Lorem Ipsum

ထိုင္းအမဲသားသုပ္၊ ပဲရြက္ဟင္းခ်ိဳနဲ႔ ဘိုစားပဲသီးအစိမ္းေၾကာ္

 Thursday, May 26, 2011

အမဲနံရိုး ၀ယ္တာမ်ားသြားလို႔။ အေပၚထပ္မွာ ငွါးေနတဲ့ ေကာင္ေလးက အမဲသားဆိုင္မွာ အလုပ္လုပ္ေတာ့ သူ႔ကိုမွာလိုက္တာ။ အဆီပါတာေလး ၀ယ္လားေပးေနာ္ ဆိုေတာ့ စားစမ္းပါအဆီေတြ :D အေသအခ်ာကို အဆီမ်ားတာ ၀ယ္လာေပးတယ္။ အီသြားတာပဲ :D

အမဲနံရိုး ကင္တယ္။(ပံုေနာက္မွတင္မယ္) တခ့်ိဳကို ခ်ဥ္စပ္ခ်က္တယ္။ တခ့်ိဳကို ကင္ျပီး ထိုင္းစတိုင္သုပ္ တယ္။ ကင္ျပီးသုပ္ရင္ Nam Tok လို႔ေခၚျပီး ျပဳပ္ျပီးသုပ္တာကို Laapလို႔ ေခၚတယ္ထင္တာ ပဲ။ Yam Neuaလည္း အမဲသားသုပ္ပဲထင္တယ္။ (Yam ဆိုတာလည္း သုပ္တယ္လို႔ အဓိပါယ္ရတယ္ လို႔ေျပာတယ္) ဘာေတြ ကြဲျပားသလဲေတာ့ မသိပါဘူး။ ကိုယ္ေျပာတာလည္း မွားနိုင္ပါတယ္။

အမဲနံရိုးကို ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔နယ္ျပီး ၂နာရီႏွပ္ထားပါတယ္။ ျပီးမွ အိုဗင္ထဲထည့္ ကင္ပါတယ္။ ၃၅၀ ံF  မိနစ္ ၂၀ ကင္ျပီး ၄၅၀ ံ F မိနစ္၂၀ ကင္ပါတယ္။ ျပီးမွ အရိုးထုတ္ျပီး ပါးပါးလွီးပါ တယ္။

ပါးပါးလွီးထားတဲ့ အသားကို ပူေနတဲ့ အိုးတလံုးထဲ ေရဆူ(လၹက္ရည္ပန္ကန္တ၀က္)နဲ႔ေရာထည့္ျပီး  ၊ စပါးလင္ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပူစီနံ၊ ငရုပ္သီးေလွာ္မႈန္႔၊ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ သံပုရာသီး၊(အရည္ညစ္ျပီ) ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ျပီး သုပ္ရံုပါပဲ။ အဆာပလာနယ္ျပီး သုပ္ျပီးရင္၊ မီးပိတ္လို႔ရပါျပီ။ ဘိုင္၀ရဖာ (Sweet Thai Basil)၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ေဂၚပီထုပ္နဲ႔ တြဲျပီး လာခ်ေပးပါတယ္။ ေကာက္ညွင္းေပါင္းနဲ႔ တြဲစားၾကတယ္။ အိမ္မွာေတာ့ ထမင္းနဲ႔ပဲေပါ့။ဟိုအရင္က ဒီမွာ ၾကက္သားသုပ္နဲ႔ ဒီမွာကေတာ့ ထိုင္းစတိုင္ ငါးသုပ္ပါ။





မသုပ္ခင္



အမဲသားသုပ္ ခ်ဥ္စပ္


ပဲရြက္၊ ၾကက္ဥတိုဖူး၊ ငါးဆုပ္လံုးေရာျပီး ဟင္းခ်ဳိလုပ္တယ္။



ဘိုစားပဲကို ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီးထည့္၊ ပဲသီးထည့္၊ ခရုဆီထည့္ျပီးေၾကာ္ထားတယ္။



ခင္မင္စြာျဖင့္
Baby taster



Post a Comment

:)

Powered by Blogger.

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP