဲ႔ ဆႏြင္းမႈန္႔ နဲနဲထည့္၊ ၾကက္သားထည့္၊ ဆားနဲ႔အခ်ိဳမႈန္႔ တခါတည္းထည့္ျပီး ဆီျပန္လာခ်က္ပါတယ္။ ဆီျပန္လာမွ မဆလာအုပ္ပါတယ္။
သခြါးသီးနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ဗီနီကာနဲ႔ စိမ္ထားပါတယ္။ ျပီးမွ ဆယ္ျပီ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ဆားအခ်ိဳမႈန္႔ ထည့္သုပ္ထားတယ္။ နံနံပင္ ကုန္ေနလို႔ မထည့္လိုက္ရဘူး။
ဘလာေခ်ာင္ေၾကာ္ပါ။ ဟိုတခါေၾကာ္ထားတာ။ ဒီပံုကလည္း ပလာတာစားထားတုန္းက ရိုက္ထားတာ :)
ပံုေတြ ၾကီးလို႔ မျမင္ရဘူးေျပာ ၾကလို႔ပါ။ နဲနဲေလ်ာ့လိုက္တယ္ သည္းခံပါ :)
ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster